начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

За съдебната власт - GeorgiKERELOV

Дискусии на тема съдебната власт в България

Re: Обжалване на кадровите решения на ВСС

Мнениеот ponedelnik » 19 Май 2009, 13:17

Мелани ме върна в темата.
Прочетох и предходните си мнения. Не исках да съм прав, но отново съм прав - виж колегата Вера Иванова, да речем, от ОС - Пловдив.
Поради отмяна е гласувано отново за назначения в Апел.С - гр. Пловдив и разбира се, че отново е гласувано за преди това избраните. Така че мястото на Вера дали ще е 15 или 58 - мо не променя нещата, ако тя междувременно не си е осигурила необходимия брой гласове.
Мелани, искам да съм лош пророк, но от сега заявявам становище, както следва: Ти няма да успееш да промениш нещата в своя полза. С ранг или без ранг колегата ти отговаря на форм.изисквания да заеме мястото на което е повишена и ще си остане там. А за другата позиция, на която е също гласувана, но не е встъпила, има насрочен нов конкурс. Ти ще го спечелиш, защото си не по - малко отговаряща за нея, а и ти е ред, проблема ти ще бъде решен и след като се успокоиш ще си останеш с това, че си си отровила живота за 1 година, скарала си се с много хора - за цял живот, вероятно, станала си известна като скандалджийка и това е. Чудя се дали се усещаш /или ще се усетиш/ удовлетворена ? Уведоми форума, моля ?
ponedelnik
Младши потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 19 Май 2009, 14:48

Не иска да е прав, колегата ponedelnik, но отново е прав. :D

И моят съвет е хората да не жалват конкурсите и да си тровят живота сами: първо, ВАС се нагажда към ВСС и властта, и второ, ако се случи да отмени някое назначение, ВСС се прави на ударен и ще набутва същия човек отново, и то до дупка.

А пък за отмъщенията чрез Инспектората въобще няма да говорим. :cry:

От обжалване има смисъл, само ако след това делото ще се изнася в Страсбург. Досега мисля обаче, че там има само една жалба по конкурсите.
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 19 Май 2009, 17:07

GeorgiKERELOV каза:
От обжалване има смисъл, само ако след това делото ще се изнася в Страсбург. Досега мисля обаче, че там има само една жалба по конкурсите.

И това е нещо! Че то като гледам какъв страх от високопоставените вилнее сред съдиите (някои, разбира се!), не повярвах веднага, когато научих, че са жалвали пред ВАС срещу ВСС. :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот melanie » 19 Май 2009, 22:30

ponedelnik написа:Ти ще го спечелиш, защото си не по - малко отговаряща за нея, а и ти е ред, проблема ти ще бъде решен и след като се успокоиш ще си останеш с това, че си си отровила живота за 1 година, скарала си се с много хора - за цял живот, вероятно, станала си известна като скандалджийка и това е. Чудя се дали се усещаш /или ще се усетиш/ удовлетворена ? Уведоми форума, моля ?

