Здравейте!
През октомври 2007г, ми бе наложена присъда пробация за шест месеца, за шофиране след употреба на алкохол. Всичко мина без проблеми, нямам рецидиви и други противообществени прояви. В сегашният момент, ми се удава възможност за пътуване по Средиземно море за около 10-ина дни. Трябва да стигна до Франция, но след като подадох заявление за издаване на паспорт (който ми е необходим само за преминаване през Сърбия - по-кратък маршрут), получавам уведомително писмо, че е започнало производство за налагане на принудителна административна мярка по чл. 76, т.2 от ЗБДС. Ясно ми е, че нямам право да напускам страната, след като издадат заповедта.
Въпросите ми са следните:
1. Ако бях решила да отида до Франция със самолет или по друг маршрут, през Румъния примерно, щях ли да имам проблеми на границата и щеше ли да последва налагането на по-горната мярка?
2. И дали ако след налагето на забраната, все пак реша да я наруша и премина границата през Румъния, как ще се установи това, след като, да кажем, съм минавала границата с Гърция веднъж, преди този период?
4. Какви са възможностите, ако има такива, забраната да не бъде наложена?
Предварително благодаря за отговорите!
- Дата и час: 28 Ное 2024, 15:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Забрана за напускане на страната
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Забрана за напускане на страната
Забрана на паспорта и други заместващи документи се налага от съд, или друго учреждение - но-не е вероятно от самата полиция, освен ако не е във връзка с изтърпяването на наказанието.
Имате 21 дневен срок да обжалвате налагането - като искайте спиране на налагането на заповедта предварително.
Тоест, заповедта се привежда в изпълнение веднага, макар и да е необходимо да се изчака обжалването й и т.н. - все пак има вратичка това да не стане.
Имате 21 дневен срок да обжалвате налагането - като искайте спиране на налагането на заповедта предварително.
Тоест, заповедта се привежда в изпълнение веднага, макар и да е необходимо да се изчака обжалването й и т.н. - все пак има вратичка това да не стане.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Re: Забрана за напускане на страната
Забрана на паспорта и други заместващи документи се налага от съд, или друго учреждение - но-не е вероятно от самата полиция, освен ако не е във връзка с изтърпяването на наказанието.
Всъщност не е точно така. Принудителните административни мерки по чл. 76, т.2 ЗБДС се прилагат с мотивирана заповед от министъра на вътрешните работи или от упълномощени от него длъжностни лица (чл. 78, ал. 1 ЗБДС). Срокът за обжалване е посочен в АПК и не е 21-дневен, а е 14-дневен срок.
- jubelee
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|