- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неизплатени заплати от работодател
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Неизплатени заплати от работодател
И аз имам същия проблем както много хора напоследък. Работодателят ми дължи общо 3 400,00лева нетна сума за заплати, да не говорим,че не са плащани и осигуровките. Някой може ли да ми каже колко ще са разноските по евентуално дело - такси и адвокатски хонорар. Аз съм от Варна. Приемам и конкретни предложения за защита. Пишете ми на личните съобщения.
Благодаря!
Благодаря!
- zizisp
- Нов потребител
Re: Неизплатени заплати от работодател
Ами зависи от адвоката, най тънкия вариант е 150лв за завеждане на дело в съда, 10лв. за оправяне на документи, и на всяко заседание по 20лв.Вече зависи колко ще се разтакава делото, но трудовите дела за заплати са по бързото производство, погледни ГПК за да ти се изяснят сроковете.
- sailer
- Нов потребител
Благодаря!!!
- zizisp
- Нов потребител
Уважаеми zizisp препоръчвам ви адв. Ани Димитриева - Варна. С нея по трудово-правен спор нямаме загубено дело.Успех.
- simted
- Младши потребител
А някави нейни контакти можете ли да ми дадете?
- zizisp
- Нов потребител
Всъщност аз това намерих в нета, за тази адвокатка ли става въпрос?
адв.Анна Младенова Димитриева
Колегия Варна
Адрес Код: 9000, Област: Варна, Община: Варна, Град: Варна, Адрес : ул. "27-ми Юли" 60
Тел (052) 617274
адв.Анна Младенова Димитриева
Колегия Варна
Адрес Код: 9000, Област: Варна, Община: Варна, Град: Варна, Адрес : ул. "27-ми Юли" 60
Тел (052) 617274
- zizisp
- Нов потребител
zizisp адреса на кантората е вече друг, но става въпрос за същата адвокатка.Ще се опитам да ви открия и изпратя адреса.
- simted
- Младши потребител
Улицата е ген.Радко Димитриев, но номера не знам- от Централна поща пресичате към Стоматологията- първата пряка в ляво- нова сграда на левият тротоар, като вървите по посока към държавното лесничейско управление . Оглеждайте се за табелката на адв.Димитриева. Доколкото си спомням имаше табела и на агенция за набирате на морски персонал. Това е, с което мога да ви бъда полезна. Имам и моб.телефон, но не е редно аз да ви го предоставям. Възможно е намереният от вас стационарен телефон да е бил преместен на новия адрес. Опитайте да го прозвъните. Успех.
- simted
- Младши потребител
Не нарушавайте Закона за адвокатурата!
- sunrise
- Активен потребител
Здравейте,
За такъв вид трудов спор, не е необходимо да се води дело и да се явява на заседание ....Има друга процедура, която е по-достъпна. Също така с 'дело" не може да се задължи работодателя да внесе дължимте осигуровки ..Това е функция на НАП.
УСПЕХ !
За такъв вид трудов спор, не е необходимо да се води дело и да се явява на заседание ....Има друга процедура, която е по-достъпна. Също така с 'дело" не може да се задължи работодателя да внесе дължимте осигуровки ..Това е функция на НАП.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
Каква е другата процедура?
- zizisp
- Нов потребител
Моят съвет е да отидете при колега с документите, който ще прецени дали за някое трудово възнаграждение вече не е изтекла давността и ще Ви разясни как стоят нещата с хонорарите по трудови дела и т.н., защото не мисля, че някой може да Ви отговори на всички въпроси без да е погледнал документите Ви.
- maya_beu
- Нов потребител
така наречената друга процедура колегата вероятно е имал в предвид незабавното поризводснво по чл.410 ,респ.чл.417 от ГПК.Където съда ти издава заповед за изпълнение и ИЛ,и в последствие при оспорване от длъжникеа съда ти спира изпълнението.Което си е жива тъпня.
водете си трудовия спор по общия ред-чл.310 от ГПК /бързото п-во/.Осъдителното решение подлежи и на предварително изпълнение.
водете си трудовия спор по общия ред-чл.310 от ГПК /бързото п-во/.Осъдителното решение подлежи и на предварително изпълнение.
