начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

има ли безработица за юристи

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: има ли безработица за юристи

Мнениеот miriam » 23 Фев 2009, 16:45

аз не изпитвам чувства към Вас-в противен случай вече щехте да сте на геостационарна орбита , на панорамен оглед :D :D

но спамим ,и предлагам да спрем до допускане на делбата:млъквам с неприкрито удоволствие :mrgreen:
останалите-извинете фойерверките, пеналистите сме страстни натури, зор разкачваме челюсти при крехка плячка, избуяла на южен песъчлив склон , отлагай и живей!
:mrgreen:
miriam
Потребител

Мнениеот goldangel » 23 Фев 2009, 16:48

elibor,бихте ли погледнала линка ,който съм би копирал и да отговорите това вашата обява ли е.
http://jobs.bg/f652014
goldangel
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 23 Фев 2009, 16:51

:twisted: Тук нещо грозно става... Да "завърна" към темата може ли? Та... да, според мен има безработица за юристи. От една страна това се дължи на факта, че който не е пожелал, той не е станал юрист - пазарноориентирани са ни ВУЗ-овете все пак :wink: , а от друга /тук сигурно ще ме разкъсате/ - от факта, че българинът обича услугата "познавам съдията, ще уредим нещата" и много колеги са изградили практика, като я предлагат. И те са пазарноориентирани - дай му на клиента направление за втория начин и той е щастлив, че е попаднал на "точен адвокат", щото по каналния ред всеки може, а той не е всеки, все пак :D Личните ми впечатления са, че професията се изражда, изродени са в голяма степен мотивацията да се упражнява, очакванията от нея и разбиранията за същността й. И ще се изражда все повече...
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот miriam » 23 Фев 2009, 17:16

така е , и аз на ваше място бих се самоизтрила....
преди да зазвъните никой не беше ви натискал изобщо , впрочем
miriam
Потребител

Мнениеот miriam » 23 Фев 2009, 17:27

ок , мълча!
оабаче ви гледам насмешливо с едното око :D :D
шт , тихо :P

р.р.на колко години сте? :oops: :D
miriam
Потребител

Мнениеот miriam » 23 Фев 2009, 17:36

мир! :)
приятна вечер на всички
miriam
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 23 Фев 2009, 20:42

И аз като Калахан2008 или Ковачев - не помня кой от двамата го написа, наричам костюмите - униформа.

Аз бях, аз, Мириъм :D :wink:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот elibor » 23 Фев 2009, 22:49

alissa аз си оправих вече личните
така че или може да ми пишете, или да си разрешите вашите лични от настройките, защото и аз не мога да ви пиша
elibor
Младши потребител

Мнениеот diaida » 24 Фев 2009, 03:52

Мисля, че и за адвокатите както и за др. free професии важи максимата "Каквото си сял - това ще жънеш". Ако поне 2 години преди така нар. "криза" (от която, прочие нашата мила държава никога не е излизала) адвокатът е имал една добре и успешно развита дейност - отново и в трудни времена (още повече) ще е търсен, желан и предпочитан. Жалкото ще е (временно) за младите- нови в каузата и професията такива. Но пък, каквото пожънат в тази тежка жътва, ще им се върне 100-кратно в едни по-нормални времена, които поне те ще доживеят, което им желая от сърце!
С 1 дума, за добрия и кадърния (тази френска дума :wink:) винаги хляб ще има, не говорим за пасти! А, пък и Айнщайн беше казал (ако не се лъжа), че нищо в природата, веднъж появило се като такова, не се губи).
Ако може да му се вярва и се добави към сентенцията и кадърността - тази френска дума ... ехеееей - дай Богу всекиму!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 24 Фев 2009, 04:00

Само да си призная ... по тази тема не четох нищо друго, освен заглавието и предните 5 поста и то, след отговора ми. Така че изказаното си е мое лично заключение от събрани впечатления и нямам за цел да ангажирам никого с него.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот satir » 24 Фев 2009, 05:16

ykovachev написа:Нали щяхте да млъкнете? Точно Вие започнахте всичко. Ако завършите с нещо що-годе миролюбиво, няма да се обаждам повече. Но Вие не мирясвате, а продължавате да се заяждате. Що бе, джанъм?

miriam написа:ок , мълча!
оабаче ви гледам насмешливо с едното око :D :D
шт , тихо :P

р.р.на колко години сте? :oops: :D

ykovachev написа:Ааа, тайна, м*а*й*н*а :wink: Ама не съм първа младост. И втора не съм, обаче. Трета възраст пък хич.
Айде мир, де :cry:
Стига сме се дракали, уморих се. Имаме различия в нЕкои виждания, това фатално ли е? Досега, с който и да сме се дъвкали от постоянните участници - колеги, все сме стигали до някакво равновесно положение, дори де не е в геостационарна орбита 8)
П.П. Абе що тоя сървър мисли, че думата "м*а*й*н*а" винаги се употребява в обиден смисъл :P

и аз така у пети клас, кат си аресам некоя мацка и се и дърпах плитчицита или квото имаше за дърпане... :mrgreen:
сладури... аре са, плеснете ръце и се прегърнете!
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот mishi_83 » 24 Фев 2009, 21:24

Поздрави на elibor :D

П.П. Обещах да пиша :lol:
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 25 Фев 2009, 23:48

Браво !

