- Дата и час: 25 Ное 2024, 10:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
"Big Brother" в училище ... Нормално ли е това?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
95 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: "Big Brother" в училище ... Нормално ли е това?
Това е пълна глупост,как може да те следят камери навсякъде?Ако не внимаваме,ще станем като Англия-тая страна е истинският big grother.Нищо чудно и в тоалетните там да има камери
- webtranslations
- Нов потребител
... ще се опитам да се върна към темата.
Това че към момента ББ ни изглежда странно мероприятие, клатушкащо се като определение м/у шоу, кич, експеримент и т.н. не значи, че няма своето място и дори значение в съвременистиката. На 1-во място, хората участващи във формата са там по собствено желание, удостоверено (правно) по съответния законен ред, при това много често и с/у заплащане. Веднъж подложил се на подобен експеримент, гъдел, шоу, кич и т.н. следва да знаеш (ако си пълнолетен, разумен и непреследван от закона и от психиатъра) какво те очаква. Толкова за участниците. За зрителите ще съм още по-кратка. Всеки има дистанционно и поне 5 канала за смяна.
Това дали трябва или не трябва да се изучава или да става дума за ББ в у-ще, също си има компетентен орган - Министерство на образованието с неговия министър.
Така както никой не се съобрази с желанието на 90% от населението да няма матури (поне за онези с успех над 4.50) така няма да ни послушат и за Биг Брадър, Фадър, Мадър и т.н.
От сърце желая Мадър Факър да е предаването в което настоящото министро на образованието да участвУва догодина и недай си Боже по-догодина да сме отново свидетели на размаха на вилнеещата му просветна и образователна мисъл!
Бог да пази децата ни!
Не е зле, освен камерите да им имплантират и по един чип , за да може щастието на министрото да е пълно. Пък нали за някакъв чип за подменяне говореше и лидера на партията на министрото, та могат да съчетаят чиповете.
Това че към момента ББ ни изглежда странно мероприятие, клатушкащо се като определение м/у шоу, кич, експеримент и т.н. не значи, че няма своето място и дори значение в съвременистиката. На 1-во място, хората участващи във формата са там по собствено желание, удостоверено (правно) по съответния законен ред, при това много често и с/у заплащане. Веднъж подложил се на подобен експеримент, гъдел, шоу, кич и т.н. следва да знаеш (ако си пълнолетен, разумен и непреследван от закона и от психиатъра) какво те очаква. Толкова за участниците. За зрителите ще съм още по-кратка. Всеки има дистанционно и поне 5 канала за смяна.
Това дали трябва или не трябва да се изучава или да става дума за ББ в у-ще, също си има компетентен орган - Министерство на образованието с неговия министър.
Така както никой не се съобрази с желанието на 90% от населението да няма матури (поне за онези с успех над 4.50) така няма да ни послушат и за Биг Брадър, Фадър, Мадър и т.н.
От сърце желая Мадър Факър да е предаването в което настоящото министро на образованието да участвУва догодина и недай си Боже по-догодина да сме отново свидетели на размаха на вилнеещата му просветна и образователна мисъл!
Бог да пази децата ни!
Не е зле, освен камерите да им имплантират и по един чип , за да може щастието на министрото да е пълно. Пък нали за някакъв чип за подменяне говореше и лидера на партията на министрото, та могат да съчетаят чиповете.
Последна промяна diaida на 18 Юни 2009, 10:41, променена общо 1 път
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
Що за проблем?! Ако аз бях на мястото на един ученик, не бих се притеснявала от подобна камера.
Смятам, обаче, че подобно наблюдение върху поведението на учениците и техните преподаватели в час не е лоша идея.
Смятам, обаче, че подобно наблюдение върху поведението на учениците и техните преподаватели в час не е лоша идея.