- sarbijanac
- Активен потребител
sailer написа:Ами зависи от адвоката, най тънкия вариант е 150лв за завеждане на дело в съда, 10лв. за оправяне на документи, и на всяко заседание по 20лв.
20 лв защо?
- vetre
- Потребител
момент-тук има материален интерес /претендираната сума/.Така,че може да се вместите в минималните 150 лв.а може и да не успеете.
за 20-те лева не е регламентирано .Но текущата почерпка-кафе след с.заседание с адвоката е желателна !!
за 20-те лева не е регламентирано .Но текущата почерпка-кафе след с.заседание с адвоката е желателна !!
- sarbijanac
- Активен потребител
sarbijanac написа:така наречената друга процедура колегата вероятно е имал в предвид незабавното поризводснво по чл.410 ,респ.чл.417 от ГПК.Където съда ти издава заповед за изпълнение и ИЛ,и в последствие при оспорване от длъжникеа съда ти спира изпълнението.Което си е жива тъпня.
Колега Каменов,
Възможността по чл.410 ГПК е много по-удачна, ефективна, по бърза. Така че ще си позволя да изразя несъгласие. Досега по всичките заповедни производства които съм предявил е имало плащане...Този факт сам говори за себе си, вместо явяването по дела, макар и в бързото производство, възможността за обжалване и прочие ....
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
В ГПК отм. също имаше подобен текст, на базата на извлеченията от книгите /ведомости идр/се издаваше ИЛ. Понякога в самата заповед за прекратяване на ТПО се записваше на работника да се изплати примерно отпуск , възнаграждание за неспазено предизвестие и др.
В този случай лесно ще се снабдите със заповед по 410 ГПК , но ако нямате никви документи ,а само един запис в трудова книжка или една заповед за прекратяване на ТПО /в която не е записано кво се дължи/ или по документи получавате едно/заради осигуряването / ,а в действиелност е друго и следва да докажете със свидетели действителното положение водете си иска ,щото аз друг начин не виждап ,пък си обезпечете иска няма лошо.
В този случай лесно ще се снабдите със заповед по 410 ГПК , но ако нямате никви документи ,а само един запис в трудова книжка или една заповед за прекратяване на ТПО /в която не е записано кво се дължи/ или по документи получавате едно/заради осигуряването / ,а в действиелност е друго и следва да докажете със свидетели действителното положение водете си иска ,щото аз друг начин не виждап ,пък си обезпечете иска няма лошо.
- donna
- Старши потребител
Не гледайте просто да минете тънко при завеждането на делото, търсете благоприятния изход, при който ще осъдът ответната страна да ви заплати и разноските. При този материален интерес хонорар под 400 лева е дъмпинг, сами направете извода какви хора го прилагат. Заплащане за заседание е допустимо да се уговаря, но е добре това да е в случаите след второто заседание. 20 лева за заседание ме карат да се усмихвам и да погледна календара коя година сме.
Като търсите съвет, не питайте толкова за хонорарите, а какви доказателства своевременно да представите.А забележката за почерпката е просто несериозна, пазете се от колеги които обичат да бъдат черпени. Може и да ви създадат добро впечатление на разговора на чашка кафе или нещо друго, но каква работа ще свършат не съм сигурен.
Като търсите съвет, не питайте толкова за хонорарите, а какви доказателства своевременно да представите.А забележката за почерпката е просто несериозна, пазете се от колеги които обичат да бъдат черпени. Може и да ви създадат добро впечатление на разговора на чашка кафе или нещо друго, но каква работа ще свършат не съм сигурен.
Последна промяна dimist на 28 Юли 2009, 16:01, променена общо 1 път
- dimist
- Потребител
сладури
Което отново повдига едното питане, но е топло и не ми се спори.
Няма загубено дело...
И к-ви са тези цени?!? 20 кинта- това да не ви е наказателно производство? А? Кафета? Скаричка нещо? Задължително?!?
Както казах- сладури.
150лв. по никой начин няма да стигнат! Освен ако е в хипотезата на заповедно, за което спомена колегата Данев.
