Здравейте,
от работодателя си получих предизвестие от 1 месец за прекратяване на трудовия ми договор (постоянен тр. дог.)по чл.328 ал.1, т.3 - поради намаляне обема на работа, в момента съм в болничен, който изтича след датата за прекратяване на договора ми.
Изобщо не ми се връща на работа, имат ли право да ме задължат да си отработя предизвестието за дните в които съм била в болничен?
Благодаря предварително за помощта.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 15:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на тр. договор по чл.328 ал.1, т.3
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прекратяване на тр. договор по чл.328 ал.1, т.3
Как ще отработите предизвестието си, след като сте нетрудоспособен? Или по-скоро е да си вземете болничен за да не се връщате на работа? Тогава работодателят може да го оспори.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:Как ще отработите предизвестието си, след като сте нетрудоспособен? Или по-скоро е да си вземете болничен за да не се връщате на работа? Тогава работодателят може да го оспори.
Благодаря за бързия отговор, но може би не сте ме разбрали правилно, под отработване на болничен имам предвид, да ме накарат да го отработя след изтичане периода на болничния а не по време на нетрудоспособност.
Относно оспорването при подозрение от страна на работодателя, че болничния е само да не се връщам, то предполагам имате предвид, че има право да оспори достоверността на болничния, а не че има законово право да удължи срока за прекратяване на трудовият ми договор?
- karolinal
- Нов потребител
По време на болничния, срокът на предизвестието не спира да тече.
- sunrise
- Активен потребител
Предизвестието ше изтече по време на болничния отпуск и не е необходимо да се връщате на работа. Трябва само да си вземете заповедта за прекратяване на трудовия Ви договор.
- svetlananeykova
- Нов потребител
Благодаря на всички за помощта.
- karolinal
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|