начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Блъснах една кола

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Блъснах една кола

Мнениеот don_dio » 13 Апр 2009, 13:01

:( Здравйте!Не знам дали това е мястото за подобна тема, но все пак ще се пробвам.Малко съм объркан от това, което се случи, но ще се опитам да го обясня.И така...един приятел ми даде да карам неговата кола, аз нямам книжка.По едно време видяхме едни полицаи и се опитахме да избягаме от тях и направихме една малка гонка из тесните улици, при което аз ударих странично една паркирана Лада Нива(леко я ожулихме и изкривихме ламарината)После полицаите ни заведоха в полицията и ни написаха актове.На мен ми казаха, че след около месец трябва да си платя глобата, но не се свърши с това.Човекът, чиято кола блъснахме има авто каско и сигурно ще му изплатят щетите, но после единия полицай ми каза, че когато застрахователя му изплати дадената сума, после може да ме се съди по някакъв начин и тези пари в крайна сметка трябва да ги изплатя аз.Но полицая ми каза, че има и груг вариант:да се разбера по някакъв начин с човека, чиято кола блъснах и да му платя ремонта, а той от своя страна да не си използва авто каското.Моля Ви ако някой има представа как стоят нещата в тази свера да хвърли малко светлина за това как стоят нещата и как би било най-правилно да процедирам!
don_dio
Нов потребител

Re: Блъснах една кола

Мнениеот Julyan » 13 Апр 2009, 14:30

Е, хубаво са ти казали- говори първо със собственика на ладата и се споразумей с него. За него също би било добре ти директно да му изплатиш всичко по ремонта, да не "черпи" от Каското си.
И не карай, след като нямаш книжка.
Julyan
Потребител

Мнениеот city24 » 13 Апр 2009, 22:40

рекет, брато. Човекът с ладата проси пара, не се ли усещаш. Той така или иначе ще каже , че колата му е била одрана докато я е паркирал. Иначе има такава възможност, ако се знае извършителя застрахователят да му заведе дело. Кихни му някой лев и ще му мине.
city24
Потребител

Мнениеот law_master » 15 Апр 2009, 12:28

don_dio написа:Човекът, чиято кола блъснахме има авто каско и сигурно ще му изплатят щетите, но после единия полицай ми каза, че когато застрахователя му изплати дадената сума, после може да ме се съди по някакъв начин и тези пари в крайна сметка трябва да ги изплатя аз.

Това don_dio се нарича регресен иск на застрахователя. Интересно при него е, че право на регрес има лице което изпълнява чуждо задължение. Но застрахователят не изпълнява чуждо, а свое задължение и въпреки това му се дава възможност за регрес с/у лицето което е причинител на вредата. Така че ще се наложи да си платиш. Радвай се че си жулнал нек'ва Нива, а не някоя Q7 или GL, че тогава щеше да е интересно :lol:
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот p_dyan » 16 Апр 2009, 20:47

Не слушай какво ти е казал полицая, че можело да уредиш нещата. Стой си и си трай, няма какво да уреждаш със собственика на нивата.
p_dyan
Потребител

Мнениеот kinshasa » 12 Май 2009, 16:46

p_dyan написа:Не слушай какво ти е казал полицая, че можело да уредиш нещата. Стой си и си трай, няма какво да уреждаш със собственика на нивата.

И аз така мисля. Няма какво да ви направят, дали ще платите на собственика на ладата или на каксото, а май гражданската покриваше някакви щети, но ви е дадено да упр. МПС без да имате книжка. Нали няма жертви, това е хубавото, иначе ще ви побелеят косите. Не правете повече глупости.
Приятен ден.
kinshasa
Потребител

Мнениеот katerinakuch » 13 Май 2009, 15:03

p_dyan написа:Не слушай какво ти е казал полицая, че можело да уредиш нещата. Стой си и си трай, няма какво да уреждаш със собственика на нивата.

И аз така мисля.
Можеше и по-лошо да е. Важно е, че няма други жертви.
Не съм съгласна, обаче, че управлявате МПС без книжка.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 15 Май 2009, 01:26

Меко казано, katerinakuch.

Някъде във форума бях споменал, че в САЩ, в някои щати, управляването на МПС без книжка се нариче нещо подобно на "нападение с опасно средство".

Нагъл, та нагъл. А ако не беше "Нива", а някой такъв като теб, без книжка ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Административно право