начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Зачестилия напоследък проблем - съкращенията

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Зачестилия напоследък проблем - съкращенията

Мнениеот gerymar » 06 Апр 2009, 22:14

Здравейте! Имам нужда от съвета ви по повод следния проблем:работя в администрацията на една търговска фирма. Имам сключен ТД по чл.67, ал.1, т.1 от КТ със срок на изпитване, който изтече на 10.02.2009. До края на месец март проблеми с работодателя не съм имала.Случайно на 01.04 в интернет видях обява, че си търси човек за сходна на моята длъжност. Съответно на 02,04 на мен ми беше връчено предложение за прекратяване на ТД по чл. 325, т.1 от КТ. Обяснено ми беше, че се търси човек за магазина, който да изпълнява подобни на моите функции.Засега моето желание не съвпада с това на работодателя ми да се разделим по взаимно съгласие.Според вас, ако не се съглася на това предложение какви последици би имало за мен. Не е ли по-редно първо на мен да се предложи тази позиция преди да се вземе решение да се наеме нов човек? Как бихте ме посъветвали да постъпя?
gerymar
Нов потребител

Re: Зачестилия напоследък проблем - съкращенията

Мнениеот katerinakuch » 09 Апр 2009, 12:31

Ако аз работя някъде на трудов договор и разбера или усетя, че работодателят ми не иска да работи вече с мен /причините той си ги знае/, бих напуснала и бих си намерила друга работа. Не бих останала да работя някъде, където не съм вече желана.
За трудолюбивите хора има много възможности и варианти за работа.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Трудово право