- Дата и час: 28 Ное 2024, 19:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
За съдебната власт - GeorgiKERELOV
|
|
Re: Краси предлага пост в съдебната система срещу 200000 Евро
Аз лично съм склонен да вярвам на така изнесената информация. Защото нито има начин да се издигнеш на висок пост в съдебната система, още по - малко да станеш член на ВСС, ако не си дупедавец, или най - малкото "къртица". Как се става съдия или прокурор знаят всички. Следовател се става по - лесно, защото мисленето е по канализирано и по неглижирано, по странично стоящо и с по "изчистени" критерии. Пък и от "нашего брата" нищо не зависи, за да има някаква висока "миза". В нашия Окръжен съд вървят по коридорите едни "батковци", а зад гърбовете им припкат ли припкат нашите "Окръжни магистрати...." - важни съдийски фактори. Колкото и да е жалко истината е една: Издигането и кариерните подскоци, нямат нищо общо с личностните качества, професионализма в работата, възможността за работа в колективна правосъдна структура, ох защо ли пиша отдавна известни на всички ни истини....спирам.
Сещам се за един случай: Отивам преди известно време в Окръжния съд, да ми подписват протокол за някакво следствено действие. ......... на стаята на "обективно - справедливо - безпристрастния" фактор - заключена се оказва. Пред вратата пейка - сядам и чакам. След 10 - тина минути, се чува как отвътре се отключва, вратата се отваря, излиза една стажантка от стаята /сега е недосегаем съдия в съда/, в движение си избърсва устните. Не се смущава като ме вижда, въпреки че ме познава /явно фелациото е утвърдена техника за идгигане и кариера/ и си отминава по пътя. Зад нея фактора усмихнат и доволен ме кани да вляза за да подпише вече явно "физически и телесно спокоен" и си свършваме работата. За какви ВСС - та и пари ми говорите Вие??? То всичко решено още там - в кабинета на главния.....))))
Сещам се за един случай: Отивам преди известно време в Окръжния съд, да ми подписват протокол за някакво следствено действие. ......... на стаята на "обективно - справедливо - безпристрастния" фактор - заключена се оказва. Пред вратата пейка - сядам и чакам. След 10 - тина минути, се чува как отвътре се отключва, вратата се отваря, излиза една стажантка от стаята /сега е недосегаем съдия в съда/, в движение си избърсва устните. Не се смущава като ме вижда, въпреки че ме познава /явно фелациото е утвърдена техника за идгигане и кариера/ и си отминава по пътя. Зад нея фактора усмихнат и доволен ме кани да вляза за да подпише вече явно "физически и телесно спокоен" и си свършваме работата. За какви ВСС - та и пари ми говорите Вие??? То всичко решено още там - в кабинета на главния.....))))
- INVESTIGATOR_OSLS
- Младши потребител
INVESTIGATOR_OSLS каза:
... ох защо ли пиша отдавна известни на всички ни истини....спирам.
Не спирайте INVESTIGATOR_OSLS! За да се излекува болния, първо трябва да му се снеме анамнезата! Трябва да говорим за тези неща! Не да шушукаме... Да направим проблема обществено достояние... Днес под псевдоним, утре лице в лице и както призова Карбовски - с лични имена! Иначе няма да стане... Иначе ще ни връхлитат тук разни "защитници" на статукството, разни "милени", разни "дони" и "системи" които ще се опитват с потоци от думи, със заплахи и лични обиди да скрият това, което както казвате и вие, всички знаят и без друго...
- plamen_penev
- Активен потребител
СЪГЛАСЕН СЪМ ПЕНЕВ с написаното от теб. Но с едно допълнително уточнение: Да не се изхвърля с мръсната вода и бебето. Аз познавам и почтени хора в системата, макар че наистина са рядкост. Тоест, хора които не са продажни, не са рушветчии, нямат "черно поведение" и не се интересуват от "обратната страна на медала", НЕ ТРЯБВА да понасят репресия от подобно естество и за тях написаното по - горе от мен не се отнася. Не знам как ще стане евентуалното "прочистване на системата" каквато всички "искат" - но върховна форма на несправедливост би било да се "омете" всичко....
