начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

заплата след майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

заплата след майчинство

Мнениеот dnv06 » 29 Мар 2009, 23:16

маичинството ми изтече април 2008, след това работодателят ми ме накара да си използвам натрупаният платен отпуск и трябваше да съм на работа средата на юни. Но имахме проблем с яслата и трябваше да си пусна неплатен за гледане на дете до 8г възраст и така до 01. октомври, когато се върнах на работа, но детето се разболя сериозно и трябваше да постъпим в болница,след 2м. болничен вече от 01.декември съм на работа, но през времето на майчинството заплатите на колегите са вдигнати и то доста, а моята вече 4м е без промяна,като на всичкото отгоре сега ги смъкнаха на всички с 20лв вкючително и моята, а ми дават задължения дори в повече от тези на колегите с моята длъжност. С новата промяна в кодекса на труда от декември имам ли право да си изискам изравняване на заплатата.
Предварително благодаря за отговора.
dnv06
Нов потребител

Re: заплата след майчинство

Мнениеот rts » 31 Мар 2009, 13:27

За коя промяна пишете, не е ясно.
Но, промяната на заплатата Ви е възможна само с писмено споразумение между страните, освен ако сте сключили трудов договор на минимална заплата - само тогава работодателят може да Ви увеличи заплатата едностранно, съобразно постановлението на МС за минималната работна заплата в България.
rts
Активен потребител

Назад към Трудово право