Не мисля, че ще го спечеля/новия конкурс/, а и честно да ти кажа вече не е от особенно значение, защото се простих с илюзиите, че честните и тези, които се трудят печелят. Така че "проблема" ми едва ли ще бъде решен. То вече не може да се нарече и проблем. Не мисля, че в живота има случайни неща и всички тия процедури които установиха яка измама и далавера в случая, въпреки всичко ме направиха по-силна и издръжлива на бурите. Относно скарването с много хора си в огромна грешка, защото неудовлетворени, възмутени и скандализирани от поведението на въпросната колежка са магистратите от целия съдебен район, така че ако някой има проблем, то това е само и единствено тя и хората - 2-3, които са и помогнали в тази ситуация. Така че определената от теб известност като "скандалджийка" е доста пресилена и неуместна в случая. В съдебната система работят много хора, свестни и недоволни от такива ситуации, но ги е страх да заявят нетърпимост към подобно поведение и вегитатират пазейки си местенцата. След толкова труд в съдебната система, с който безхаберни хора се подиграха, след като при второто си раждане, при което от невероятния стрес на който бях подложена на работното си място от един "кадърен" административен ръководител едва не си загубих живота, ми е все едно на тоя етап как ще се развият нещата и дали ще се преместя. Казвам ти обаче най-отговорно, че ще направя всичко, което зависи от мен, тази въпросна колежка да си получи заслуженото и да бъде лишена вбъдеще от възможност отново да измами, защото следващия път едва ли измамата и ще касае просто един конкурс....Който мами, мами по принцип и винаги, когато може, а не инцидентно, то му е заложено вътре - това са моите наблюдения от казусите, с които съм се сблъсквала професионално.
Мачовете в съдебната зала тепърва предстоят! Обещавам да уведомя форума... :wink:
А относно удовлетвореността - аз се усещам по-силна, защото бях права и не ме беше страх да направя необходимото, за да го докажа. Хората, които бяха мои врагове преди процедурите по ред други обстоятелства си остават мои врагове и към настоящият момент, но мен това не ме безпокои и не мисля, че живота ми оттук натам ще страда от липсата на присъствието им. В живота ми присъстват хората, които аз избирам, не които избират мен. Не мисля, че да защитиш правата си те прави "скандалджия" в очите на околния свят, да прогресираш в съдебната система особенно с явни измами е доста нагло и безобразно дори за българската опорочена действителност мисля аз....
Знаеш ли защо ще спечеля в тази ситуация и смятам да те опровергая относно скептицизма - защото за разлика от хората от "другия отбор" за мен присъствието в съдебната система не е обезателно необходимо за да съм някой и да бъда ценна за околния свят като човек и професионалист, докато за тях - ако не са облечени във властта даваща им системата ще бъдат никои, това им е проблема и от него много страдат "милите"..... :D
melanie
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 19 Май 2009, 22:43

Абе няма да се давате! Човек за едната чест живее!
Който я има...
plamen_penev
Активен потребител

Re: Прокурорският произвол със съдебна благословия в България

Мнениеот GeorgiKERELOV » 20 Май 2009, 08:04

system написа:
balance написа:
GeorgiKERELOV написа:
Висшият съдебен съвет (ВСС) уволни бившата председателка на Апелативен съд (АС) във Варна Анелия Цветкова в качеството й на съдия

Ех, Керелов, Керелов. От бързане да търсите кусури, сам не видяхте каква глупост сте постнали. "Председателката на Апелативен съд във Варна Анелия Цветкова" :shock: Кога ли успяха да я преназначат от Административен в Апелативен съд, че сега оттам да я уволняват :lol:
На журналистите е простено да пишат глупости, но Вие ? :roll:

Откъде да знае човекът разликата между апелативен и административен съд. На него, горкия, от активна обществена дейност не му остава време в съд да влезе, а Вие искате да прави такива разграничения :wink: .

Някой знае ли какво се получава, когато една доза злоба се добави към една доза простотия ? :roll:
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 20 Май 2009, 08:22

GeorgiKERELOV каза:
Някой знае ли какво се получава, когато една доза злоба се добави към една доза простотия

Зависи. Дали са балансирани по системен начин. :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Май 2009, 08:25

Адвокатско дружество "Атанасов и Чуклева", град Ихтиман.

Като чук, както обичаше да казва Станимир. Чуклева като "чук".

Представяте ли си старшият юрисконсулт на Банката да се обажда през двадесет минути на майка си и да я пита какво да прави.

"Искат да съм в 08.00 часа на работа, мамо".

Цинобър много обичаше такива типове.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ponedelnik » 20 Май 2009, 10:58

Ядосана и сърдита си! Със сигурност има защо, но е тревожно, че в това емоционално състояние ще продължиш да живееш, да отглеждаш децата си, да общуваш с обкръжението си.
Това са лоши чувства. Енергията, която имаш, следва да се използва за позитивни неща, а не за унищожителни битки.
ponedelnik
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 20 Май 2009, 12:18