А относно думи на съдия изречени в лицето ми "....Като няма пари клиента ти вървете и двамата на майка си в........познай къде..." Ето от тия боклуци ПЕНЕВ трябва да се очистим.....!!!
А относно думи на съдия изречени в лицето ми "....Като няма пари клиента ти вървете и двамата на майка си в........познай къде..." Ето от тия боклуци ПЕНЕВ трябва да се очистим.....!!!
- INVESTIGATOR_OSLS
- Младши потребител
Да направим проблема обществено достояние
Не знам, ама съм чувала да казват- "на чужд гръб и сто тояги са малко".
А така се дразня, когато един следва да я свърши цялата работа, пък се употребява мн. число...
Иначе ще ни връхлитат тук разни "защитници" на статукството, разни "милени", разни "дони" и "системи" които ще се опитват с потоци от думи, със заплахи и лични обиди да скрият това, което както казвате и вие, всички знаят и без друго...
Не е коректно, да не казвам доколко можеш да се справиш с доказването на такова твърдение.
Защо просто не приемеш, че "всяко стадо си има мърша", но това не значи, че всички са болни! Поради факта, че в една организация, където работят повече от един човек е възможно да има отклонения, но не можеш на всички да вмениш вина/ отговорност за чужди грехове?
Или да поставиш етикет.
- Гост.
- Старши потребител
INVESTIGATOR_OSLS написа:Аз лично съм склонен да вярвам на така изнесената информация. Защото нито има начин да се издигнеш на висок пост в съдебната система, още по - малко да станеш член на ВСС, ако не си дупедавец, или най - малкото "къртица". Как се става съдия или прокурор знаят всички. Следовател се става по - лесно, защото мисленето е по канализирано и по неглижирано, по странично стоящо и с по "изчистени" критерии. Пък и от "нашего брата" нищо не зависи, за да има някаква висока "миза". В нашия Окръжен съд вървят по коридорите едни "батковци", а зад гърбовете им припкат ли припкат нашите "Окръжни магистрати...." - важни съдийски фактори. Колкото и да е жалко истината е една: Издигането и кариерните подскоци, нямат нищо общо с личностните качества, професионализма в работата, възможността за работа в колективна правосъдна структура, ох защо ли пиша отдавна известни на всички ни истини....спирам.
МЕКО КАЗАНО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН!
Мога да дам безброй примери за магистрати, който са постигнали много САМИ!
И съм убеден, че това, за което говорите е изключение и дори да съществува не е масово...
И бихте ли ми обяснили, защо човек в края на професионалната си кариера, когато е достигнал до възможно най-високия връх да се петни?
Моя коментар относно полицията и служителите (дознатели и Следователи) ще го спестя!
- Sahiba
- Потребител
ДА ИМА ТАКИВА МАГИСТРАТИ - ПОСТИГНАЛИ САМИ!!!! Аз не говоря против такива хора, а против боклуците в системата...и Вие го разбирате прекрасно, че е така. Говоря против тия, които страдат от мания за величие, говоря за продажниците, говоря за тия, които за пари са готови на всичко. И не можете да го отречете защото такива ИМА!!! И за съжаление не са един или двама. А доста повече. А на верните служители не закона просто желая успехи в професионалната кариера. Това е...независимо дали са ченгета от патрула, дознатели, прокурори, съдии или следователи....говоря за ВЯРНОСТ КЪМ КАУЗАТА!!!
- INVESTIGATOR_OSLS
- Младши потребител
И съм убеден, че това, за което говорите е изключение и дори да съществува не е масово...
Понеже хора има всякакви, със сигурност има и такива, които обичат св**ки в работно време, само дето случката за девойката, бършеща устните си на излизане от кабинета, докато някой чака отвън, се пука по шевовете от правдоподобност.
За масовост, "всички знаем" и прочее не виждам смисъл да коментирам.
...на мен честно казано ми писна да се разправям с хора, които говорят "на някакъв странен език"...
____
Какви юристи са, бе, та те не знаят как да съчетават яденeто с питието (например вино и картофи).
