начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

към кого да се обърна и на кого да се оплача ?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

към кого да се обърна и на кого да се оплача ?

Мнениеот toni_723 » 26 Апр 2009, 16:55

Здравейте приятели !мислите ли ,че е правилно счетоводител с висше икон. образувание и 10 г. стаж да получава същата щатна заплата като домакин със средно гимназиално образувание от същата фирма и какво ще ме посъветвате -мога ли да се оплача в инспекция по труда или някъде другаде ?Много ще ви бъда благодарна да ми помогнете със съвет !предварително да уточня обаче , че домакина беше една новоизмислена длъжност в последно време , за да се свърши работа на "наши хора " и същия започна работа много след като аз съм в договор с фирмата .
toni_723
Нов потребител

Re: към кого да се обърна и на кого да се оплача ?

Мнениеот katerinakuch » 27 Апр 2009, 16:26

След като не Ви харесва, напуснете. Не мисля, че с това образование, стаж и опит бихте имали проблем с намирането на по-хубава и добре платена работа.
И какво Ви интересува въобще работата и длъжността на домакина?! Какво значение има за Вас какви хора назначава Вашият началник? Не Вие, а той си ги избира и им плаща.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот laridii » 28 Апр 2009, 23:21

Ами може би въпросния домакин, макар да няма висше образование има по-добър правопис от вашия, та затова взема същата заплата. Аз лично познавам някои доста оправни и способни среднисти, защо те да взимат по-малко от висшиста, ако работят по-здраво от него.
Собственикът на фирмата има право да определя заплащането на работниците и служителите си. Държавата определя само минималната работна заплата, на която може да назначава и и изисква от него да осигурява назначените. От тук нататък на кого и колко ще се плаща си е работа на собственика. Правилно Ви е казала колежката по-горе, ако не Ви устройва напуснете!
laridii
Потребител

Мнениеот toni_723 » 29 Апр 2009, 15:55

А може би вие laridii и горната колежка и най -вероятно е така сте среднистки и затова така нахъсано защитавате среднистите и много странно след като сте нямали кураж да издържите поне един изпит в живота си /освен може би шофьорския /, как така изведнъж поумняхте !А може би на това разчитате ,такива като мен да напускат и такива като вас да им ядат хляба !благодаря за вниманието ,казах ви го и вече се чувствам н а и с т и н а много добре !
toni_723
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 29 Апр 2009, 16:07

Какви странни хора бродят из форумите.
Двете "Колежки", госпожо са с висше образование,със сигурност, ама какво са си образували , не знам :roll: .
А иначе, правилно са Ви посочили, че ако не са нарушени минималните осигурителни прагове, няма санкция за работодателя.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ch3oh » 29 Апр 2009, 16:17

Може да пробвате и друго:
Регистрирайте си фирма. Започнете да работите. Назначете си работници и помислете каква ще бъде Вашата реакция, когато те започнат да Ви определят на кого, каква заплата да давате.

P.S. Бяха ми разказвали, че ръководителят на "Сони" - някъде през 70-те години на миналият век, - оприличил дипломата за висше образование с билет за кино. Разликата била в това, че билетът осигурявал място в киносалона.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот toni_723 » 29 Апр 2009, 18:44

това за "сони " ми хареса , дори мога да се съглася с него . На мен не ми допада менторския тон на хора , които ме съветват без да ме познават ,как да се махна , защото да не се повтарям среднистите се справяли по -добре от вишистите . Мога да кажа по този повод , че докато вишистите са зубрили ,среднистите са станали спецове по "човешките отношения "-ласкателства , подмазване , доносничене , което оказва се ,че не е за подценяване !Това са преимуществата на среднистите -от мен го запомнете !!!!
toni_723
Нов потребител

Мнениеот laridii » 29 Апр 2009, 19:02

Вижте госпожо, казах Ви нещата, както са си и на Вас това не Ви харесва, но проблемът си е само Ваш!
Колкото до моето образование, ами не е гимназиално и на доста изпити съм ходила и продължавам да ходя, защото юристите цял живот четем и ходим по изпити, само се се сменят изпитващите. До входа на университета са доцентите и професорите, после ежедневно започват да ни изпитват такива граждани като Вас, на които много често не им допадат отговорите, които им даваме, защото истината боли.
А в случая истината е, че това какво заплащане получавате се определя от преценката на работодателя Ви, това, че той не Ви намира за по-полезна от средниста домакин, не е наш проблем, нито на държавата ни, проблемът си е само Ваш, че не сте успяла да се докажете. Аз лично хората ги деля на кадърни и некадърни, ако някой ми свърши работа добре слабо ще ме вълнува, дали е завършил в ПУЦ в Долно Мисирково или Сорбоната. Айде сега прочетете 2 пъти написаното от мен изречение помислете си хубаво и дано Ви помогне завършеното висше образование да стоплите какво искам да Ви кажа.
laridii
Потребител

Назад към Трудово право