начало

Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му

Правен проблем с работодател!

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Правен проблем с работодател!

Мнениеот blade_h6 » 20 Юли 2009, 15:05

Здравеите!
Ще Ви помоля за помощ.
Бях в болнични и днес отидох на работа да подпиша декларация за отпуск от 4 дена (за миналата седмица,така се разбрахме с шефката ми по телефона ) и да си продължа работата.Сутринта шефката ми доиде подписах и ми каза да си пусна молба за освобождаване но аз отказах защото така губя борсата а и нямасхе основателна причина от моя страна да напускам.Тя си трагна с молбата ми която подписах за отпускакато ми каза че няма екземпляр за мен.След известно време доиде шефа и ми се развика защо не съм подписал заповедта за напущане.Каза ми че щятял да ме изгони дисциплинарно Аз попитах защо? А тои ми отговори че въпросните 4 дена(за които подписах декларазция за отпуск вече не съществувала :shock: ) ги смята за самоотлъчка и за това ще ме изгони дисциплинарно.След което ми поиска ключа и ми заповяда да напусна магазина от което аз се ядосах и напуснах магазина.В допълнение останових че в периода докато ме нямаше е имало заместник без трудов договор и в касовата книга за целия период докато ме е нямало е писано моето име и е фалшифициран подписа ми!Един вид работодателя ми си противоречи хем ме е нямало хем съм подписвал и е извършил фалшификация на подписа ми!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Сега ще ви помоля да ме посъветвате какво да направя за да извлека максимална ползва?
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Възможен ли варианта да си изкарам болничен със задна дата след като тои така ме прецака като не ми даде копие от декларацията.
Просто ще Ви помоля да ми разясните всички възможни варианти за процедиране!
Благодаря предварително :)
blade_h6
Нов потребител

Re: Правен проблем с работодател!

Мнениеот doxa » 22 Юли 2009, 09:07

Здравейте!
Първо: Вие все още сте на работа, и следва да ходите на същата, в противен случай ще Ви уволнят дисциплинарно.
Второ: Веднага сигнализирайте в Инспекцията по труда.
Успех!
Аватар
doxa
Потребител

Назад към Трудово право