- katerinakuch
- Активен потребител
Мда, и аз определено не бих. Стига да го няма в съблекалните и тоалетните.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
От сърце желая пък аз на противниците на идеята да имат по 1-2 деца ученическа възраст в едно средно държавно училище без камери. От там нататък- каквото сабя покаже. Толкоз.
- Julyan
- Потребител
Ограничаването на гражданските права е противиконтситуционно действие и като цяло противоречи на принципите за правова държава.
- berenica_9
- Нов потребител
Абе моля ви се, поколения ученици как са израснали без камери а? Не разбирате ли, че всичко е част от плана за глобален контрол и доминация на Световното правителство???!!
- bastard
- Потребител
Някой би ли ми обяснил целта на това мероприятие ,че не мога да го разбера?
- donna
- Старши потребител
Мероприятието на световното правителство или само на нашъ просветен министър или ти съ чини да е част от него
Лично аз смятам, че идеята е продиктувана от безсилието - на родителите, обществото и училището вкупом, да вменят ценности и начин на поведение на децата, така щото да бъдат спазвани без непрекъснато наблюдение.
Т.е. мерките не се насочват накъдето трябва (защото не можем), а накъдето можем, но не трябва.
Лично аз смятам, че идеята е продиктувана от безсилието - на родителите, обществото и училището вкупом, да вменят ценности и начин на поведение на децата, така щото да бъдат спазвани без непрекъснато наблюдение.
Т.е. мерките не се насочват накъдето трябва (защото не можем), а накъдето можем, но не трябва.
- fani_i
- Потребител
bastard написа:Абе моля ви се, поколения ученици как са израснали без камери а? Не разбирате ли, че всичко е част от плана за глобален контрол и доминация на Световното правителство???!!
Явно тези поколения, за които говорите не е имало нужда да се наблюдават с камери. Сегашното положение на нещата е къде-къде по-различно.
- katerinakuch
- Активен потребител
katerinakuch написа: Явно тези поколения, за които говорите не е имало нужда да се наблюдават с камери. Сегашното положение на нещата е къде-къде по-различно.
И с какво по-точно е различно сегашното поколение ученици от предишните, че се налага да ги наблюдават сякаш по презумпция са престъпници?
- kostadin.iordanov
- Потребител
kostadin.iordanov написа:katerinakuch написа: Явно тези поколения, за които говорите не е имало нужда да се наблюдават с камери. Сегашното положение на нещата е къде-къде по-различно.
И с какво по-точно е различно сегашното поколение ученици от предишните, че се налага да ги наблюдават сякаш по презумпция са престъпници?
Съжалявам, че се повтарям, но вече бях писала, че ако аз съм на мястото на един ученик, не бих се притеснявала от тези камери. Друга колежка е допълнила, че също не би се притеснявала, стига тези камери да ги няма в тоалетните и съблекалните.
Никой не говори за престъпност и престъпници. Камери има на много места и в много обекти. Нека да има. В училищата също трябва да има, но за съжаление монтирането на камери във всички училища явно е свързано с разходването на много средства, а би било хубаво да се наблюдава усвояването на учебния процес; поведението и изявите на учителите и учениците.
Когато посещавам BILLA, METRO или се движа в други обекти и места, където има монтирани камери , аз не се притеснявам от тях, а дори се чувствам още по-спокойна.
- katerinakuch
- Активен потребител
katerinakuch написа:... аз съм на мястото на един ученик, не бих се притеснявала от тези камери. ...
Вие разбира се имате право на своето мнение, но както виждате то не е това на всички останали. Аз например също не съм съгласен децата ми да израстват и да се възпитават под непрекъснато видеонаблюдение и намирам че подлагането им под такова видеонаблюдение в училище е нарушение на основните ни права. Още повече, инсталацията на видеонаблюдателното оборудване в училищата се осъществява без необходимото обсъждане за целесъобразността при отделните случаи и съответното допитване до родителите.
katerinakuch написа:... Когато посещавам BILLA, METRO или се движа в други обекти и места, където има монтирани камери , ...
