начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Прекратяване на трудов договор по чл.328,ал.1,т.3

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на трудов договор по чл.328,ал.1,т.3

Мнениеот plamsi » 11 Фев 2009, 13:00

Здравейте!На 08.01.09 работодателят ми ме уведоми,че ме освобождава от работа по чл.328,ал.1,т.3/намаляване обема на работа/БЕЗ НИКАКЪВ СРОК НА ПРЕДИЗВЕСТИЕ-просто ми каза,че от следващия ден аз вече не съм на работа!До днешна дата/повече от месец след прекратяване на трудовия договор/не ми е изплатена последната заплата,която трябваше да ми бъде връчена още на 8.01,не ми е изплатен и годишният отпуск...Знам също,че по закон,ако месец след прекратяване на трудовия договор аз не започна работа/както е и в моя случаи/работодателят ми е длъжен да ми изплати обезщетение в размер на една брутна заплата!Когато го попитах "Кога ще си получа парите?"той просто надигна рамене и каза"Незнам.Нищо не мога да кажа...може това да стане и след две години..."Моля ви за съвет-как да постъпя в този случай за да получа парите си?!
plamsi
Нов потребител

Re: Прекратяване на трудов договор по чл.328,ал.1,т.3

Мнениеот sunrise » 11 Фев 2009, 15:04

Доколкото разбирам, не Ви е платено и обезщетение за неспазено предизвестие.
Най-добрият вариант е да се обърнете към колега, който да види документите Ви. По всяка вероятност ще трябва да търсите правата си по съдебен път.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот begum » 02 Мар 2009, 17:29

Кой ще ми гарантира, че адвокатът е свестен? Защо никой не проверява адвокатите колко са способни? Половината от тях не стават за адвокати
begum
Младши потребител

Мнениеот donna » 03 Мар 2009, 10:41

В такъв случай като има претенции може да се обърне към някой синдикат ,те също ,ако пожелаят имат права да го представляват/няма значение дали е техен член или не е техен член / ,но и там никой не може да му гарантира ,че ще са свестни , гаранции никой не дава .
Не може да търсиш съвет във правен форум и да казваш на хората ,че не са свестни и да искаш и гаранции.
donna
Старши потребител

Назад към Трудово право