Здравейте съкращават ме поради съкращаване на щата и прехвърлят функцията която изпълнявах до момента на колега от друг отдел, който няма нищо общо с работата която аз изпълнявах.
Имам ли шансове да оспоря уволнението поради тази причина и съкращаването на щата не означава ли спиране на функциите на дадената длъжност , а не прехвърлянето им на друг служител?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 15:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съкращение по чл.328, ал.1, т.2
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съкращение по чл.328, ал.1, т.2
Колега, моля виж чл.329 КТ. Според мен , не можеш да оспориш уволнението на това основание и работодателят ти ще си "измие ръцете" именно с чл.329.Пожелавам ти успех !
- tanski_77
- Нов потребител
дайте повече инфо за длъжността Ви.И% най-вече единствена длъжност в предприятието ли е ?
- sarbijanac
- Активен потребител
Да, длъжността ми е единствена в предприятието и без осъществяването и то е почти невъзможно да функционира. Получи се така че трудовите функции бяха прехвърлени изцяло на колега от друг отдел със съвсем друго естество на работа.В моя случай не се налага подбор, тъй като съм единствения човек в отдела и няма с кого да бъда сравняван. Как да докажа обче че трудовата функция е запазена и е извършено фиктивно съкращаване на щата пред съда?
- pietro_06
- Нов потребител
От тука нататък си потърсете адвокат.Защото сроковете за предявяването на трудовия иск текат и двата месеца ще си минат неусетно.
С питане и отговаряне по интернет пространството няма да се получи това,което искате.Още повече,че проблема Ви е сериозен и не е за подценяване.
С питане и отговаряне по интернет пространството няма да се получи това,което искате.Още повече,че проблема Ви е сериозен и не е за подценяване.
- sarbijanac
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|