начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

отпуск за бащата след раждането

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отпуск за бащата след раждането

Мнениеот severnqka » 30 Мар 2009, 17:55

Здравейте,
интересува ме,когато си имаме бебенце,тези 15 дни които съм чувал,че взима бащата веднага след раждането,смятат ли се от 20-те дни годищен платен отпуск или се начисляват отделно,т.е да може да се позлва 20 раб от трудовия договор+15 работни дни затова,че си станал татко!Защото моята работодателка ми твърди че двете неща са заедно 20 дни.Моля и за източник,от който да се черпят твърденията-например в КТ или ДВ
Благодаря предварително
severnqka
Младши потребител

Re: отпуск за бащата след раждането

Мнениеот Nicolaj » 31 Мар 2009, 17:08

Отпускът за бащата, тече от изписването на детето и е по КТ и не влиза в годишния платен отпуск
Nicolaj
Младши потребител

Re: отпуск за бащата след раждането

Мнениеот punisher » 01 Апр 2009, 14:45

(7) (Нова - ДВ, бр. 108 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) Когато майката и бащата се намират в брак или живеят в едно домакинство, бащата има право на 15-дневен отпуск при раждане на дете от датата на изписване на детето от лечебното заведение.
Много здраве на вашата работадателка :D
punisher
Потребител

Назад към Трудово право