- Дата и час: 25 Ное 2024, 15:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Трудов казус с фалшификация на документи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Трудов казус с фалшификация на документи
Здравейте искам да ви попитам как е най удачно да процедирам.Работих в фирма на нормален трудов договор по чл. 67 почти година, и не знам може би заради кризата спряха да ми изплащат заплатите, чаках без да подавам жалби никъде около месец след като подах молба за напускане под взаимно съгласие и работодателя ми обещаваше да ми изплати заплатите за последните 3 месеца.След месец чакане подадох жалба в РД на "Инспекция по труда" в която бях го отвинил че не ми е плащал за целия период на работа защото нямаше документи с които да удостовери за плащанията.От ИТ излязоха с решение че не ми е заплатил последните 4 месеца и е предал споразумение за намаляване на работната заплата с 200лв, което аз дори не съм и виждал, както и е предал ведомости с моя подпис за останалите месеци.След 4-5 срещи с работодателя ми той отказва да ми даде заплатите, въпреки предписанието.След това говорих с адвокат по казуса, който ми казва че ведомостите и споразумението което не съм виждал трябва да ги представя за да заведа дело с/у него.Насочи ме да търся документите чрез Инсп. по труда, а те ми казаха че адвоката ми трябва да ги изиска от работодателя.В крайна сметка се чудя откъде мога да ги получа тези документи, и да отида при прокурор за фалшивите подписи и да ги обявя за недействителни, и се чудя какви санкции следват за работодателя ми, от Инсп. по труда тъй като ги измамил и от съда.
- sailer
- Нов потребител
Re: Трудов казус с фалшификация на документи
Мога да Ви отговоря, но не искам, защото и Вие сте бил некоректен и дори сте се опитал да спечелите от тази ситуация. Това е наказание за манталитета Ви - хитрата сврака с двата крака
- realist
- Младши потребител
Re: Трудов казус с фалшификация на документи
Некоректен в какво, че съм пуснал в жалбата неверни неща ли?Е ако бях пуснал само за 3 месеца, щяха за тях да ми изработят ведомости и нищо нямаше да стане.Пък и решението на ИТ беше също толкова пари да ми се изплатят колкото беше уговорката с работодателя, естествено не работех на реалната заплата по договора.Аз лично не търся повече пари от колкото ми е била договорката с него.Пък съм некоректен, към некоректните.Смятам че морално и етично съм прав.
- sailer
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|