Юристът трябва да е красавец, респ. красавица.

Направо като ме види съдийката да се подмо... :D :D :D
advokat__nikolov

Мнениеот pitasht » 26 Фев 2009, 13:14

Не се занимавам много с наказателно право-само ако някой познат звънне за нещо спешно, но в гражданското е същото, ако знаете какви искови молби написани от адвокати с високи претенции съм виждал, не че и аз не съм сгафвал от време на време.
Не е проблемът в юристите. Такова е времето, пък Вие търсете и ще намерите. Повечето кантори са се ориентирали да си подготвят съвестни работохолици още от университета. Всъщност дали проблемът не и с Вас? Къде остават нещата като семейство, деца и др?

Пък е не може да очаквате по 24 часа в денонощието 7 дни да се работи. Човек трябва да разтоварва, за да има време да му идват готини идеи в работата.
Честно това В София в канторите /и моя колежка го прави от СУ/ , дето бачкаш като луд не го разбирам. Почивай и разтоварвай и в понеделник ще имаш повече сили за нови неща.
Но човек като полежи един месец в болница ги открива тия неща, дотогава не се замисля. Казвам го от личен опит!
Затова давайте по-полека, а и съвестни юристи има, само трябва да търсиш и да ги мотивираш.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот satir » 26 Фев 2009, 18:48

ykovachev написа:Здрасти, Пламене!
Ами ако е съдия и е хетеро, кво шъ прайш - перука и пола ли ще сложиш :wink:

а ако е пиирас, активен, и го подгони из залата...... ХАХАХАХАХА...
Чшш Памка, и акъл требе котенце, и акъл....
редакция /щех да пиша едит. ама памката и спамера нали не знаят кво е това, та да се не чудат/: елибор, пламенчо учи в ЮЗУ -ето такива светила ще ви пращат СV-тата си. жална ви майка :mrgreen:
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот otatoo » 26 Фев 2009, 19:12

satir написа:

редакция /щех да пиша едит. ама памката и спамера нали не знаят кво е това, та да се не чудат/: елибор, пламенчо учи в ЮЗУ -ето такива светила ще ви пращат СV-тата си. жална ви майка :mrgreen:

здрасти баце, тва "умното" пак се е появило май. шму наритаме ли дупиту или шму се посмеем от сърце :D
Изображение
Аватар
otatoo
Младши потребител

Мнениеот satir » 26 Фев 2009, 19:15

otatoo написа:
satir написа:

здрасти баце, тва "умното" пак се е появило май. шму наритаме ли дупиту или шму се посмеем от сърце :D

О, бро! баш ми е драго. оспамихме темичката на ели-то. Сооорррри.
Шси го прайкаме кво си искаме, нали си е "умно". Некоги шгу ритаме, друг път ш му се смееме, като сега например :lol:
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот otatoo » 26 Фев 2009, 21:38

satir написа:
otatoo написа:
satir написа:а ако е пиирас, активен, и го подгони из залата...... ХАХАХАХАХА...

Шси го прайкаме кво си искаме, нали си е "умно". Некоги шгу ритаме, друг път ш му се смееме, като сега например :lol:

да го напраа ли "човеко глас" :?:
Изображение
Изображение
Аватар
otatoo
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 26 Фев 2009, 21:44

Акъл в съда не трябва много, то си е казано - повече пот в учението, по-малко кръв в боя, още - минута невнимание - цял живот мъртъв.
Акъл в съда и не искат - това да почнеш пледоария, особено бледоария, забрави.
Но съм се явявал на наказателно дело, вярно не за убийство, но в началото на кариерата много ме бъркаха с един друг адвокат със сходно име и се тълпяха, опашки от народ ти казвам - сега просто не мога да покажа - удрям си ръцете в стената, толкова голяма опашка.
Не съм отказвал дела и ако съм губил, съм печелил един възпитан човек за обществото - особено уволнението, други подобни.
Няма крушка без опашка, няма дим без огън.
Разбира се винаги трябва да се бориш със зъби и нокти за клиента си - разбира се със съгласието на зъболекаря ти и личния ти козметик, ако имаш такъв (понеже има доста колеги - гобленари напоследък, но те нямат ниско етично ниво, нито разлика, впрочем, от други).
Но, една пледоария, особено по наказателно дело е винаги за предпочитане пред другите маневри - топене, болежки, лигавене.
Излизаш и говориш - съдбата помага на смелите, сам срещу съдията. Разбира се, не извън правилата на бойното изкуство - засада, маскировка, триизмерни обекти и други.
Мъжът и жената адвокат трябва да имат гърло, глас и крака.
Друго в професията не се гледа.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот satir » 26 Фев 2009, 21:49

otatoo написа:
satir написа:
otatoo написа:здрасти баце, тва "умното" пак се е появило май. шму наритаме ли дупиту или шму се посмеем от сърце :D

да го напраа ли "човеко глас" :?:
Изображение

бро, ости го! нек си остане "човеко гъ3"
Аватар
satir
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии