начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

Колеги, ГЛАСУВАЙТЕ!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Колеги, ГЛАСУВАЙТЕ!

Мнениеот Inspector_MBP » 05 Юли 2009, 14:37

Ааа, не знам г-н Йорданов...
Съжалявам, ако съм нарушил запазената Ви марка, да слагам таз' ваша прочута "върховна справедливост", като мерудия на всяка манджа...

В случая, ако въпреки ясната формулировка, все още не сте го разбрал, ще Ви обясня конкретно и с думи прости - че написаното по-горе от мен за "съдебната справедливост", хем и при това "върховна", беше проявна форма на стилистично-изобразителния похват "ирония". :lol:

ПС: Със сигурност не мога да се похваля да съм инженер-физик-конституционалист. :wink:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 05 Юли 2009, 14:41

poli_g написа:Та, значи казваш, по пътя на емпиричното познание.. :lol:
И наистина го вярваш. :roll:

Всъщност, аз бих казал, че вярвам в принципа на тоягата и моркова. Щом магаретата се научават да работят по този "емпиричен" метод, смятам че има шанс и за тези, които се занимават с политика. :wink:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот Standbay » 05 Юли 2009, 14:56

poli_g написа::roll: :lol: :lol: Добро е! Като за съдебна пледоария.
Демокрация се прави, с осъзнато, принципно гласуване в поредица от политически цикли.
А именно, целта е като избирател да покажеш, че когато тези, за които си гласувал предния път са предали доверието ти - категорично ще им бъде показан пътя - навън от властта ! И ще се гласува за ДРУГА партия. Ако новите, които си избрал сторят същото - и с тях по същия начин !!! И така, докато трябва. Докато някой от новите на сцената, се сети от къде произтича властта му и с кого трябва да се съобразява, ако иска на следващите избори пак да е в парламента!

Та, значи казваш, по пътя на емпиричното познание.. :lol:
И наистина го вярваш. :roll:

И аз го вярвам! И се присъединявам към казанота от Inspector_MBP.
Третата Българска държава е вървяла към принципите на демократичното управление, макар и дори с въвеждането на задължителното гласуване (виж избирателната книжка), но този естествен процес беше задълго прекъснат и сега е отново въпрос на време до достигането на едни нормални стандарти на демократично управление. Нека не изолираме факта, че част от политиците и политическите сили са рожба на тоталитаризма и за тях е немислимо, според мен, да се разделят с тоталитарните си въжделения. Само естествените процеси с максимално активно участие на хората ще ги свалят завинаги и от политическта сцена и от управлението.

Гласувай има значение това е клип от преди 4 години

Гласувай! Твоят глас има значение
И ще цитирам
Inspector_MBP написа:Ето и един клип, за необходимостта да се гласува - и то разумно !
После... гласуванье, нема каенье !
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот Гост. » 05 Юли 2009, 15:17

:roll: Standbay,
колко пъти се срещна с твоя народен представител?
Знаеш ли му имената, приемното време и място/ ако и когато има/?
Промени ли нещо тази среща/ ако ли е имало такава/?

Не е нужно да се пуска цяла тема, за да се обясняват ноторни факти. Правото на глас все още е право, не е въздигнато в задължение / онова с образователния ценз ще пропусна, защото е не съобразено със закона/. Да не повтарям и латинската сентенция- никой не е длъжен да се ползва от своето право. :idea:

Сочите ми факти от историята, а пропускате важното- живеем в ново време, различен свят, други хора с различни ценности.... или липса на такива- все тази.
И това ти е известно, след като написа следното:
през следващите четири години едва ли някой ще ни пита за нещо
Гост.
Старши потребител

Мнениеот law_master » 05 Юли 2009, 16:19

Ами според мен процеса е двустранен. Ако наистина има желание, все ще е възможно човек да се срещне с неговия депутат. А и не забравяйте че въпреки че всеки район си има депутат, те не са представители на определени хора, а на целия народ. Ако този който е от вашия район не може да ви приеме, няма пречка да ви приеме този от съседния или който и да било друг.
От нас зависи да променим нещата - помогни си сам, за да ти помогне и Господ.
Ако само стоим и чакаме да дойде някой да и да ни оправи - еми ще ни оправи, ама в другия смисъл :wink:
Верно е че сега е ново време - 21в. Но и отговорностите ни като граждани са нови. Докато преди 130 г. се е очаквало да дадеш живота си за свободата на родината, то днес се иска единствено да упражним правото си на глас.
Има много политически боклук за чистене, но само НИЕ можем да го изхвърлим.

НИЕ СМЕ ХОРАТА - НЯМА ДРУГИ! ОТ НАС ЗАВИСИ!!!
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот diaida » 05 Юли 2009, 19:03

Аз пък получих импровизиравн подарък - знаменце "избори 2009" , естествено българското, а не партийно. :D Просто се оказах последната с която секцията ни прави точно 50 % изборно участие.
Но със сигурност ще мине и доста над тези 50%.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии