начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Тормоз на работното място

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тормоз на работното място

Мнениеот kalina_ » 09 Апр 2009, 19:24

Моля за съвет по следния казус: Получих предизвестие за прекратяване на ТД по чл.328.От деня на връчването ми се забрани да изпълнявам всякакви дейности свързани с преките ми трудови задължения.Дори ми направиха предложение да не ходя на работа.Аз не се съгласих, защото не смятам, че това е редно пък и като нищо може да ми пишат "самоотлъчка". От него момент нататък по всякакъв начин ми се пречи да стига до работното си място и ми се оказва психологически натиск от страна на двама колеги.Направо е кошмар да се ходи на работа. Все едно всеки ден се налага да водя битка с някой и едва ли не да се моля да работа. До този момент работодателят не е разговарял лично с мен.Всички заповеди и нареждания получавам устно от колеги. Аз имам желание добросъвестно да си изработя дните на предизвестието и да се разделим както си е по закон. Как бихте ме посъветвали да постъпя.. На този етап освен Инспекцията по труда за друго не се сещам. Проблема е обаче, че много-много нямам вяра на тях.
kalina_
Нов потребител

Re: Тормоз на работното място

Мнениеот vili_spasova » 09 Апр 2009, 20:00

Инспекцията по труда е единствената инстанция, която упражнява контрол над работодателите.
Жалба до ИТ, че не Ви позволяват да изпълнявате преките си трудови задължения, подробно описани в длъжностната характеристика и то незабавно - още утре - и да им имате вяра и да им нямате - те са длъжни да извършат проверка и да дадат най- малкото предписание.
Успех!
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Re: Тормоз на работното място

Мнениеот kalina_ » 09 Апр 2009, 20:20

Благодаря за бързия отговор от Ваша страна. Замислих се дали преди това не е добре да пусна едно писмено уведомление до шефа с което да му разкажа как тези колеги са действали незаконно от негово име. Ако е човек на място би трябвало да вземе мерки срещу тази дискриминация. Ако не-отивам в инспекцията..
kalina_
Нов потребител

Назад към Трудово право