BILLA, METRO и т.н. са частни обекти със стоката, която си охраняват, и никой не Ви кара да ходите там. Но всяко дете има право на образование и принудата да го подлагат под видеонаблюдение само защото упражнява това свое право вече е прекалена. От друга страна, фактът, че поставят все повече камери на обществени места в България без гражданите да изпитваме нужда от тях, не само не оправдава поставянето на такива камери и в училищата, а напротив, прави проблема още по-тревожен.
- kostadin.iordanov
- Потребител
fani_i написа: Лично аз смятам, че идеята е продиктувана от безсилието - на родителите, обществото и училището вкупом, да вменят ценности и начин на поведение на децата, така щото да бъдат спазвани без непрекъснато наблюдение.
Абсолютно съм съгласна с колегата.
По темата- аз съм ЗА поставяне на камери. За правата си знаем повечко, но когато иде реч за задължения- насреща си забелязвам риби...
Йорданов, искам да пазарувам в Била, Метро и където се сетите... отивам там и си подлагам хубавата физиономия, барабар с телесата на техните камери. Искам да уча, отивам в училище и ....пак така.
На когото не му изнася- да си жали, където смята за уместно.
Julyan на 17 Юни 2009 11:28 am
От сърце желая пък аз на противниците на идеята да имат по 1-2 деца ученическа възраст в едно средно държавно училище без камери. От там нататък- каквото сабя покаже. Толкоз.
Точно!
- Гост.
- Старши потребител
И аз като родител си имам своите притеснения и страхове, навремето моите родители - също.
Против съм не защото толкова биха навредили конкретно поставените камери в дадено училище, а защото самата философия на тази идея е притеснителна - децата ни не са само на училище - не знаем какво правят по пътя към дома, от дома, че и у дома - включително на компютъра. Там е необятен и непонятен за нас (че и за тях свят). Ако продължа логичното развитие и прилагането на тази идея - камерите ще бъдат навсякъде. Ето това е порочното.
Истината е, че ние самите загубихме ценностите си, как да ги предадем
Остава ни другото - правим го не заради безопасността на децата ни, а за собственото ни спокойствие - това е начинът да присъстваме в живота им - ако е единственият - повече от жалко.
Против съм не защото толкова биха навредили конкретно поставените камери в дадено училище, а защото самата философия на тази идея е притеснителна - децата ни не са само на училище - не знаем какво правят по пътя към дома, от дома, че и у дома - включително на компютъра. Там е необятен и непонятен за нас (че и за тях свят). Ако продължа логичното развитие и прилагането на тази идея - камерите ще бъдат навсякъде. Ето това е порочното.
Истината е, че ние самите загубихме ценностите си, как да ги предадем
Остава ни другото - правим го не заради безопасността на децата ни, а за собственото ни спокойствие - това е начинът да присъстваме в живота им - ако е единственият - повече от жалко.
- fani_i
- Потребител
Ок, Фани. Преди време някъде тук имаше тема- заснемат се кръстовищата в реално време, при това от частни обекти , и никой не каза нищо.
Визирам кръстовището пред съдебната палата в София.
Както написах и тогава- България и гражданите и на живо http://www.cam.ownerbg.com/Sofiq2.htm при това от търговски обект се снима...
п.п. Не съм активирала този линк от 04.04. т.г., но явно има промени- тогава си гледах кой и как си върви по Витошка, без дори да подозира какво му се случва.
Но тези са в реално време- да видите вечер .... http://www.cam.ownerbg.com/Sofiq4.htm и отново не е за нуждите на определено министерство.
Визирам кръстовището пред съдебната палата в София.
Както написах и тогава- България и гражданите и на живо http://www.cam.ownerbg.com/Sofiq2.htm при това от търговски обект се снима...
п.п. Не съм активирала този линк от 04.04. т.г., но явно има промени- тогава си гледах кой и как си върви по Витошка, без дори да подозира какво му се случва.