____
Какви юристи са, бе, та те не знаят как да съчетават яденeто с питието (например вино и картофи).
- samoten_agent
- Младши потребител
INVESTIGATOR_OSLS каза:
Аз познавам и почтени хора в системата, макар че наистина са рядкост.
И аз познавам! Дали са рядкост и колко са не мога да знам. Нямам статистика. Имам подозрение и че някои от имащите чест и достойнство се прикриват ловко, за да не ги изхвърлят "центробежните сили"... Какво да се прави - оцеляване!
И за да не изхвърляме с мръсната вода и бебето, аз адмирирам призива на Карбовски: държавата, която псуваме, каза той, си има имена! Уважаващите професията си - също!
poli_g, наистина съм погнусен, приятелко, от мнението което имаш за мен
- plamen_penev
- Активен потребител
ПЕНЕВ, ВИЕ ПРЕД КАБИНЕТИТЕ ЛИ ВИСИТЕ? До колкото е известно Вие сте програмист с изключително голям интерес към съдебната система. Кога Ви остава време да практикувате професията си? Или тя е слабото Ви място, което компенсирате с "компетенти" мнения и критики за единствената система в Държавата, която ефективно работи? Дали не сте комплексар, застанал пред компютъра ?
- cerera
- Младши потребител
cerera се вкючи:
Дали не сте комплексар, застанал пред компютъра ?
Айдеееее! "Правата линия" с личните обиди пристигна...
И ако "вися пред кабинетите" какво? Да не би вие да ми плащате данъците?
- plamen_penev
- Активен потребител
plamen_penev написа: И ако "вися пред кабинетите" какво? Да не би вие да ми плащате данъците?
Бихте ли уточнили размера на данъците, които твърдите, че сте платили, за последната година например (имам предвид 2008 г.) ?
- system
- Активен потребител
system каза:
Бихте ли уточнили размера на данъците, които твърдите, че сте платили, за последната година например (имам предвид 2008 г.) ?
Не бих! Познайте защо?
- plamen_penev
- Активен потребител
plamen_penev написа:system каза:
Не бих! Познайте защо?
Няма нужда да познавам. Защото не сте плащали такива.
- system
- Активен потребител
Не познахте! Правилният отговор е: защото не отговарям на спамъри, за които не темата има значение, а просто търсят с кого да се заядат.
- plamen_penev
- Активен потребител
plamen_penev написа:Не познахте! Правилният отговор е: защото не отговарям на спамъри, за които не темата има значение, а просто търсят с кого да се заядат.
Не се заяждам. Сочите сам себе си като данъкоплатец, редно е да удостоверите поне с някаква конкретизация това си качество. След като го използвате, биейки се в гърдите като борец срещу лошата съдебна система.
Впрочем аз не очаквах друг отговор. Както преди време с делата, които уж сте "спечелили" и които се оказва, че нещо ги няма, или са с резултат, точно обратен на този, който сте си въобразили.
- system
- Активен потребител
Боже! Имам "вътрешното убеждение", че се опитват да ме въвлекат в кръчмарски спор!
- plamen_penev
- Активен потребител
Re: Съдебната власт прецака Храбрия архитект с 10 000 лева
Според мен тук спокойно може да се отиде към чл.53, ал.2, б. "б" и придобитото от престъплението се върне на злополучния архитект. Той самият не осъществява престъплението подкуп.
Считам, че 307 а има предвид случаите, в които в чист вид е осъществен и активен и пасивен подкуп - и за двете страни деянието е престъпно, тогава връзката между чл.53, ал.1, б."б" и чл.307а е еднопосочна и непротиворечива. Все пак чл.53, ал.1, б."б" предвижда предметът да се отнема, ако принадлежи на виновния и чл.307а, доколкото е именно нормата, предвидена в особената част, не би трябвало да има различно от това съдържание.
Считам, че 307 а има предвид случаите, в които в чист вид е осъществен и активен и пасивен подкуп - и за двете страни деянието е престъпно, тогава връзката между чл.53, ал.1, б."б" и чл.307а е еднопосочна и непротиворечива. Все пак чл.53, ал.1, б."б" предвижда предметът да се отнема, ако принадлежи на виновния и чл.307а, доколкото е именно нормата, предвидена в особената част, не би трябвало да има различно от това съдържание.
