Здравейте,
Работя на трудов безсрочен договор като Ръководител на отдел .
Преназначена бях с анекс към трудовия ми договор.
Имам дете , което е на 1.6 м.
Днес подписах предизвестие при което ми се казва, че въз основа на чл.328, ал.2 взаимоотношенията ни ще бъдат прекратени , посредством чл.326, 1.
От м.Юни 2008 г. ни беше сменен Изпълнителния директор.
Въпросът ми е дали фирмата има право да ме уволни по този чл.328, ал2?
В случай, че се окаже , че не попадам под този член(328, а.2), подписът ми счита ли се за валиден и предизвестието в сила ли е ?
Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 14:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Предизвестие по чл.328, ал.2
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Предизвестие по чл.328, ал.2
Много са важни две уточнения.Казвате , че сте преназначена с изменение(анекс) на ТД.Вследствие на това назначение ли станахте ръководител на отдел или бяхте такъв , а след изменението сте друга длъжност?
Точната дата на началото на изпълнение на договорът за управление , ако знаете разбира се.
Иначе предизвестието ви е връчено и след изтичането му ТД ще се прекрати.Но Вие може да оспорвате уволнението като незаконосъбразно в съда и ако са минали повече от 9 месеца от влизане в сила на Дог.упр. и вашето уволнение , имате всички шансове да спечелите.
Точната дата на началото на изпълнение на договорът за управление , ако знаете разбира се.
Иначе предизвестието ви е връчено и след изтичането му ТД ще се прекрати.Но Вие може да оспорвате уволнението като незаконосъбразно в съда и ако са минали повече от 9 месеца от влизане в сила на Дог.упр. и вашето уволнение , имате всички шансове да спечелите.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Благодаря за отговора!
Да, с анекс бях преназначена като Ръководител на отдел.Договорът ми беше трудов и безсрочен
15.06.08 е датат на встъпване на новият ни МОЛ.
Законосъобразно ли е този член да бъде приложен за моята позиция?
Девет месеца от назначаването на новият ни МОЛ все още не са минали.
Благодаря.
Да, с анекс бях преназначена като Ръководител на отдел.Договорът ми беше трудов и безсрочен
15.06.08 е датат на встъпване на новият ни МОЛ.
Законосъобразно ли е този член да бъде приложен за моята позиция?
Девет месеца от назначаването на новият ни МОЛ все още не са минали.
Благодаря.
- smile77
- Нов потребител
Трябва внимателно да се анализира ТД и Длъжностната характеристика , за да се отговори на въпроса , но 90 процента съм сигурен , че Да , принципно правилно е приложен члена като основание.Обаче струва ми се , че бъркате с броенето на месеци, или аз бъркам , с математиката съм на ВИЕ .Но доколкото КТ няма правила за броене на срокове , ще се приложат общите норми на ЗЗД.Така по мои изчисления 9-месечния срок изтича на 16 март 2009 и ако предизвестието Ви е връчено след тази дата , уволнението на основание чл.328(2) е незаконосъобразно!
П.П
Само последно , от на коя дата е сключен анекса?
П.П
Само последно , от на коя дата е сключен анекса?
- REVOLUTION
- Активен потребител
Здравейте отново!
Анексът ми за преназначение към трудовия ми договор е от 06.06.2005 г. В длужностната ми характеристика никъде непише, че съм имам задължение да ръководя и управлявам компанията, а само, че отговарям за отдела и служителите в него, както и за поверените ни клиенти.
Новият МОЛ е назначен на 14.11.2008/удостоверението , част Вписани обстоятелства, е от тази дата
Отново Ви благодаря предваритено!
Анексът ми за преназначение към трудовия ми договор е от 06.06.2005 г. В длужностната ми характеристика никъде непише, че съм имам задължение да ръководя и управлявам компанията, а само, че отговарям за отдела и служителите в него, както и за поверените ни клиенти.
Новият МОЛ е назначен на 14.11.2008/удостоверението , част Вписани обстоятелства, е от тази дата
- smile77
- Нов потребител
smile77 написа:Здравейте отново!
Вписването според мен , не е началото на изпълнение на договора , а последното се определя от самия договор.Според мен има добри шансове за оспорване на уволнеинето.Консултирайте се с колега , ако желаете да се борите!
Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|