Здравейте!
Вчера ми връчиха предизвестие по чл.328,ал.1,т.2-т.е.съкращаване на щата.
Имам следните въпроси:
1. Не трябва ли да ми предложат преназначаване на друга длъжност? Имаме обявена такава, а аз преди 1 година съм била на нея?
Не би ли трябвало да ме обезщетат с 3 или повече заплати при съкращение?
Единственото обезщетение което ми предлагат е платения годишен отпуск.
Трябва ли да пусна писмо до тях и да ги приканя да ми изплатят обезщетение?
Моля за съвет да си наема ли адвокат?
Благодаря ви!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 15:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за спешна помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за спешна помощ
sunyk написа:.......... Моля за съвет да си наема ли адвокат?
Определено, ДА
-
Melly - Старши потребител
Щом има обявена друга длъжност имате право да кандидатствате на общо основание(предполагам конкурс)
По време на предизвестието , ако работите обезщетението е само за неползван отпуск, ако не работите, трябва да Ви платят за неспазено предизвестие. След прекратяване на трудовия договор, ако не сте започнали нова работа- Ви се дължи обезщетение в размер на брутната заплата за 1 месец, ако сте започнали с по-ниска заплата - за разликата за този месец.
По време на предизвестието , ако работите обезщетението е само за неползван отпуск, ако не работите, трябва да Ви платят за неспазено предизвестие. След прекратяване на трудовия договор, ако не сте започнали нова работа- Ви се дължи обезщетение в размер на брутната заплата за 1 месец, ако сте започнали с по-ниска заплата - за разликата за този месец.
- chima
- Потребител
Благодаря за отговорите!
Забравих нещо важно, че предизвестието беше придружено от Заповед, която не е написана много добре - в смисъл, че ми я връчват на 17ти, влиза в сила от 20 /не работен ден/ и други такива. Всъщност на другия ден ми казаха, че няма нужда да идвам до края на предизвестието на работа. Аз поисках да ми го дадат писменно, а те предпочетоха да ми приключат книжката още на следващия ден с дата 20 юли. Исках само да ви кажа как се развиват нещата, защото аз си наех адвокат и ще си търся правата, защото в тази фирма има достатъчно нередности и заслужават да си подам иск.
Поздрави на всички!
Забравих нещо важно, че предизвестието беше придружено от Заповед, която не е написана много добре - в смисъл, че ми я връчват на 17ти, влиза в сила от 20 /не работен ден/ и други такива. Всъщност на другия ден ми казаха, че няма нужда да идвам до края на предизвестието на работа. Аз поисках да ми го дадат писменно, а те предпочетоха да ми приключат книжката още на следващия ден с дата 20 юли. Исках само да ви кажа как се развиват нещата, защото аз си наех адвокат и ще си търся правата, защото в тази фирма има достатъчно нередности и заслужават да си подам иск.
Поздрави на всички!
- sunyk
- Нов потребител
sunyk написа:Исках само да ви кажа как се развиват нещата, защото аз си наех адвокат и ще си търся правата, защото в тази фирма има достатъчно нередности и заслужават да си подам иск.
Поздрави на всички!
Моите поздравления, sunyk!
Бързо включихте мотора,
Действайте и имайте доверие на колегата.
УСПЕХ!
-
Melly - Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|