начало

Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му

Непълен работен ден и съкращение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Непълен работен ден и съкращение

Мнениеот JoyBringer » 02 Авг 2009, 16:36

От 2 месеца работя във фирмата си/както и целият тим/ на 6 часа.
Има голяма вероятност да ме съкратят.
Имам едногодишен стаж във фирмата, в която работя като консултант, а общо- тригодини трудов стаж в България.
Моля Ви за съвет по следните въпроси:
1.Първо, в коя законова разпоредба е уредено колко месеца могат да ни държат на непълен работен ден;
2.Ако бъда съкратен, какво обезщетение ми дължи работодателят?
Благодаря Ви.
JoyBringer
Потребител

Re: Непълен работен ден и съкращение

Мнениеот rts » 03 Авг 2009, 17:09

Не казвате на какво основание работите на 6 часа - има не само 1 вариант, поради което, при информацията която давате и отговорът не може да е еднозначен.
Обезщетението също зависи от няколко фактора: начина на прекратяване на тр.договор, осигурителния ви стаж, размера на осигурителния Ви доход, дали и кога сте ползвали обезщетение за безработица.
В резюме - ако живо Ви интересуват поставените въпроси, най-добре е с наличните документи да си направите консултация "на живо" при адвокат.
rts
Активен потребител

Re: Непълен работен ден и съкращение

Мнениеот JoyBringer » 04 Авг 2009, 21:31

Благодаря Ви, rts.
JoyBringer
Потребител

Назад към Трудово право