Здравейте ,
На младини работих около две години на пасажерски кораби (чуждестранни).Договорите бяха сключвани чрез агенция посредник ,която не знам дали все още съществува.Бих искала да знам дали това време би могло да бъде признато като трудов стаж.Как би могло да стане това.Не съм сигурна дали пазя и някакви документи освен изтекъл моряшки паспорт където е записан периодаът ми на наемане.
Много благодаря на всеки който ми отговори.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 13:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
признаване на трудов стаж от пасажерски кораби
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: признаване на трудов стаж от пасажерски кораби
За кои години става въпрос и под чий флаг сте плавали?
- donna
- Старши потребител
Първият кораб беше гръцки - не съм сигурна за флага ,годината 1999
Вторият кораб италиански -панамски флаг - годините са 2000 и 2001 .
Вторият кораб италиански -панамски флаг - годините са 2000 и 2001 .
- cazobg
- Младши потребител
Ако сте си внасяли осигуровки в БГ за тоя период ще ви се признае за осигурителен стаж ,ако ли не забравете.
- donna
- Старши потребител
нормативна база ЗА ПЕРИОДА 200-2001-доброволно по ваше желание
чл.4ал.(5) КСО Лицата, изпратени на работа в чужбина от български посредник, могат
да се осигуряват за инвалидност поради общо заболяване, за старост и за смърт
върху избран осигурителен доход между минималния и максималния месечен размер
на осигурителния доход, определен със Закона за бюджета на държавното
обществено осигуряване.
(За периода 1999г дял ІІІ на КТ чл. 145 (Ал. 6, нова - Изв., бр. 92 от 1957 г.) Условията за осигуряването на изброените категории лица се определят с наредба. По същия начин могат да се включат за задължително или доброволно осигуряване и други категории лица
чл.4ал.(5) КСО Лицата, изпратени на работа в чужбина от български посредник, могат
да се осигуряват за инвалидност поради общо заболяване, за старост и за смърт
върху избран осигурителен доход между минималния и максималния месечен размер
на осигурителния доход, определен със Закона за бюджета на държавното
обществено осигуряване.
(За периода 1999г дял ІІІ на КТ чл. 145 (Ал. 6, нова - Изв., бр. 92 от 1957 г.) Условията за осигуряването на изброените категории лица се определят с наредба. По същия начин могат да се включат за задължително или доброволно осигуряване и други категории лица
- donna
- Старши потребител
Благодаря на всички ...
Значи осигуровки не съм внасяла ,защо да ги внасям ,нали съм била на някакъв договор все пак,предполага се ,че работодателят ми ги е внасял в неговата държава.
Дори и да трябва да ги внеса сега как ще докажа ,че съм работила през тези години (не пазя никаква документация ).Въобще към кого да се обърна -към НОИ ли?
Значи осигуровки не съм внасяла ,защо да ги внасям ,нали съм била на някакъв договор все пак,предполага се ,че работодателят ми ги е внасял в неговата държава.
Дори и да трябва да ги внеса сега как ще докажа ,че съм работила през тези години (не пазя никаква документация ).Въобще към кого да се обърна -към НОИ ли?
- cazobg
- Младши потребител
Нищо не можете да направите в тоя случай , следваше да се осигурявате тогава тук,съжелявам. Във вашия случай осигуряването е било доброволно ,би следвало още тогава да се поинтересувате. Питайте и в НОИ ,но осигуряване което е било доброволно и със задна дата да внесете ,те вярвам да може да стане ,но с едно питане нищо не губите .
- donna
- Старши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|