начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

СЪКРАЩАВАТ МЕ ОТ РАБОТА, ДВЕ ГОДИНИ ПРЕДИ ПЕНСИЯ.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СЪКРАЩАВАТ МЕ ОТ РАБОТА, ДВЕ ГОДИНИ ПРЕДИ ПЕНСИЯ.

Мнениеот pi4agata » 24 Фев 2009, 19:49

Здравейте, имам нужда от вашият съвет. Случи ми се нещо, което не го пожелавам на никой на този свят. Работя във фирма над 42 години, и ми остават 2 /две/ години до пенсия и ме съкращават, като се мотивират заради кризата. Заемал съм много различни постове, бил съм началник дълги години на цех във фабриката, даже ме принудиха да завърша висше образование, иначе щяха да ме съкратят, и завърших Техническият университет в София магистратура, промишлена електротехника. И сега ме съкращават, като остават на работа хора, койта са постъпили много години след мене, който аз съм ги обучавал, били са ми така да се каже чираци. Заедно с мене съкращават и още доста техници във фабриката, но моя случай е, че ми остават две години до пенсия, и съм с 42 години стаж в тази фабрика. Какво да правя, моля Ви кажете ми, какви права имам, колко заплати обезщетение ми се полагат? Това е много трагична случка.
pi4agata
Нов потребител

Re: СЪКРАЩАВАТ МЕ ОТ РАБОТА, ДВЕ ГОДИНИ ПРЕДИ ПЕНСИЯ.

Мнениеот donna » 24 Фев 2009, 20:11

Обжалвайте заповедтта за прекратяване на ТПО , ако възстановят на работа ще имате и право на 6 брутни заплати при пенсиониране.
Сега какво отивате на борсата за 1 г мисля /не съм мн. сигурна /
donna
Старши потребител

Re: СЪКРАЩАВАТ МЕ ОТ РАБОТА, ДВЕ ГОДИНИ ПРЕДИ ПЕНСИЯ.

Мнениеот punisher » 24 Фев 2009, 20:22

Ако мотивът е "кризата",имате основание за оспорване на заповедта.Още повече,че е трябвало да се направи подбор на основание чл.329 КТ.
Колегата donna ви е дала отговор за обезщетението и срока.
punisher
Потребител

Назад към Трудово право