Апропо за трудовите винаги го препоръчвам, но с оглед фактологията изнесена в поста на питащия- какво ни е известно? Размера на дължимата сума и нищо повече. Което обуславя приказки на пазара...
Колко ще ви струва делото- с оглед необятната шир на пазарната икономика не мога да кажа, но минималния хонорар можете да прочетете в http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135488240
Което отново повдига едното питане, но е топло и не ми се спори.
Няма загубено дело...
И к-ви са тези цени?!? 20 кинта- това да не ви е наказателно производство? А? Кафета? Скаричка нещо? Задължително?!?
Както казах- сладури.
150лв. по никой начин няма да стигнат! Освен ако е в хипотезата на заповедно, за което спомена колегата Данев.
Апропо за трудовите винаги го препоръчвам, но с оглед фактологията изнесена в поста на питащия- какво ни е известно? Размера на дължимата сума и нищо повече. Което обуславя приказки на пазара...
Колко ще ви струва делото- с оглед необятната шир на пазарната икономика не мога да кажа, но минималния хонорар можете да прочетете в http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135488240
- Гост.
- Старши потребител
За разлика от колегата Данев /Монтескио/ нямам време да си играя "на шикалки" с гениалната разпоредба на чл.410 от ГПК,където право на длъжника /работодателя в случая/ е да направи възражение /което не е и длъжен да мотивира/.И съда да ми спира изпълнението ,че да ми дава указания да си предявявам иск.
Нещо друго-в чл.410 от ГПК трябва да посоча точния размер на вземането.В болшинството случаи самите "ухапани" работници дори не могат да си изчислят или респ.да посочат точния си размер дължимите суми,ведно с лихвите.Та се налага след като ССЕ се приеме от съда да правя изменение на иска по чл.214 от ГПК.
Като сега - дошли са ми двама и ми викат-дължат ни четири заплати и едно обезщетение по чл.328,ал.1,т.2 от КТ.Та не ми остава нищо друго освен на "око" да им напиша в иковата молба вземането и да си чакам заключението на "зловещото лице".Това в общия процес.Ами в производство по чл.410 от ГПК стиска ли ми да напиша нещо,което не е със строго установен размер на вземане ?
От друга страна - искът ми по общия ред е освободен от Д.такса.Не съм сигурен обаче ако претендирам трудово вземане по чл.410 от ГПК със заповед за изпълнение дали няма да ме задължат да внеса дължима такса.
И не на последно място.Друго си е да видиш смотания работодател или юриста му "очи в очи" как се черви в залата,как вещото лице "му вади кирливите ризи" за неплатените трудови вземания и т.н.Решението на иска по общия ред е със СПН,което дори и да ти се обжалва ,при приета ССЕ няма да се отмени или измени от възивната инстанция.
Нещо друго-в чл.410 от ГПК трябва да посоча точния размер на вземането.В болшинството случаи самите "ухапани" работници дори не могат да си изчислят или респ.да посочат точния си размер дължимите суми,ведно с лихвите.Та се налага след като ССЕ се приеме от съда да правя изменение на иска по чл.214 от ГПК.
Като сега - дошли са ми двама и ми викат-дължат ни четири заплати и едно обезщетение по чл.328,ал.1,т.2 от КТ.Та не ми остава нищо друго освен на "око" да им напиша в иковата молба вземането и да си чакам заключението на "зловещото лице".Това в общия процес.Ами в производство по чл.410 от ГПК стиска ли ми да напиша нещо,което не е със строго установен размер на вземане ?
От друга страна - искът ми по общия ред е освободен от Д.такса.Не съм сигурен обаче ако претендирам трудово вземане по чл.410 от ГПК със заповед за изпълнение дали няма да ме задължат да внеса дължима такса.
И не на последно място.Друго си е да видиш смотания работодател или юриста му "очи в очи" как се черви в залата,как вещото лице "му вади кирливите ризи" за неплатените трудови вземания и т.н.Решението на иска по общия ред е със СПН,което дори и да ти се обжалва ,при приета ССЕ няма да се отмени или измени от възивната инстанция.
- sarbijanac
- Активен потребител
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|