начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

Спор за подсъдност при Заповедното п-во

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спор за подсъдност при Заповедното п-во

Мнениеот palimsest » 10 Юни 2009, 21:47

Почитаеми съфорумци слагам на разглеждане (само как звучи,...магистратски :lol: :lol: :lol: ) един момент от Заповедното производство, което блъснах челно...

нещо по конкретния казус... по заявление (410 ГПК) преди последната промяна 411 ГПК, РС по местоизпълнението се произнася с определение да не е местно компетентния съд и праща на РС по седалище на длъжника...последва Ч.Ж.(274 ГПК/121 ГПК) ...първоинстанционния съд прие Ч.Ж. и спазвайки процедурата по чл.262 ГПК ще ми прати съобщение да ми дава срок да остраня порок на жалбата ми, поради следната причина- не е приложено копие за ответника...

Аз, с оглед процесуална икономия и с отврЪщение ще бъда принуден да оттегля Ч.Ж. (по 264 ГПК), но понеже съм неспокоен дух, няма да мирясам дали съм бил прав...

аз твърдя, като изхождам въззивното производство да е естествено продължение на първоинстанционното и като отчетем спецификата на Заповедното, и едностранната процесуална насоченост на същото, както и принципната свобода на заявителя да си избере местнокомпетентния съд преди промените на чл 411, право признато от законотвореца за достойно да закрепи в закон, та така като съобразя това и други си мои лични щения, почти убедено твърдя , да няма логика да давам препис към частната жалба, която да се връчва на ответника, та той няма право на каквито и да е било възражения преди да се издаде Заповед, едва тогава ....414 ГПК.
Не е ли ответна страна самия първоинстанционен съд, (в процедурата по 410 аз дори не споря с длъжника), който в мотивите си да защити решението си, аз de facto споря с РС, дето е постановил неправилно решение.
Интересни са ми всякакви мнения, благодаря за които!

Публично благодаря на Poli-g, която наля разум в кухините, образувани от костите на главата ми, та ще си спестя сума време чакане, щото както гледам с една частна жалба нямаше да мина, щеше да жаля резолюцията да дам препис ...
Последна промяна palimsest на 11 Юни 2009, 00:30, променена общо 1 път
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Re: Спор за подсъдност при Заповедното п-во

Мнениеот impressed » 11 Юни 2009, 00:30

Тук пиша нещо, за да има мнение :P
Завърти си очите и си погледни между ушите!
Аватар
impressed
Младши потребител

Назад към Общи дискусии