начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

има ли безработица за юристи

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: има ли безработица за юристи

Мнениеот miriam » 22 Фев 2009, 20:49

Ковачев , не се заяждайте , правя го , и не само аз ! И на вас се е случвало , сигурна съм....:)
това са вече- колко станаха? абе много години в цирка в който общо взето си знаем номерата , па и си има специфични казуси и моменти, дето и да се съсипеш да го четеш и проучваш делото -все тази ще е накрая :D
Влизаш , свършваш нещата и излизаш :P
и Недейте да ми кокетничите така фриволно че сте слаб юрист-вероятно амортисьорите ви са по твърди в завоите от моите-въпрос на механика :D
miriam
Потребител

Мнениеот elibor » 22 Фев 2009, 20:54

И аз Ви благодаря.
Последните мнения много ми харесаха, а и това на къде тръгна темата.
Допада ми повече от нападките.
Благодаря Ви!
elibor
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Фев 2009, 21:23

Стига де, Ковачев... приеми го от шеговитата страна.
Разбирам, за какво говориш- имам знания какви дела водиш и те разбирам. При теб са невъзможни такива неща, не за друго- предмета на делата не го позволяват.

Миналата седмица имах такъв момент- дело за МНО? Изтичащ срок/ в 99минута/ ... и прочие.
То няма много факти, които да проверяваш в кориците на ДП...
Така че- наистина има дела, на които се явяваш в последния момент.

Моля, добре си вървеше темата- нека мир да има. :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Фев 2009, 23:13

Външният вид на юриста трябва да е обезателно изряден, включително луксозен.
Зимата - кожено яке, естествено обработено, както и дебел кожух, кожен, за по-студените дни.
Алеко Константинов, макар, че нямаше защо да го споменавам, но също е бил адвокат на свободна практика - няма снимка, шарж или рисунка да е бил дропльо.
Разбира се, според финансите - или нов костюм, или запазен стар.
Ризата за мъжете - винаги по модата - с прави ъгли е модерно в момента.
Вратовръзката - винаги по модата - сега са и по-тесните модерни.
Цялостния вид на адвоката трябва да излъчва общата представа за адвоката - гениален индивид, ловък, упорит, тарикат.
Иначе няма реторика в общуването със съда и залата.
Разбира се - винаги "Тик-так" или лукчета (зависи от формата на срещата).
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот donchev » 22 Фев 2009, 23:35

Да добавя, лятото- скъпи маркови цайси, винаги лъснати джам черни обувки, леко и скъпо ухание на парфюм/автършейв. Погледа също е важен, когато не е скрит, трябва да се излъчва тревожност и строгост. :D
donchev
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 22 Фев 2009, 23:39

Къде ли е Адвокат Николов да ни разкаже за Версачето и белите чорапки :mrgreen:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот sokrat » 22 Фев 2009, 23:50

Естествено първото впечатление е най-важно,но когато въпроса опре до качества се запява друга песен.Аз лично не оценявам хората по външния вид.Преди години един приятел се яви на конкурс за съдия по дънки и тениска,дори не по риза.И го спечели от раз просто защото е много напред в правната материя.Аз си признавам бях доста изтупан,но не можах да се класирам просто защото даваха въпроси само от гражданско право,а там някои неща ми куцат.Но мисълта ми е че не винаги външния вид е толкова важен когато се касае за сериозна работа.Външен вид добре действа на клиентите,които се впечатляват от добре облечени адвокати.Но лично на мен винаги ми е било много смешно,когато видя някоя изтупана с костюмче адвокатка като си отвори устата и почне да ръси "мъдрости".Иначе колежке или колега кажете какви условия предлагате във вашата кантора-може и да се яват кандидати.Аз обещавам ако дойда на интервю да се изкъпя,напарфюмирам и да се облека с марков костюм.
sokrat
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Фев 2009, 23:53

:roll: Не забравяй белите чорапки... :lol: :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sarbijanac » 23 Фев 2009, 00:05

Четете прекалено много книжки....това е цялата работа
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот satir » 23 Фев 2009, 06:30

чепико трееасвети као на гяволо окото!
п.с. винаги съм искал да имам, като обувките на Остап Бендер начи...... ех....
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 23 Фев 2009, 08:39

Вече не правят обувки като на Остап Бендер, но никога не е късно да станеш за смях, с едни крокодилски чепици.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот miriam » 23 Фев 2009, 10:11