Но ponedelnik, все пак melanie не е избрала такъв неприятен начин на съществуване! Тя е била нападната и принудена да защитава честта и достойнството си!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот melanie » 20 Май 2009, 17:06

ponedelnik, мина времето в което бях ядосана и сърдита! :D
Отдавна съм оставила негативните чувства зад гърба си и съм се отдала напълно и изцяло на позитивните емоции, които ми носят децата и времето, което в момента прекарвам с тях в цялостно и пълноценно изживяване на майчинството - мигове, които не се повтарят в живота. Аз съм адски позитивен човек, всеки който ме познава би ти го казал, не изпитвам омраза дори след всичко случило се, по-скоро е огромно разочарование че човек когото уважавах, смятах за умен и с когото съм седяла бюро срещу бюро няколко години и на когото винаги съм помагала, когато е подирвал помощ може да бъде толкова долен и безочлив.
Ето поетичен израз на чувствата ми спрямо въпросната колежка! Може би ще се изненадаш и усмихнеш, че такъв човек може да ме вдъхнови да си проявя литературните заложби, но е факт :wink: :

Враг

Очи в очи
с врага аз бях,
очи в очи
отминах с гордост.
В последния момент
видях,
несигурност във погледа,
въпроси.
Разминахме се -
мълчаливи сенки
със минало,
но мъртво настояще.
Извърнах се назад
гърба видях,
на моя враг
с провлачена походка,
и странно някак
проумях,
че съжаление изпитвам,
не омраза.
Усмихнах се
и продължих.
Отново битки
ни очакват,
сблъсък, страсти
в тях моя враг
ще изгоря,
и ще изстина
по-щастлива,
а после с мъдрост
ще простя
и без въпроси.
~ ~

Поздрави и се надявам, че стихчето ще поразведри малко темата, защото психологическия анализ на моето състояние мааалко я понатовари.... :wink:
melanie
Младши потребител

Мнениеот ponedelnik » 21 Май 2009, 10:55

Изненадах се и се усмихнах!
Успех, Мелани, най - вече като майка и съпруга! А после и във всичко останало!
И дано не се укаже, че битката не си е струвала или че в нея си изгубила себе си!
ponedelnik
Младши потребител

Мнениеот cerera » 22 Май 2009, 00:46

До Мелани
Не разбрах точно с какво се е провинила колежката Ви? Дали с това, че не е била в майчинство и е кандидаствала на напълно законно основание за мястото, което Вие сте смятали ,че ви се полага по право? Как така си представяте, че някой трябва да отстъпи и да сведе глава, защото на Вас това ви се струва по-приемливо? Защо не приемете, че Вашата колежка, която е била, както разбирам и Ваша приятелка има качествата, които и Вие притежавате? /В стихчето има правописни грешки/
cerera
Младши потребител

Мнениеот system » 22 Май 2009, 09:16

cerera написа: /В стихчето има правописни грешки/

Няма такива.
Ако говорите за употребата на "със" вместо "с" или "във" вместо "в", това е допустимо в стихотворение и не се приема за грешка.
system
Активен потребител

Мнениеот melanie » 22 Май 2009, 09:17

До : cerera
Към момента на кандидатстване съм била на работа, колега, работила съм и постигнатите резултати от мен са много по-добри от резултатите на въпросната колежка. С подобни изказвания няма да ме накарате да се чувствам виновна, че съм родила още едно дете и ползвам в момента законоустановен отпуск. Не смятам, че дадено място ми се полага по право и точно затова съм кандидатствала на общо основание с останалите. Дали ще считате въпросната колежка за честна и адекватна с изискуемите по закон качества да заеме две места в конкурса и в момента да има право да ревизира актове на съдии във въззивна инстанция при положение, че напълно съзнателно в продължание на месеци и в магистратския конкурс вече е доказано, че се е ползвала съзнателно от документ с невярно съдържание? Аз се конкурирам с професионално честни хора, тя не попада в тази категория! Бих се замислила на Ваше място друг път преди да нападам някого и да защитавам друг, без да познавам фактите по казуса. Колкото до правописните грешки, което явно е намек че съм неграмотна, това бяха просто споделени мисли без претенции за литературна стойност - мисли, които такива като Вас никога и по никакъв начин не биха могли да оценят, просто защото не са преживявали такава ситуация. Ако сте жена дано никога не Ви се налага да преживеете стреса и напрежението на което бях подложена аз докато бях бременна, това Ви пожелавам!Не изисквам от никого да отстъпва и да свежда глава, точно обратното уважавам и амбициите, които обаче не са подплатени с резултати, а с измами и затова ще я преборя със законови аргументи в съда.
Дано съм била изчерпателна и друг път първо да помислите преди да пишете и да отправяте неуместни забележки. Казус като нашия няма, прецедент е в работата на ВСС и когато всичко приключи ще се даде нужната гласност, за да не се повтарят подобни безобразия.
melanie
Младши потребител

