начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

За така наречения "конкурс" за мл.прокурори

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

За така наречения "конкурс" за мл.прокурори

Мнениеот ivancho » 25 Мар 2009, 20:09

Здравейте! Вече съм убеден, че всички тези конкурси са предрешени и предварително спечелени от определени лица. Какво сте писали и отговорили на казуса за мл.прокурори провел се на 19.02.2009 година - няма значение. Всеки за себе си знае колко е чел и как се е готвил за изпита. След него всеки си прави една равносметка, относно това как се е представил и дали е решил правилно казуса. Не обиждам никого и не се съмнявам във знанията ВИ. Смятам, че Всичко е въпрос на пари или сериозни връзки по високите етажи на съдебната власт, която въобще не е корумпирана... А сега основанията за тези мои да ги наречем "размисли и страсти" ?!?
1. Направете си труда да проверите в списъка на допуснатите кандидати, които са предпочели на 1-во място да посочат, че кандидатсват за мл.прокурори в Районна прокуратура гр.Добрич. Ще установите, че са общо 13 на брой.
2. Погледнете и проверете резултатите от писмения изпит на тези 13 кандидат- мл.прокурори.
3. Правилно! Ще установите, че двама от тях въобще не са се явили на писмения изпит. До тук имате 6-ца колеги.
4. Нататък! От внимателния преглед на резултатите, на останалите 11 кандидати за длъжността - мл. прокурор в Районна прокуратура гр.Добрич ще се убедите, че един единствен кандидат има оценка над мн.добър 4.50, а именно 4.75 и единствен продължава участието си в конкурса. Ако сте разбрали правилно, този ЕДИНСТВЕН КАНДИДАТ ПРОДЪЛЖАВА УЧАСТИЕТО СИ В КОНКУРСА, КАТО ЩЕ СЕ КОНКУРИРА САМ СЪС СЕБЕ СИ!!! Как така се получава, че от 11 кандидата, само един знае най-много от другите 10 кандидата. Сега на устния изпит на въпросния кандидат му трябва само оценка различна от слаб 2 и съм сигурен, че или няма да се яви или ще има висока оценка ако се яви на устния изпит. Конкурса е предрешен, а всички кандидати от Добрич са с червени картони. Те са елиминирани не само от конкурса за РП Добрич, но въобще от така наречения конкурс за мл. прокурори.
5. Сигурно се чудите защо смятам, че този кандидат може и да не се яви на устния изпит за мл.прокурор, на който както разбрахте ще се конкурира сам със себе си?!
Отговора е мноого прост. Погледнете във резултатите от проведения писмен изпит на 20.02.2009 г. за младши съдии. Браво на ВАС. Правилно сте прочели, видели и разбра ли!!! Този кандидат има оценка отличен - 5.50. Ами ако ние сме на негово място, ще предпочетем да станем Съдии. В такъв случай влиза в сила друг сценарий. Някой от Варна например, който е писал на второ място че кандидатства за РП Добрич ще стане мл.прокурор. След някой месец ще се премести от РП Добрич във РП Варна и проблема е решен. Поздравления! Решихте правилно моя казус! Лошото е, че няма ред да се обжалват и проверят резултатите от писмения изпит. Не бяха публикувани и критериите, по които би трябвало да се оценят работите. Не беше публикуван след изпита и правилното решаване на казуса. Изобщо от всякъде прецакване... За съжаление така стоят нещата. Аз лично с това си обяснявам факта, че много дела се провалят заради наблюдаващите прокурори, които влизат в съдебната власт направо от студентската скамейка, на бял кон, с най-високите оценки и сами да участват в конкурса. Критерии не са знанията, а парите и връзките...
ivancho
Нов потребител

Re: За така наречения "конкурс" за мл.прокурори

Мнениеот hnhn » 25 Мар 2009, 20:29

Нещо май пропускате колега. Това кое желание му е Добрич не играе кой знае каква роля в този смисъл ,който вложихте. Как така ще се конкурира със себе си ?
Не се конкурира със себе си , нещо повече ако някой на когото ДОБРИЧ е 15-то желание ,но има по висок бал от този човек и останалите му 14 желания вече са попълнени то тогава той ще заеме мястото в Добрич а "вашия" единствен човек остава на сухо.
Откъде ги измислихте тези че като бил единствен с 1-во желание Добрич другите на които им е по следващо желание отпадат за същия град.
Дано сте ме разбрали, ако не пак да обеснявам ,че набързо писах.
hnhn
Младши потребител

Мнениеот hnhn » 25 Мар 2009, 20:39

С други думи предимство ти дава само общия бал при класирането а не дали еди кой си град ти е на първо място.Класират всички по бал и започват да запълват местата според жаланията на първите класирани, А НЕ според това кой за къде е писал 1-во желание. Ако си достатъчно напред в класирането ще ти се изпълни първото желание , ако си назад не .

