Имам няколко случая по които имам сходни проблеми.
При мен идват работници, които твърдят че работодателят не е платил заплатите им например за м. май 2008 и завеждаме дела, но в хода на делота се установи, че наистина има разлика между начислено и изплатено възнаграждение но не за м.май, а разликата се е получила за цялата 2008 година от някакви неуредици в счетоводството. Вече сме второ по делото заседание .
Как да постъпя-съдът директно ми каза, че няма да допусне изменение на иска.
Остава ми възможността да водя ново дело, но как ще формулирам претенцията например да осъди да ми плати 1000 лева представляваща разлики в неизплатени заплати от януари 2008 до декември 2008?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 16:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изменение на иск по новия ГПК възможно ли е
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Изменение на иск по новия ГПК възможно ли е
Лелеее пази боже човек да попадне на адвокат, който си решава казусите с помоща на интернет. Ужас и безумие. Ами господа, велики юристи по форумите, какво ще стане ако в един слънчев ден интернет просто спре? Горките хорица....
-
tino76 - Потребител
То пък дали ще си помагате колеги по интеренет или в кафето, аз доста грешни съвети съм чул така че не се прави на бог. Всеки греши и всеки се учи и има какво да научи, като си толокова умен отговори на въпроса!
- pitasht
- Активен потребител
Е по-кротко. Понякога се измъкваш от сложнотии, а уж на вид простички неща създават усложнения. Всеки има такива моменти. Не се занимавам с трудови дела, но схематично мисля следното: по първото дело вероятно имате СЧЕ. Ако петитума в първото дело е само за неизплатена сума за м.май и СЧЕ каже че е точно заплатена вероятно ще отхвърлят иска ВИ, защото съда не може да излиза от рамките на това което сте поискали. А само в първо заседание може да измените иска. Завеждате второ, вече съобразно със СЧЕ от първото дело / зависи каква е задачата на ВЛ/ и претендирате разликата за цялата 2008г. като може и да приложите първото дело, ведно със СЧЕ. Дано поне сте поискали по обхватна СЧЕ за целия период. Това от мен, но предполагам, че ще се включи и друг.
- tarboxx
- Потребител
Благодаря, но се оказва че за всяко ново дело се издават нови различни ведомости с различно съдържание. Голямо удоволствие е да работиш така, но ще измисля и това как да поправя.
- pitasht
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|