начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

За клас прослужено време

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

За клас прослужено време

Мнениеот angorska_kotka » 20 Фев 2009, 00:14

Здравейте!
Начинаеща съм и имам питане за това ДТВ.
Фирмата е нова. Няма разработени ВПОРЗ.
Четох НСОРЗ и не ми става ясно как трябва да се постъпи.

Примерно постъпва на работа работник с 5 години трудов стаж. Полага ли му се клас за прослужено време за първата година и ако да какъв? Взема ли се под внимание стажът в друго предприятие. Ако не се взема предвид, тогава за първата година работа при настоящия работодател не би трябвало да му се полага клас.

Много се обърках.
angorska_kotka
Нов потребител

Re: За клас прослужено време

Мнениеот dobri4ka » 26 Фев 2009, 23:53

не се впрягай на глупави отговори на главозамаяни счетоводители или юристи,ще ти кажа какво направихме при нас - до преди месец и ние нямахме такива правила,дочу се за проверка от ИТ и си ги направихме като преценихме че стажът до 1.07.07 г. ще го признаем 1/1 а след тази дата вече търсим сходство на професия.
Дано ти помогна с това а ако искаш ще ти дам и линк за такива.
Успех!!!!!
dobri4ka
Нов потребител

Re: За клас прослужено време

Мнениеот dobri4ka » 26 Фев 2009, 23:57

а и не мисля че това е най-добрия форум от който ще научиш нещо,препоръчвам ти http://www.odit.info/?s=3&c=668
dobri4ka
Нов потребител

Назад към Трудово право