Но тези са в реално време- да видите вечер .... http://www.cam.ownerbg.com/Sofiq4.htm и отново не е за нуждите на определено министерство.
- Гост.
- Старши потребител
Леле, леле, бракоразводните адвокати може да се ползват някой ден от тези благини
Дори не съм влизала тук...Поли, ти ми отвори очите, трябва да внимавам къде и с кого (че и как ) вървя, че това са ми най-посещаваните места в София, през едното минавам поне 4 пъти на ден.
Не съм чела предишната тема, но тук защото става дума за деца, на които ми се ще да предадем нещо повече от подобни методи на общуване, възпитание и контрол (утре същите методи ще се приложат от тях на внуците ни), се впрегнах.
Опасенията ми са свързани не толкова с нарушаването на правата им, колкото с всичко останало, което изложих и то има по-трайни последици от факта, че днес са те снимали.
Сега ме замисляш как да избегна Попа, ама като е на едната страна на Бермудския триъгълник (между съдилищата)...нямам идея, освен да прехвърчам над камерите
Дори не съм влизала тук...Поли, ти ми отвори очите, трябва да внимавам къде и с кого (че и как ) вървя, че това са ми най-посещаваните места в София, през едното минавам поне 4 пъти на ден.
Не съм чела предишната тема, но тук защото става дума за деца, на които ми се ще да предадем нещо повече от подобни методи на общуване, възпитание и контрол (утре същите методи ще се приложат от тях на внуците ни), се впрегнах.
Опасенията ми са свързани не толкова с нарушаването на правата им, колкото с всичко останало, което изложих и то има по-трайни последици от факта, че днес са те снимали.
Сега ме замисляш как да избегна Попа, ама като е на едната страна на Бермудския триъгълник (между съдилищата)...нямам идея, освен да прехвърчам над камерите
- fani_i
- Потребител
poli_g написа:... аз съм ЗА поставяне на камери. ...
Не зная дали вече имате деца ученици, но и да имате, пак никой не Ви е питал дали да ги заснемат непрекъснато в училище, нали?
- kostadin.iordanov
- Потребител
Ако преценя, че имам въпиюща нужда- знам какво да сторя. И поставените от вас въпроси, по отношение личното ми обкръжение какво общо имат с темата?
Но е крайно време някой да ви зададе въпроса- ВИЕ, какво бихте сторили в тази ситуация? Дайте правната пътека за разрешаване на проблема по ограничаване конституционно гарантираните права на учениците.
За да не чоплим лафче съвсем безцелно в тази тема.Пресата и медии, сама мога да си следя.
Но е крайно време някой да ви зададе въпроса- ВИЕ, какво бихте сторили в тази ситуация? Дайте правната пътека за разрешаване на проблема по ограничаване конституционно гарантираните права на учениците.
За да не чоплим лафче съвсем безцелно в тази тема.Пресата и медии, сама мога да си следя.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:... Дайте правната пътека за разрешаване на проблема по ограничаване конституционно гарантираните права на учениците. ...
Е не виждате ли, че гражданите в България нямат ефективна възможност за защита на основните си конституционни права -- viewtopic.php?p=310890#p310890? Каква правна пътека, след като от самото начало са я запушили? Някъде прочетох, че родители в Бургас са предприели съдебни производства, но, според Вас, какво реално може да се очаква
Стефан ГАМИЗОВ:
... кой спазва Конституцията в България? Идете в Съда – аз тука като виц ще го разкажа това нещо – аз съм ставал свидетел в съдебна зала, когато наш адвокат, по дело, се позовава на Конституцията, при което съдийката, усмихната и щастлива казва – ама колежке, каква Конституция? Тука си има Наредба. ...
01 Ноември 2008, пред 'Нова' телевизия, 'На четири очи'
http://www.neterra.tv/bg/show.php?id=807&bm=2
- kostadin.iordanov
- Потребител
95 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|