начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

12 часов работен ден?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

12 часов работен ден?

Мнениеот dagabg » 01 Апр 2009, 09:39

Здравейте незнам дали точно съм формулирал заглавието на темата,за което моля да ме извините. Значи въпроса ми е при 12 часов работен ден, работни дни нали са 2/2? Има ли право работодателя след 2 работни дни по 12 часа, да извика работника на следващия ден пак за 12 часов работен ден?
dagabg
Нов потребител

Re: 12 часов работен ден?

Мнениеот law_master » 01 Апр 2009, 12:25

Кодекс на труда
Чл. 141. (1) Когато характерът на производствения процес налага, работата в предприятието се организира на две или повече смени.

........

(3) Редуването на смените в предприятието се определя в правилника за вътрешния трудов ред.

Чл. 152. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работникът или служителят има право на непрекъсната междудневна почивка, която не може да бъде по-малко от 12 часа.

Т.е. щом има 12 часа почивка между смените, всичко е законно
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Назад към Трудово право