Така че само тоя там бил с 1-во желание Добрич ще се конкурира с всички които имат вписано желание ,независимо дали е 1-во или 18 -то
hnhn
Младши потребител

Мнениеот shany83 » 25 Мар 2009, 22:54

Съгласявам се с колегата Iwancho ....само че явно в Добрич са се постарали да я усложнят схемата...в някои региони вече става абсолютно явно...бях споделила как протече при мен този"конкурс" за Прокурорски помощници,или,както някои назначени вече го наричат Помощник Прокурори или Бъдещи Прокурори.....честито на всички назначени!!!
shany83
Потребител

Мнениеот hnhn » 25 Мар 2009, 23:07

shany83 колегата говори за централизирания конкурс за младши прокурори а не за прокурорски помощници.
hnhn
Младши потребител

Мнениеот ivancho » 26 Мар 2009, 10:14

Малко предистория. Във вестник 168 часа броя от 09 - 13.02.2009 г. на първа страница има голяма статия озаглавена "С темида под юргана". В нея се казва, че в гр.Добрич съдебната палата се е превърнала в "семейна палата", като се описват роднинските връзки между магистрати и между магистрати и персонал. Дали това е така Добричлии най-добре ще знаят. Според мен тук е причинно-следствената връзка между статията и резултатите от писмения изпит на всички от гр.Добрич, участвали в писмения изпит за мл.прокурор... Никой не може да ме убеди, че един от 11 е най-подготвен за писмения изпит. За "парлама" можеха да пишат оценки 4.50 поне на още един-двама от кандидатите за мл. прокурор в РП гр.Добрич. Явно е, че това е наказателна акция и целта е била да се поставят на място всички други, които биха посмели да правят подобни медийни атаки срещу съдебната власт. Сега за класирането, което ми обясняват по-компетентни колеги, за което им благодаря! Не разбрахте ли, че за да участваш реално в класирането ти трябва оценка отличен 5.50 или 6.00 на писмения изпит, а на устния 5.00 или 6.00. За да изкараш такава оценка на писмения изпит има два варианта: - да те подпрат или ако местата са 2 или 3 да минеш между капките и то, ако са те оценили обективно. След изпита започва предварителното пресмятане каква оценка да се пише на "фаворитите" и евентуалната оценка, която трябва да им се пише на устния изпит, както и какъв бал им трябва за да бъдат класирани на 1-во място. /Това не е никак сложна и трудоемка работа/. Как минава устния изпит? Според това кой е кандидата. С фаворитите се водят общи разговори. Например какво работи, няколко въпроса относно писмената му работа и оценките се пишат в протоколите със молив. След това се нанасят със син химикал. Четох из форума, че някой амбициозни колеги ще кандидатстват както се казва до дупка. Браво! Но ако бройките са по една, сценариите ще се повтарят. Затова смятам, че изпита трябва да е един и той да е с тест. Нека да са 200 или 400 въпроса, но след изпита да виждаш как ти слагат шаблона върху работата, да си видиш резултатите и да се подпишеш, че си съгласен с тях след като си се запознал. На тези конкурси нищо не е анонимно не се заблуждавайте. Няма случайни случайности. Не съм си правил труда да видя как са нещата за други региони в страната, защото не ме интересува. Но кандидатите от гр.Добрич са отсвирени и дискриминирани, а конкурса опорочен. Абе я вижте конкурса за нотариуси, но не през пръсти и по диагонал...
ivancho
Нов потребител

Мнениеот portokal » 26 Мар 2009, 10:37

На баба ти фърчилото, Иванчо. Никакво значение няма дали Добрич му е първо желание, или двайсет и първо. Всеки варненец, който има по-висок бал от неговия и е посочил Добрич на седемнадесето място, ще го изпревари.

Впрочем да те питам: съвсем случайно да допускаш някой добричлия да е посочил на първо място примерно Варна? :lol: Щото аз знам не един подобен случай.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот hnhn » 26 Мар 2009, 15:29

Иванчо едно си баба знае , едно си баба бае....... :D :D
hnhn
Младши потребител

Мнениеот gandalf_bg » 26 Мар 2009, 16:37

тая теория с "единствения кандидат" издиша отвсякъде, както казаха колегите, имаш ли висок бал и на найсто място да си го писъл, отиваш там.

но аз искам нещо друго да кажа - казуса го изкоментирах с колега - работещ дознател. в общи линии по основните въпроси каза това, което бях писъл...честно казано се надявах нещо да стане и да се докопам до устния, но уви - среден 3.
gandalf_bg
Младши потребител

Мнениеот huligan » 26 Мар 2009, 19:49

portokal написа:На баба ти фърчилото, Иванчо.

