начало

Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му

Закриване на част от предприятието

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закриване на част от предприятието

Мнениеот yavor1704 » 04 Юли 2009, 10:37

Уважаеми колеги,
Имам следния казус и ще се радвам да го обсъдя с вас.
Компания е принудена да закрие част от своето предприятие - цех, и в тази връзка уволнява известен брой работници на основание чл. 328, ал.1 т.2 от КТ.
Въпросът ми е след изтичането на какъв срок компанията има възможност да възстанови закритата част от предприятието, в конкретния случай цех.
Някой колеги твърдят, че срокът е 6 месеца, но без да се обосноват.
Очаквам вашите коментари.
yavor1704
Младши потребител

Re: Закриване на част от предприятието

Мнениеот rts » 07 Юли 2009, 13:15

Чудничко !
Предприятието ви не желае да плаща престой, та си "закрива" цеха и после, когато поръчките пристигнат - бързо, бързо го "открива".
Не бих пожелала на никого да работи в такова предприятие.
rts
Активен потребител

Re: Закриване на част от предприятието

Мнениеот frontmen » 07 Юли 2009, 17:04

yavor1704 написа:Някой колеги твърдят, че срокът е 6 месеца, но без да се обосноват.

Мисля, че това се извежда от практиката, но не мога да ти цитирам такава.
frontmen
Потребител

Назад към Трудово право