- fani_i
- Потребител
На 21.05.2009г. І – ви наказателен състав измени присъдата по дело № 94/09 по описа на САС на Иван Владимиров и Любомир Лилов.
Присъдата на Владимиров е изменена от 5 години ефективно лишаване от свобода на 4 години. Забраната да взима ръководна длъжност е увеличена от 3 на 4 години и глоба в размер на 20 000лв.
На Владимиров е повдигнато обвинение за това, че на 24.01 2008г. в качеството на председател на комисия е приел от Лилов предложение за дар за да съгласува архитектурен проект на архитект Янев.
По повдигнатите обвинения на Лилов, съдът е потвърдил решението на СГС в частта, в която е наложено наказание 1 година лишаване от свобода- условно и 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 5 000 лв., по повдигнатото обвинение за подкуп, като е оправдан за второто повдигнато обвинение- ходатайство.
Присъдата е подписана с особено мнение на член от състава.
От страницата на САС тъй пише.
Мисля, че си принципно права , Фани, разбира се и те подкрепям.
В конкретния случай обаче не познаваме фактологията- има ли поискване, приел ли е съдът, че има поискване, има ли констатация, че някой и предварително си е поискал.
Ако съдът е приел, че облагата не е поискана предварително, а има нещо като ....като предложение или покана да се направи предложение от свидетеля , има проблем, предполагам.
Оставам с впечатление/ от журналистически преразкази - доста глупаво от моя страна , ама да мислим хипотетично някак си /, първо, че има някакъв проблем с формулировката на обвиненията, второ - че нито първоинстанционния съд, нито апелативния са се произнесли в диспозитив за отнемане по чл.53 - респ.по 307а от НК.
Звучи ми само като да висят едни молби за връщане на парите като веществено, от собственика, а произнасянето по веществените следва да го дължи първоинстанционния съд като че ли, по 306 т.4.
И спирам да си съчинявам, че е още по -глупаво...Рано или късно ще има/ или поне трябва да има/ някакъв акт на съдпо 306 т.4 или прокуратура, ако ще се отделя нещо и ще се прави нещо с отделеното, и този акт ще внесе яснота - какво да стане с парите, ако са само веществени, а не предмет по 307 а или ако са предмет по 307а...Не приемам, разбира се, че за съдействие на МВР се следват тежести.Изобщо борбата с престъпността не е и не може да бъде тежест на гражданина, камо ли той да носи последствия за съучастието в нея, наивно си мисля аз.Това си е въпрос на морален избор, а в някои случаи - на безстрашност или безизходица.
Верно сладко звучи "държавата прецака архитекта" на първа страница, но не ми се вярва този въпрос да не е обмислян в мотивите- за изнудване, / такава квалификация май няма/, за предмет /има ли такъв или е приемане, обещаване.../ и т.н..Просто страдаме от дефицит на данни
Преди да ме обвини някой в пристрастие и защита на съда- и съдът не може да бъде "съден" без знание за данните, по които е отсъдил, нали така ?
А май виси и касационно производство?
Невменяемите изредиха ли се
Аз поради пола съм си по дефиниция с намалена вменяемост , с ясно съзнание признавам.
Последна промяна kpavlova на 27 Юни 2009, 19:10, променена общо 2 пъти
- kpavlova
- Активен потребител
Аз не само по конкретните факти, опитвам се принципно да разсъдя как би следвало да се постъпи в такава ситуация, за да се приложи духа и целта, а не буквата на закона.
А по въпроса за невменяемостта, предлагам с тебе да дадем предложение de lege ferenda на жените, както понастоящем за лицата от 14-18 год.възраст, вменяемостта да се изследва във всеки конкретен случай
А по въпроса за невменяемостта, предлагам с тебе да дадем предложение de lege ferenda на жените, както понастоящем за лицата от 14-18 год.възраст, вменяемостта да се изследва във всеки конкретен случай
- fani_i
- Потребител
|
|