НИКОГА НЕ ВЛИЗАМ НА ДЕЛО, БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА СЪМ ГО ПРОУЧИЛ.
Колега Ковачев? Моля Ви да проследите мисълта ми и да ме поправите къде греша! :D
Добре! Лято е , пот тече и духат климатици. Вий сте по кратки гащи, потник и жапанки, а иначе-перфектно запасан със знания и умения .Иде клиент , носи 343б ал 1 НК , АХ дело , и ви казва че в 11 иска срещу добра сума да сте пред районен съд.
Според вас , ще му пуснете пълномощно и ще се заемете с проучване на делото , гаче ли не знаете че двата актосъставителя няма да помнят казуса , и че всичко ще приключи за 7 минути :D
Според мен , ще му пусна пълномощно , прибирам парите , отивам в 11 без 15 , преглеждам НАХ-то и решаваме делото, или искаме време да ангажираме доказателства и нова дата за разпит на свидетеля , когото сме превозвали в багажника , или изискваме технологична спецификация на алконала/ дрегера, или там кое каквото е/ :D
После вие тъжно се потите във вашия офис по шорти , невзел хонорар , а аз отивам да си купя едни сандалки от мола , за да съм неотразима и утре. Е? :D
miriam
Потребител

Мнениеот Гост. » 23 Фев 2009, 10:28

:lol: :lol: Стига, никой няма да се върже на това... 343б и НАХД- абсурд след 13.10.2006г..
Опитай с друго..
Поздравления за краткия разказ. :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот miriam » 23 Фев 2009, 10:51

казваш..няма кой да клъвне :D :D :P
miriam
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 23 Фев 2009, 11:12

При сегашната конкуренция, да откажеш на клиент, ми се струва щедро.
Като гледам как затварят едни след други разните агенции за имоти и доста фирми, май кризата ще бъде сериозна.
Но, в 50 % от случаите хората не знаят, че имат сериозен проблем - например, някой ти се обажда в последния момент - но не знае за адвокатска стая, за тридневния срок в който съдията чете делото.
Да не говорим, че при средно темпо, няма как да не си вършиш работата в последния ден.
Винаги съм се проклинал за неорганизираност, че върша в последния ден работа, но пък в 90 % от случаите, бързата кореспонденция се е оказвала прибързана.
Както и да го опитваш - и да получаваш всички призовки само в сряда, ти се натрупва работа.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот satir » 23 Фев 2009, 13:56

ivan_lawyer написа:Вече не правят обувки като на Остап Бендер, но никога не е късно да станеш за смях, с едни крокодилски чепици.

и с неподготвени изказвания
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот marsidi » 23 Фев 2009, 14:36

:lol: :lol: :lol: хубава темичка стана
Относно облеклото: Определено трябва да има някаква граница, но много се дразня на колеги които само външният си вид гледат, включително да си сложат очилца/без да имат нужда/ за респект и за да си спретнат един такъв по "хинтелигентен" вид :D , щото и такива познавам.
И аз като Калахан2008 или Ковачев - не помня кой от двамата го написа, наричам костюмите - униформа. Определено предпочитам по спортен стил. Така, че за мен няма значение как е облечен колегата, но съм била свидетел как една съдийка направи остра забележка на колежка, която беше с потник с деколте, вярно е, че беше жега ама...
marsidi
Потребител

Мнениеот miriam » 23 Фев 2009, 16:19

Какво виждат очите ми?!Ох ох ох , на двоен чаршаф от спалня ми е писал , Ковачев:)))
Така сте се впрегнал , че орете баирите вече?!
И какви са тия персонални намеци и натвърди , които си позволявате? Напоследък, като чета тук стигам до извода , че на няколко човека чувството ви за хумор отдавна е погинало и то безвъзвратно. Той се бил занимавал с делби , О! , които видиш ли били нещо толкоз сложно , че трябвало да се поръча проучване на документацията и снимки на НАСА от спътник , за да се обхване естеството на всеки казус в неговата дълбочина, така ли колега? Пък милиционерските преписки -рахат локум. Да , ама при вегетарианското право най много да опуснеш да прецакаш брат си със 7 кв.м люцерна , а при някои наказателни /милиционелски/ дела хората могат да си загубят главите и свободите.
И господ не е нито мъж нито жена , ако и някои да мислят обратно :D
Колега , вие сте буквалист, досаден и адски скучен днес , и за в бъдеще ще ви внимателно и фукливо заобикалям-в случай, че е заразно....
miriam
Потребител

Мнениеот alissa » 23 Фев 2009, 16:27

elibor, опитвам се да ви изпратя нещо на лични, но незнайно защо ми се появява този текст:
Някой от потребителите не могат да бъдат добавени, защото са изключили личните си съобщения.
Бихте ли ми писали на лични...имам какво да споделя. Но не ми се иска това да е във форума. Имам си причини.
alissa
Потребител

Мнениеот Melly » 23 Фев 2009, 16:37

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Искрено, ама съвсем искрено, разсмяхте ме :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

ПредишнаСледваща