- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заплащане на отпуск при 8 месеца тр.стаж
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Заплащане на отпуск при 8 месеца тр.стаж
Имам само 8 месеца трудов стаж и ме съкратиха.Интересува ме при съкращение за тези 8 месеца дължи ли ми работодателя обезщетение за неизползван отпуск.Преди това нямам друг трудов стаж.Знам,че право на отпуск се придобива след 8 месеца трудов стаж,но не ми е ясно за тези 8 месеца дали имам право на отпуск като са минали вече.
- dudka
- Младши потребител
Re: Заплащане на отпуск при 8 месеца тр.стаж
Представете си само, аз все пак намерих кой да ми отговори без да ми иска пари.И си представете, че този някой лев ,за който ми говорите, просто нямам откъде да го взема.И след като не искате повече да ни отговаряте, за да не си губите клиентелата, то тогава от този форум няма смисъл, нали?
Трудово-правните спорове са уж безплатни,ама никой не ни казва, че хонорарът на адвоката е задължителен.Ако нямам пари за детето си, едва ли ще хукна да ги давам на адвокат.Ще предпочета да хукна и да си намеря работа,ще тегля една ....на тъпия си работодател и той следващия път ще постъпи пак некоректно с работника си,защото ще знае, че притиснати от нищетата, хората нямат време за губене по съдилища и адвокати.
Знам, че е възможно заради този си отговор да ме изхвърлят от форума, ама не мисля, че Вие ми отговорихте коректно.По-добре да не ми бяхте отговаряли.
Трудово-правните спорове са уж безплатни,ама никой не ни казва, че хонорарът на адвоката е задължителен.Ако нямам пари за детето си, едва ли ще хукна да ги давам на адвокат.Ще предпочета да хукна и да си намеря работа,ще тегля една ....на тъпия си работодател и той следващия път ще постъпи пак некоректно с работника си,защото ще знае, че притиснати от нищетата, хората нямат време за губене по съдилища и адвокати.
Знам, че е възможно заради този си отговор да ме изхвърлят от форума, ама не мисля, че Вие ми отговорихте коректно.По-добре да не ми бяхте отговаряли.
- dudka
- Младши потребител
И не съм нагъл българин, а съм българка, която въпреки простотията в тази държава, продължава да я обича и да стои тук и да вярва, че все някога нещо ще бъде наред.
- dudka
- Младши потребител
Макар и трудовото право да не ми е "Стихия", мисля, че трядва да Ви бъде заплатен годишния отпуск съразмерно с трудовия стаж/стаж във фирмата... т.е. по мои сметки 2/3 от платения годишен отпуск.
П.П.: Има терорист във форума, не се впечатлявайте
П.П.: Има терорист във форума, не се впечатлявайте
- Sahiba
- Потребител
Благодаря.Вие ми върнахте вярата.Това е съвсем честно казано от моя страна, а не с ирония.
- dudka
- Младши потребител
трябва да се плати, Вие имате право на този отпуск, независимо че сега сте придобили право да го ползвате
- chima
- Потребител
Правото да ползвате платен годишен отпуск се придобива след като имате 8 месеца трудов стаж. За тези месеци Вие имате съответната част отпуск, просто нямате право да го ползвате. Т.е. ако уговореният отпуск съгласно трудовия Ви договор е бил минималният по КТ (20 дни) и имате 8 месеца трудов стаж, Вие имате право да получите обезщетение за неизползван платен отпуск за 2/3 от тези 20 дни.
- studentkata_
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|