начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Моля помогнете - заплата след майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля помогнете - заплата след майчинство

Мнениеот ra4eto_hi » 06 Мар 2009, 23:59

В момента съм в майчинство. Преди да изляза, заплатата ми, както и на моите колежки (говорим за държавна фирма, където всички на една и съща длъжност взимат еднаква основна заплата) беше 250лв. Между временно, заплатата за тази длъжност е увеличена на 400лв. Месец април се връщам на работа, но вчера счетоводителката на фирмата ми каза, че моята заплата няма да бъде увеличена на 400лв, а ще си остане 250лв, защото когато е имало повишение на заплатите аз съм била в майчинство. Възнаграждението ми щяло да достигне това на колежките ми, чак при следващото увеличение на заплатите.

Моля Ви, ако някои от Вас, ако може да ми помогне със съвет или с… не знам с какво… помогнете.
ra4eto_hi
Нов потребител

Re: Моля помогнете - заплата след майчинство

Мнениеот rts » 19 Мар 2009, 15:51

Заплатата Ви може да бъде увеличена само по писмено споразумение с работодателя.Т.е., потърсете управителя на фирмата (този, която я представлява) и поговорете с него, но след като се върнете от отпуск, защото преди това най-вероятно няма да ви обърне внимание, а може даже да се ядоса.
rts
Активен потребител

Назад към Трудово право