Присъединявам се :) Голямата и сложна вселенска конспирация на администрацията на ВСС, на членовете на проверяващата комисия и пр. за едно пик..во мл.прокурорско място в Добрич.
Аватар
huligan
Потребител

Мнениеот ivancho » 29 Мар 2009, 11:58

Не се коси. И сестра ми много чете за тоя изпит и стаж има като юрист, но има 3.50. Консултирахме се действащи магистрати, но какво от това.
ivancho
Нов потребител

Мнениеот djalma » 30 Мар 2009, 08:58

Успех на всички, които ще се явяват на устния изпит за мл.прокурори. Надявам се след това да споделят "опит".
Успех и късмет най-вече!!!
djalma
Потребител

Мнениеот ivancho » 21 Апр 2009, 19:21

Излязоха и оценките за устния изпит за мл. съдии! Ако някой си беше направил труда да провери моите твърдения, щеше да се увери, че когато фактите говорят и песимистите мълчат!!! Ама нали така е по-лесно, да възразяваш из форумите на някого, защото така ти изнася... На успелите и на двата конкурса, благодарение на знанията си: - Поклон и Успех! На онези, които са успели по другия начин /а те имам чувството че са в по-голяма си част/знайте, че рано или късно системата ще Ви изплюе.
ivancho
Нов потребител

Мнениеот ivancho » 13 Май 2009, 18:35

Скандал: ВСС назначи децата си
Раздадоха съдийски постове на магистратски щерки

сряда, 13 май 2009 София

Висшият съдебен съвет се впусна в скандални назначения днес. Органът, който е създаден за да контролира работата и законността на магистратите, днес прекрачи нормите на приличие като назначи на съдебни постове собствените си деца.

ВСС гласува за назначаване на младши съдии в окръжните съдилища в страната, сред които се оказаха дъщерите на четирима членове на съвета, три от които получиха постовете, а роднините им дори не излязоха от съвета по време на гласуване.

Единствен шефът на Върховния административен съд Константин Пенчев, чиято дъщеря Мирена също кандидатстваше, но не успя да се класира за съдия в СГС, тъй като не стигнаха местата, напусна заседанието и не участва в гласуването.

Затова пък Неда Табанджова и Слава Гьошева получиха постовете на младши съдии в Софийския градски съд при участието на майките си Цветана Табанджова и Мая Кипринска-Гьошева в гласуването. За младши окръжен съдия в Благоевград пък бе назначена Даниела Урумова, дъщеря на съдията от ВАС Николай Урумов.

Един от членовете на ВСС Цони Цонев обясни по-късно, че е много вероятно колежките му да не са гласували. Той лично седял до Цветана Табанджова и не е видял тя да натиска бутона, обясни Цонев. Той обаче допълни, че принципно те не би трябвало да гласуват и това е заложено в закона.

Ако все пак са гласували това е конфликт на интереси, категоричен бе Цонев, според когото всички членове на съвета са знаели, че този ден се назначават деца на висши магистрати и за това ги е предупредила правосъдната министърка още в началото на заседанието. Никой обаче не е направил волеизявление, че няма да гласува, уточни той. Само Константин Пенчев сам преценил, че трябва да напусне залата и го направил. Но това не беше задължително, заяви Цонев.

Според него обаче понеже всички от членовете на ВСС са знаели, че ще се гласува за близките на техни колеги и самият вот се провеждал тайно, останали някакви съмнения.

Моята дъщеря също участва в конкурса за младши съдия, но не го издържа и не участва в това класиране. Аз като баща мога ли да й забраня да участва?, ядоса се на журналистическите въпроси Цонев. Той допълни, че "такива били нещата от живота и не би трябвало да се гледат през една по-особена призма”.

АСН
Няма случайни случайности... Такъв е живота!
ivancho
Нов потребител

Мнениеот mnogotypi » 13 Май 2009, 19:34

Леле голяма конспирация :D . Той колегата верно разправяше, че чичо Борко ще оправи нещата ние му се смяхме, пък гледай какво стана. Ще го изпращаме скоро по живо по здраво в Добрич. :D :D :D
Иванчо вземи да четеш малко, не си губи времето с глупости може и да те огрее.
mnogotypi
Потребител

Мнениеот thepeasant » 13 Май 2009, 21:10

:roll: Традицията трябва да продължи! :D :D
Цинизъм, алчност,грандомания и безбрежна простота !
thepeasant
Нов потребител

