Здравейте наскоро работих 3 седмици във един слад като,ми беше казано че ще имам срок на обочение и след това ще бъда преместен на мястото за което кандидатсвах и бях приет а именно работа на компютър.Но това така и нестана през тези 3 седмици бях използван като хамалин за да разнасям кашони които тежаха повече от мен а аз имам здравословни проблеми който не ми позволяват да нося тежко и именно затова кандидаствах на позиция която не го изискваше.
Никой не прояви разбиране към моя проблем и продължиха да ме карат да нося тези тежки кашони,след като минаха тези 3 седмици така и не ме назначиха на мястото за което по принцип бях взет на работа и аз реших да се откажа.Но след като съобщих това на оправителя той ми каза че било политика на фирмата да не се плаша за периода на обучение,а същто така да не забравя да спомена че през 3-те си седмици на работа аз нямах нито трудов,нито държавен договор.
Та въпросът ми е какви права имам и как мога да си получа заработеното със много труд?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 15:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Бих искал да зная какви са ми правата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Бих искал да зная какви са ми правата
Трудов договор подписан да има? Или работехме без договор?
- twist
- Младши потребител
Re: Бих искал да зная какви са ми правата
относно от rocky90 на 16 Юни 2009, 02:18
Трудовото правоотношение ако няма сключен договор може да бъде установено по съдебен път като се предяви искане пред районен съд или трудовото правоотношение може да се установи от агенция главна инспекция по труда.
по добре е да използвате съдебния път тъи като трудовите спорове пред съда са безплатни съгласно КТ. Ще трябва да ангажирате свидетелски показания ,като поискате с исковата молба да бъдат събрани гласни доказателства,чрез изслушване на свидетели ,ако имате и някакви документи сочещи полаган труд приложетеги към исковата молба съда ще ги провери за съотносимост.
След като установите трудовото правоотношение ще може да предявите претенци по нататък за трудово възнаграждение и обещетение .
С уважение: Марин Маринов
Трудовото правоотношение ако няма сключен договор може да бъде установено по съдебен път като се предяви искане пред районен съд или трудовото правоотношение може да се установи от агенция главна инспекция по труда.
по добре е да използвате съдебния път тъи като трудовите спорове пред съда са безплатни съгласно КТ. Ще трябва да ангажирате свидетелски показания ,като поискате с исковата молба да бъдат събрани гласни доказателства,чрез изслушване на свидетели ,ако имате и някакви документи сочещи полаган труд приложетеги към исковата молба съда ще ги провери за съотносимост.
След като установите трудовото правоотношение ще може да предявите претенци по нататък за трудово възнаграждение и обещетение .
С уважение: Марин Маринов
- marinpravista
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|