начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

майчинството признава ли се за юридически стаж?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: майчинството признава ли се за юридически стаж?

Мнениеот pitasht » 27 Мар 2009, 14:37

И аз мисля, че майчинството не се признава за юридически стаж. За трудов да но не и за юридически.
не се сещам къде имаше аргументи за това, но чл. 352 и сл Кт може би ще ти помогне.
Това е време, което се признава за трудов стаж но ти не полагаш труд. За мен няма логика да ти се признава за юридически стаж, защото нищо професионално не извършваш.
А Задвокатурата за юрисконсулти няма логика да се прилага
pitasht
Активен потребител

Re: майчинството признава ли се за юридически стаж?

Мнениеот veronika848 » 30 Мар 2009, 15:59

Има логика да се прилага Закона за адвокатурата, когато юрисконсултът иска да се впише в адвокатската колегия и да бъде адвокат. А относно това дали се признава отправих питането до няколко адвокатски колегии, откъдето ми обясниха, че се признава за юридически стаж.
veronika848
Нов потребител

Предишна

Назад към Трудово право