Мнениеот vale4ka » 15 Май 2009, 08:43

Колеги, направи ми впечатление, че няма гласуван кандидат за една прокуратура, а кандидати има за нея.Два пъти четох протокола на ВСС и все пак не открих.Аз ли не виждам или наистина няма назначение за Видин
vale4ka
Младши потребител

Мнениеот kokonikolov » 21 Май 2009, 10:55

Нямам думи, стига сте плюли по хората. Вярно всеки е чувал за уредени съдии и прокурори, но не мога да се съглася с твърдението ""ВСС назначава децата си".
Ако си се родил син/дъщеря на член на ВСС не можеш да станеш магистрат, така ли?
Айде стига, сигурен съм, че тези най-много са ги гледали под лупа.
Че има утрепки и от децата на големите, има!!??, но те ги назначават направо за съдии/прокурори в СРП/СРС да се учат, а не да вдигат шум по конкурси за МЛАДШИ съдии и прокурори.
А пък и ако си кадърен може и да се получи, важно е да не се отказваш. Че не станало таз година ... голяма работа ще се пробва догодина.
Мой колеги кандидатстваха тази година - при единия не се получи, но другия се представи добре
Успех на всички на следващите изпити

ПС. Нядявам се и аз да съм от следващите Младши магистрати
Aut inveniam viam, aut faciam - Или ще намеря пътя, или ще прокарам път.
kokonikolov
Младши потребител

Мнениеот n_unforgiven » 21 Май 2009, 20:39

Но аз не съм тук да обиждам, въпреки че имам основание поне за Хараламп. и мизерната и нещастна жалба. Тя явно си мисли , че ще и се размине, ако и отхвърлят жалбата и може да продължи самодоволното си същтествуване, без да има предвид че създава неприятности на 30 човека. Затова тя трябва да си плати горката, така че поемам ангажимента и призовавам всички мои обжалвани бъдещи колеги да и потърсим сметка - да организираме защитата си,а после като и отхвърлят тъпата жалба ще и търсим отговорност- разноски, вреди, пропуснати ползи и още каквото е готова да даде или нее готова даде 8) :D Аз го приемам лично така че пишете ми на nunforgiven@abv.bg . Тази Хараламп е много нагла, някъде около Пирдоп се е пръкнало участвало навсякаде дето има конкурс за за съдебни и прокурорски помощници ВКС, ВКП, САП и т.н. естествено неуспешно, не го оценяват, а то- Хараламп е поредното гениално(все пак има 4 и нещто от държавните и е на 85м в конкурса, за малко да влезе и то :lol: ) и заслужава повече. :wink: За да си докаже на себе си и за да се почуства веднъж в живота си значима разваля ни плановете и ни създава неприятности за които поне аз ще и поискам сметка накрая. Дано да има с какво да я плати !
n_unforgiven
Нов потребител

Мнениеот donna » 21 Май 2009, 20:48

n_unforgiven написа:Но аз не съм тук да обиждам, въпреки че имам основание поне за Хараламп. и мизерната и нещастна жалба. Тя явно си мисли , че ще и се размине, ако и отхвърлят жалбата и може да продължи самодоволното си същтествуване, без да има предвид че създава неприятности на 30 човека. Затова тя трябва да си плати горката, така че поемам ангажимента и призовавам всички мои обжалвани бъдещи колеги да и потърсим сметка - да организираме защитата си,а после като и отхвърлят тъпата жалба ще и търсим отговорност- разноски, вреди, пропуснати ползи и още каквото е готова да даде или нее готова даде 8) :D Аз го приемам лично така че пишете ми на nunforgiven@abv.bg . Тази Хараламп е много нагла, някъде около Пирдоп се е пръкнало участвало навсякаде дето има конкурс за за съдебни и прокурорски помощници ВКС, ВКП, САП и т.н. естествено неуспешно, не го оценяват, а то- Хараламп е поредното гениално(все пак има 4 и нещто от държавните и е на 85м в конкурса, за малко да влезе и то :lol: ) и заслужава повече. :wink: За да си докаже на себе си и за да се почуства веднъж в живота си значима разваля ни плановете и ни създава неприятности за които поне аз ще и поискам сметка накрая. Дано да има с какво да я плати !

Ти няма ли да мирясаш ,кви пропуснати ползи ще търсиш като закона не ти дава право :mrgreen: , 100 пъти ли да ти обяснавам и тук ,че след като лицето не е писало желание в районя в който ти си класиран делото ще се прекрати с определение и то подлежи на обжалване в 7 дневен срок и никви 3-4 месеца няма да чаакш !
И това ще става магистрат ..., че ти при първото обжалване на решение ще гониш с бъзуки дръзналия да жали и ще го гърмиш :evil:
donna
Старши потребител

Следваща

Назад към Конкурси, изпити