Здравейте,
Собственик съм на апартамент в комплекс от затворен тип, към апартамента съм закупил и 25 кв.м. идеална част земя. В комплекса има голям брой обособени паркоместа, както около сградите така и под тях. Инвеститора продава тези паркоместа и след като ги попитах какъв документ издават за тях, ми отговориха че издават нотариален акт за идеална част земя. От скоро инвеститора е разпоредил всички които нямат закупени паркомета или гаражи, да не бъдат допускани с автомобилите си в комлекса. Въпросът ми е имат ли право да ограничават моите права, а и на всички останали като мен, при положение че сме собственици на идеална част от УПИ и има ли инвеститора повече права от всички останали съсобственици върху този УПИ, че дори и да продава паркоместа (според мен неправомерно), при положение, че единствената разлика е в размера на собствеността.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 13:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ограничен достъп до вътрешния двор на ЖК - възможно ли е ?
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Ограничен достъп до вътрешния двор на ЖК - възможно ли е ?
Относно правния статут на паркоместата и разпоредителните сделки с тях - виж написаното от Димитър Танев. Относно недопускането ти в двора на затворения комплекс - погледни си договорите, с които си придобил. Но като знам как се правят , в най добрия случай имаш право само на достъп за товаро разтоварни дейности/ в повечето случаи го ограничават по време/. Всъщност за този проблем е следвало да мислиш, когато си купувал имот в комплекс от затворен тип.
- dimist
- Потребител
Има няколко интересни статии в Собственост и право по повод паркоместата / българина е страхотно изобретателен, стига да е мотивиран правилно /, и за проблемите на собствениците в затворените комплекси и новичкия ЗУЕС.
- Гост.
- Старши потребител
Да не става въпрос за к-кс Оркид Хилс в Варна
- viktoria1
- Нов потребител
А инвеститора ли издава нотариалните актове както пише в 5-и ред
на първия пост?
на първия пост?
- vetre
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|