начало

Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му

прекратяване на трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

прекратяване на трудов договор

Мнениеот yoria » 09 Юни 2009, 11:48

По време на предизвестие за прекратяване на трудов договор се разболях тежко. ЛКК ми даде 30 дни болнични, които са до 15.06.2009, а предизвестието ми изтича на 10.06.2009. Въпроса ми е до кога се водя на работа и на коя дата работодателя трябва да ми подготви документите за напускане.
yoria
Нов потребител

Re: прекратяване на трудов договор

Мнениеот johnsmith1 » 09 Юни 2009, 13:23

БОЛНИЧНИЯТ ЛИСТ ПРЕКРАТЯВА ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕДИЗВЕСТИЕТО. СЛЕД КАТО ИЗТЕЧЕ СРОКА НА БОЛНИЧНИЯ ЛИСТ, ПРЕДИЗВЕСТИЕТО ПРОДЪЛЖАВА ДА ТЕЧЕ ОТ ТАМ, ДОКЪДЕТО Е ПРЕКРАТЕНО. ИНАЧЕ КАЗАНО: БОЛНИЧНИЯТ ЛИСТ ИЗМЕСТВА ВЪВ ВРЕМЕТО НАПРЕД ИЗТИЧАНЕТО НА ПРЕДИЗВЕСТИЕТО. :wink:
johnsmith1
Нов потребител

Мнениеот yoria » 09 Юни 2009, 13:36

ТАКА ЛИ Е ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ПРЕДИЗВЕСТИЕТО СЪМ ГО ПОДАЛА АЗ, А НЕ РАБОТОДАТЕЛЯ И ИСКАМ ДА ПРЕКРАТЯ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА СИ С ТАЗИ ФИРМА.
yoria
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 09 Юни 2009, 15:31

Здравейте,

Разрешеният Ви отпуск по болест / т.нар. болничен / не "измества" напред във времето момента на прекартяването на трудовия ви договор / освен в хипотезата на договор със срок за изпитване относно срока за изпитване/. В тази връзка, след като сте подали предизвестие и то е получено от работодателя ви - разбирайте надлежното му входиране и др.под. то договорът ви се счита за прекратен от датата, която сте посочили в предизвестието. От друга страна след като имате разрешен отпуск, то в срока на предизвестието вие имате право да не се явявате на работа поради заболяване. След датата на прекратяването на договора, работодателят ви е длъжен да да ви офорни и предаде всички необходими документи.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот yoria » 09 Юни 2009, 18:37

Благодаря много monteskio.
yoria
Нов потребител

Назад към Трудово право