balance написа:Това горното го прекопирах едно към едно от сайта, посочен под текста, само че пропуснах да сложа кавичките. Така че, сърдете се на "журналиста", ако нещо е объркал... И да прощават малограмотните читатели за грешката му, която не се успели да видят веднага. А иначе по самото уволнение нещо ще кажете ли ?
За журналиста е и разбираемо, и донякъде извинително да сбърка. За Вас, уважаеми Керелов, е разбираемо - говори за практиката Ви, по-точно за липсата на такава. И не е извинително, защото все пак сте юрист .
По самото уволнение "нещо" ще каже Върховният административен съд, ако Цветкова реши да обжалва. Според мен е пълен абсурд да се приеме, че едно недоказано и следователно несъществуващо деяние (защото докато не влезе в сила присъда, с която това деяние се приема за извършено, то не се счита доказано) да уронва престижа на съдебната власт. Но, за разлика от Вас, аз се отнасям с почит и респект към правораздавателните институции и за мен единствено меродавно би било мнението на ВАС при евентуално обжалване.
Като че ли някои хора имат слабост да участват с множество алетернативни никове. Тъкмо беше настанала скука от известно време тука, и хоп, малко раздвижване пак.
Та, драга, какво ви е криво по-точно ? Че ВСС е уволнил съдийката Цветкова ? Че ВСС го е съобщил на журналистите ? Че журналистите го съобщават на населението ? Че журналистите са направили грешка при посочването на местоработата на съдийката ? Че съм възпроизвел съобщението на журналистите тук без да съм поправил грешката им ? Че ВСС е съставен от 25 видни правници начело с председателите на върховните съдилища и главния прокурор, и че настоящето произволно уволнение, за каквото го смятате, се върши съгласно теорията на председателя на върховния административен съд за произнасяне на назидателни уволнения ? Че спорът за законността на уволнението ще бъде разглеждан от съда, чийто председател го е гласувал като виден член на ВСС (тайно, разбира се) ? Че съдът ще е прав, дори когато съгреши ? Че настоящата тема е отворена и се пише по нея ? Че нещо друго ли ?