Мнениеот cerera » 22 Май 2009, 13:59

До Мелани
Държа да уточня, че не нападам никого. Не познавам нито Вас, нито колежката Ви. Просто зададох няколко въпроса предвид на това, че случилото се е представено единствено от Вашата гледна точка. Пък и ми се струва малко вероятно един толкова непочтен човек, какавато е колежката според Вашето мнение, да се прояви внезапно, като такъв. Би трябвало във времето да е подала някакъв сигнал, но Вие да сте го игнорирали, подхождайки с разбиране или пък снизходително.
cerera
Младши потребител

Мнениеот melanie » 22 Май 2009, 16:15

До cerera
До колкото това не ми засяга правата по закон всеки да се държи както намери за редно според собствения си светоглед. Прекалено дълго както аз, така и останалите колеги първоинстанционни магистрати подхождахме снизходително към протежирането на въпросната особа от по-висшестоящите. Отдавна всички сме наясно, че тя е нечестна и изобщо не е за съдебната система, но не смятахме, че е толкова безочлива да гради кариера чрез действия, които са криминализирани по НК. Време беше да се вземат някакви сериозни мерки, защото на този етап поразиите които станаха са доста сериозни и няма за какво да се чака "следващ път", в който пак да и се дава възможност да си проявява болните амбиции и да забърква още по-големи батаци, възползвайки се от безхаберието и незнанието на недвусмислени законови норми по ЗСВ от прекия административен ръководител, от очевидно незаконосъобразни действия на администрацията на кадровия орган, зад които в момента се мъчи да скрие собственото си напълно умишлено бездействие с цел набавяне на облаги, които самата тя отдавна е наясно че не и се следват по закон. Всяко поведение има граници на търпимост, границите на моята, повярвайте ми, отдавна се изчерпаха.
melanie
Младши потребител

Мнениеот cerera » 22 Май 2009, 17:27

Подозирах, че се е случило точно така. Всички знаят и махват с ръка докато не бъдат засегнати лично. В случая Вие. Моето мнение, е че по отношение на този "вид" колеги трябва да се реагира своевременно. Толерантността и колегиалността проявена към тях се разбира превратно и започват да смятат, че са превъзхождащи останалите. Дори не знаят точно по какви показатели, но нали им минават номерата. В един момент набират скорост и не се спират пред нищо. Такива ги има на всякъде и мисля, че ние останалите сме виновни, защото, както и Вие реагираме, когато ни засегнат персонално.
cerera
Младши потребител

Мнениеот cerera » 22 Май 2009, 17:36

Мисля, че трябва да добавя - нали има инспекторат към ВСС, който демонстрира в медиите, че работи на пълни обороти. Защо не е сезиран?
cerera
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 22 Май 2009, 18:15

cerera каза:
Подозирах, че се е случило точно така. Всички знаят и махват с ръка докато не бъдат засегнати лично. В случая Вие. Моето мнение, е че по отношение на този "вид" колеги трябва да се реагира своевременно.

Няма как да не адмирирам подобно изказване. Все едно аз го казвам! Това се опитвам да кажа от както съм във форума! Защото и аз мисля, че ние българите сме ... как да се изразя... малко сеирджии... докато "мечката не заиграе" и в нашя дом. А трябва да се действа превантивно. Докато пораженията са все още само потенциал, а не реалност!
Съзнавам, разбира се, че се иска смелост да си кажеш мнението на шефа, ако можеш да се скатаеш. Така е не само в съда! Така е навсякъде...
plamen_penev
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт