- Дата и час: 25 Ное 2024, 08:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
има ли безработица за юристи
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: има ли безработица за юристи
аз не изпитвам чувства към Вас-в противен случай вече щехте да сте на геостационарна орбита , на панорамен оглед
но спамим ,и предлагам да спрем до допускане на делбата:млъквам с неприкрито удоволствие
останалите-извинете фойерверките, пеналистите сме страстни натури, зор разкачваме челюсти при крехка плячка, избуяла на южен песъчлив склон , отлагай и живей!
но спамим ,и предлагам да спрем до допускане на делбата:млъквам с неприкрито удоволствие
останалите-извинете фойерверките, пеналистите сме страстни натури, зор разкачваме челюсти при крехка плячка, избуяла на южен песъчлив склон , отлагай и живей!
- miriam
- Потребител
elibor,бихте ли погледнала линка ,който съм би копирал и да отговорите това вашата обява ли е.
http://jobs.bg/f652014
http://jobs.bg/f652014
- goldangel
- Нов потребител
Тук нещо грозно става... Да "завърна" към темата може ли? Та... да, според мен има безработица за юристи. От една страна това се дължи на факта, че който не е пожелал, той не е станал юрист - пазарноориентирани са ни ВУЗ-овете все пак , а от друга /тук сигурно ще ме разкъсате/ - от факта, че българинът обича услугата "познавам съдията, ще уредим нещата" и много колеги са изградили практика, като я предлагат. И те са пазарноориентирани - дай му на клиента направление за втория начин и той е щастлив, че е попаднал на "точен адвокат", щото по каналния ред всеки може, а той не е всеки, все пак Личните ми впечатления са, че професията се изражда, изродени са в голяма степен мотивацията да се упражнява, очакванията от нея и разбиранията за същността й. И ще се изражда все повече...
-
lexy21 - Активен потребител
така е , и аз на ваше място бих се самоизтрила....
преди да зазвъните никой не беше ви натискал изобщо , впрочем
преди да зазвъните никой не беше ви натискал изобщо , впрочем
- miriam
- Потребител
ок , мълча!
оабаче ви гледам насмешливо с едното око
шт , тихо
р.р.на колко години сте?
шт , тихо
р.р.на колко години сте?
- miriam
- Потребител
мир!
приятна вечер на всички
приятна вечер на всички
- miriam
- Потребител
И аз като Калахан2008 или Ковачев - не помня кой от двамата го написа, наричам костюмите - униформа.
Аз бях, аз, Мириъм
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
alissa аз си оправих вече личните
така че или може да ми пишете, или да си разрешите вашите лични от настройките, защото и аз не мога да ви пиша
така че или може да ми пишете, или да си разрешите вашите лични от настройките, защото и аз не мога да ви пиша
- elibor
- Младши потребител
Мисля, че и за адвокатите както и за др. free професии важи максимата "Каквото си сял - това ще жънеш". Ако поне 2 години преди така нар. "криза" (от която, прочие нашата мила държава никога не е излизала) адвокатът е имал една добре и успешно развита дейност - отново и в трудни времена (още повече) ще е търсен, желан и предпочитан. Жалкото ще е (временно) за младите- нови в каузата и професията такива. Но пък, каквото пожънат в тази тежка жътва, ще им се върне 100-кратно в едни по-нормални времена, които поне те ще доживеят, което им желая от сърце!
С 1 дума, за добрия и кадърния (тази френска дума ) винаги хляб ще има, не говорим за пасти! А, пък и Айнщайн беше казал (ако не се лъжа), че нищо в природата, веднъж появило се като такова, не се губи).
Ако може да му се вярва и се добави към сентенцията и кадърността - тази френска дума ... ехеееей - дай Богу всекиму!
С 1 дума, за добрия и кадърния (тази френска дума ) винаги хляб ще има, не говорим за пасти! А, пък и Айнщайн беше казал (ако не се лъжа), че нищо в природата, веднъж появило се като такова, не се губи).
Ако може да му се вярва и се добави към сентенцията и кадърността - тази френска дума ... ехеееей - дай Богу всекиму!
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
Само да си призная ... по тази тема не четох нищо друго, освен заглавието и предните 5 поста и то, след отговора ми. Така че изказаното си е мое лично заключение от събрани впечатления и нямам за цел да ангажирам никого с него.
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
ykovachev написа:Нали щяхте да млъкнете? Точно Вие започнахте всичко. Ако завършите с нещо що-годе миролюбиво, няма да се обаждам повече. Но Вие не мирясвате, а продължавате да се заяждате. Що бе, джанъм?
miriam написа:ок , мълча!
шт , тихо
р.р.на колко години сте?
ykovachev написа:Ааа, тайна, м*а*й*н*а Ама не съм първа младост. И втора не съм, обаче. Трета възраст пък хич.
Айде мир, де
Стига сме се дракали, уморих се. Имаме различия в нЕкои виждания, това фатално ли е? Досега, с който и да сме се дъвкали от постоянните участници - колеги, все сме стигали до някакво равновесно положение, дори де не е в геостационарна орбита
П.П. Абе що тоя сървър мисли, че думата "м*а*й*н*а" винаги се употребява в обиден смисъл
и аз така у пети клас, кат си аресам некоя мацка и се и дърпах плитчицита или квото имаше за дърпане...
сладури... аре са, плеснете ръце и се прегърнете!
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
Поздрави на elibor
П.П. Обещах да пиша
П.П. Обещах да пиша
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Браво !
Юристът трябва да е красавец, респ. красавица.
Направо като ме види съдийката да се подмо...
Юристът трябва да е красавец, респ. красавица.
Направо като ме види съдийката да се подмо...
- advokat__nikolov
Не се занимавам много с наказателно право-само ако някой познат звънне за нещо спешно, но в гражданското е същото, ако знаете какви искови молби написани от адвокати с високи претенции съм виждал, не че и аз не съм сгафвал от време на време.
Не е проблемът в юристите. Такова е времето, пък Вие търсете и ще намерите. Повечето кантори са се ориентирали да си подготвят съвестни работохолици още от университета. Всъщност дали проблемът не и с Вас? Къде остават нещата като семейство, деца и др?
Пък е не може да очаквате по 24 часа в денонощието 7 дни да се работи. Човек трябва да разтоварва, за да има време да му идват готини идеи в работата.
Честно това В София в канторите /и моя колежка го прави от СУ/ , дето бачкаш като луд не го разбирам. Почивай и разтоварвай и в понеделник ще имаш повече сили за нови неща.
Но човек като полежи един месец в болница ги открива тия неща, дотогава не се замисля. Казвам го от личен опит!
Затова давайте по-полека, а и съвестни юристи има, само трябва да търсиш и да ги мотивираш.
Не е проблемът в юристите. Такова е времето, пък Вие търсете и ще намерите. Повечето кантори са се ориентирали да си подготвят съвестни работохолици още от университета. Всъщност дали проблемът не и с Вас? Къде остават нещата като семейство, деца и др?
Пък е не може да очаквате по 24 часа в денонощието 7 дни да се работи. Човек трябва да разтоварва, за да има време да му идват готини идеи в работата.
Честно това В София в канторите /и моя колежка го прави от СУ/ , дето бачкаш като луд не го разбирам. Почивай и разтоварвай и в понеделник ще имаш повече сили за нови неща.
Но човек като полежи един месец в болница ги открива тия неща, дотогава не се замисля. Казвам го от личен опит!
Затова давайте по-полека, а и съвестни юристи има, само трябва да търсиш и да ги мотивираш.
- pitasht
- Активен потребител
ykovachev написа:Здрасти, Пламене!
Ами ако е съдия и е хетеро, кво шъ прайш - перука и пола ли ще сложиш
а ако е пиирас, активен, и го подгони из залата...... ХАХАХАХАХА...
Чшш Памка, и акъл требе котенце, и акъл....
редакция /щех да пиша едит. ама памката и спамера нали не знаят кво е това, та да се не чудат/: елибор, пламенчо учи в ЮЗУ -ето такива светила ще ви пращат СV-тата си. жална ви майка
-
satir написа:ykovachev написа:Здрасти, Пламене!
редакция /щех да пиша едит. ама памката и спамера нали не знаят кво е това, та да се не чудат/: елибор, пламенчо учи в ЮЗУ -ето такива светила ще ви пращат СV-тата си. жална ви майка
здрасти баце, тва "умното" пак се е появило май. шму наритаме ли дупиту или шму се посмеем от сърце
-
otatoo - Младши потребител
otatoo написа:satir написа:ykovachev написа:Здрасти, Пламене!
здрасти баце, тва "умното" пак се е появило май. шму наритаме ли дупиту или шму се посмеем от сърце
О, бро! баш ми е драго. оспамихме темичката на ели-то. Сооорррри.
Шси го прайкаме кво си искаме, нали си е "умно". Некоги шгу ритаме, друг път ш му се смееме, като сега например
-
satir написа:otatoo написа:satir написа:а ако е пиирас, активен, и го подгони из залата...... ХАХАХАХАХА...
Шси го прайкаме кво си искаме, нали си е "умно". Некоги шгу ритаме, друг път ш му се смееме, като сега например
да го напраа ли "човеко глас"
-
otatoo - Младши потребител
Акъл в съда не трябва много, то си е казано - повече пот в учението, по-малко кръв в боя, още - минута невнимание - цял живот мъртъв.
Акъл в съда и не искат - това да почнеш пледоария, особено бледоария, забрави.
Но съм се явявал на наказателно дело, вярно не за убийство, но в началото на кариерата много ме бъркаха с един друг адвокат със сходно име и се тълпяха, опашки от народ ти казвам - сега просто не мога да покажа - удрям си ръцете в стената, толкова голяма опашка.
Не съм отказвал дела и ако съм губил, съм печелил един възпитан човек за обществото - особено уволнението, други подобни.
Няма крушка без опашка, няма дим без огън.
Разбира се винаги трябва да се бориш със зъби и нокти за клиента си - разбира се със съгласието на зъболекаря ти и личния ти козметик, ако имаш такъв (понеже има доста колеги - гобленари напоследък, но те нямат ниско етично ниво, нито разлика, впрочем, от други).
Но, една пледоария, особено по наказателно дело е винаги за предпочитане пред другите маневри - топене, болежки, лигавене.
Излизаш и говориш - съдбата помага на смелите, сам срещу съдията. Разбира се, не извън правилата на бойното изкуство - засада, маскировка, триизмерни обекти и други.
Мъжът и жената адвокат трябва да имат гърло, глас и крака.
Друго в професията не се гледа.
Акъл в съда и не искат - това да почнеш пледоария, особено бледоария, забрави.
Но съм се явявал на наказателно дело, вярно не за убийство, но в началото на кариерата много ме бъркаха с един друг адвокат със сходно име и се тълпяха, опашки от народ ти казвам - сега просто не мога да покажа - удрям си ръцете в стената, толкова голяма опашка.
Не съм отказвал дела и ако съм губил, съм печелил един възпитан човек за обществото - особено уволнението, други подобни.
Няма крушка без опашка, няма дим без огън.
Разбира се винаги трябва да се бориш със зъби и нокти за клиента си - разбира се със съгласието на зъболекаря ти и личния ти козметик, ако имаш такъв (понеже има доста колеги - гобленари напоследък, но те нямат ниско етично ниво, нито разлика, впрочем, от други).
Но, една пледоария, особено по наказателно дело е винаги за предпочитане пред другите маневри - топене, болежки, лигавене.
Излизаш и говориш - съдбата помага на смелите, сам срещу съдията. Разбира се, не извън правилата на бойното изкуство - засада, маскировка, триизмерни обекти и други.
Мъжът и жената адвокат трябва да имат гърло, глас и крака.
Друго в професията не се гледа.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
otatoo написа:satir написа:otatoo написа:здрасти баце, тва "умното" пак се е появило май. шму наритаме ли дупиту или шму се посмеем от сърце
да го напраа ли "човеко глас"
бро, ости го! нек си остане "човеко гъ3"
-
|
|