- Дата и час: 25 Ное 2024, 10:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
има ли безработица за юристи
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: има ли безработица за юристи
Ковачев , не се заяждайте , правя го , и не само аз ! И на вас се е случвало , сигурна съм....
това са вече- колко станаха? абе много години в цирка в който общо взето си знаем номерата , па и си има специфични казуси и моменти, дето и да се съсипеш да го четеш и проучваш делото -все тази ще е накрая
Влизаш , свършваш нещата и излизаш
и Недейте да ми кокетничите така фриволно че сте слаб юрист-вероятно амортисьорите ви са по твърди в завоите от моите-въпрос на механика
това са вече- колко станаха? абе много години в цирка в който общо взето си знаем номерата , па и си има специфични казуси и моменти, дето и да се съсипеш да го четеш и проучваш делото -все тази ще е накрая
Влизаш , свършваш нещата и излизаш
и Недейте да ми кокетничите така фриволно че сте слаб юрист-вероятно амортисьорите ви са по твърди в завоите от моите-въпрос на механика
- miriam
- Потребител
И аз Ви благодаря.
Последните мнения много ми харесаха, а и това на къде тръгна темата.
Допада ми повече от нападките.
Благодаря Ви!
Последните мнения много ми харесаха, а и това на къде тръгна темата.
Допада ми повече от нападките.
Благодаря Ви!
- elibor
- Младши потребител
Стига де, Ковачев... приеми го от шеговитата страна.
Разбирам, за какво говориш- имам знания какви дела водиш и те разбирам. При теб са невъзможни такива неща, не за друго- предмета на делата не го позволяват.
Миналата седмица имах такъв момент- дело за МНО? Изтичащ срок/ в 99минута/ ... и прочие.
То няма много факти, които да проверяваш в кориците на ДП...
Така че- наистина има дела, на които се явяваш в последния момент.
Моля, добре си вървеше темата- нека мир да има.
Разбирам, за какво говориш- имам знания какви дела водиш и те разбирам. При теб са невъзможни такива неща, не за друго- предмета на делата не го позволяват.
Миналата седмица имах такъв момент- дело за МНО? Изтичащ срок/ в 99минута/ ... и прочие.
То няма много факти, които да проверяваш в кориците на ДП...
Така че- наистина има дела, на които се явяваш в последния момент.
Моля, добре си вървеше темата- нека мир да има.
- Гост.
- Старши потребител
Външният вид на юриста трябва да е обезателно изряден, включително луксозен.
Зимата - кожено яке, естествено обработено, както и дебел кожух, кожен, за по-студените дни.
Алеко Константинов, макар, че нямаше защо да го споменавам, но също е бил адвокат на свободна практика - няма снимка, шарж или рисунка да е бил дропльо.
Разбира се, според финансите - или нов костюм, или запазен стар.
Ризата за мъжете - винаги по модата - с прави ъгли е модерно в момента.
Вратовръзката - винаги по модата - сега са и по-тесните модерни.
Цялостния вид на адвоката трябва да излъчва общата представа за адвоката - гениален индивид, ловък, упорит, тарикат.
Иначе няма реторика в общуването със съда и залата.
Разбира се - винаги "Тик-так" или лукчета (зависи от формата на срещата).
Зимата - кожено яке, естествено обработено, както и дебел кожух, кожен, за по-студените дни.
Алеко Константинов, макар, че нямаше защо да го споменавам, но също е бил адвокат на свободна практика - няма снимка, шарж или рисунка да е бил дропльо.
Разбира се, според финансите - или нов костюм, или запазен стар.
Ризата за мъжете - винаги по модата - с прави ъгли е модерно в момента.
Вратовръзката - винаги по модата - сега са и по-тесните модерни.
Цялостния вид на адвоката трябва да излъчва общата представа за адвоката - гениален индивид, ловък, упорит, тарикат.
Иначе няма реторика в общуването със съда и залата.
Разбира се - винаги "Тик-так" или лукчета (зависи от формата на срещата).
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Да добавя, лятото- скъпи маркови цайси, винаги лъснати джам черни обувки, леко и скъпо ухание на парфюм/автършейв. Погледа също е важен, когато не е скрит, трябва да се излъчва тревожност и строгост.
- donchev
- Потребител
Къде ли е Адвокат Николов да ни разкаже за Версачето и белите чорапки
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Естествено първото впечатление е най-важно,но когато въпроса опре до качества се запява друга песен.Аз лично не оценявам хората по външния вид.Преди години един приятел се яви на конкурс за съдия по дънки и тениска,дори не по риза.И го спечели от раз просто защото е много напред в правната материя.Аз си признавам бях доста изтупан,но не можах да се класирам просто защото даваха въпроси само от гражданско право,а там някои неща ми куцат.Но мисълта ми е че не винаги външния вид е толкова важен когато се касае за сериозна работа.Външен вид добре действа на клиентите,които се впечатляват от добре облечени адвокати.Но лично на мен винаги ми е било много смешно,когато видя някоя изтупана с костюмче адвокатка като си отвори устата и почне да ръси "мъдрости".Иначе колежке или колега кажете какви условия предлагате във вашата кантора-може и да се яват кандидати.Аз обещавам ако дойда на интервю да се изкъпя,напарфюмирам и да се облека с марков костюм.
- sokrat
- Младши потребител
Не забравяй белите чорапки...
- Гост.
- Старши потребител
Четете прекалено много книжки....това е цялата работа
- sarbijanac
- Активен потребител
чепико трееасвети као на гяволо окото!
п.с. винаги съм искал да имам, като обувките на Остап Бендер начи...... ех....
п.с. винаги съм искал да имам, като обувките на Остап Бендер начи...... ех....
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
Вече не правят обувки като на Остап Бендер, но никога не е късно да станеш за смях, с едни крокодилски чепици.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
НИКОГА НЕ ВЛИЗАМ НА ДЕЛО, БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА СЪМ ГО ПРОУЧИЛ.
Колега Ковачев? Моля Ви да проследите мисълта ми и да ме поправите къде греша!
Добре! Лято е , пот тече и духат климатици. Вий сте по кратки гащи, потник и жапанки, а иначе-перфектно запасан със знания и умения .Иде клиент , носи 343б ал 1 НК , АХ дело , и ви казва че в 11 иска срещу добра сума да сте пред районен съд.
Според вас , ще му пуснете пълномощно и ще се заемете с проучване на делото , гаче ли не знаете че двата актосъставителя няма да помнят казуса , и че всичко ще приключи за 7 минути
Според мен , ще му пусна пълномощно , прибирам парите , отивам в 11 без 15 , преглеждам НАХ-то и решаваме делото, или искаме време да ангажираме доказателства и нова дата за разпит на свидетеля , когото сме превозвали в багажника , или изискваме технологична спецификация на алконала/ дрегера, или там кое каквото е/
После вие тъжно се потите във вашия офис по шорти , невзел хонорар , а аз отивам да си купя едни сандалки от мола , за да съм неотразима и утре. Е?
Колега Ковачев? Моля Ви да проследите мисълта ми и да ме поправите къде греша!
Добре! Лято е , пот тече и духат климатици. Вий сте по кратки гащи, потник и жапанки, а иначе-перфектно запасан със знания и умения .Иде клиент , носи 343б ал 1 НК , АХ дело , и ви казва че в 11 иска срещу добра сума да сте пред районен съд.
Според вас , ще му пуснете пълномощно и ще се заемете с проучване на делото , гаче ли не знаете че двата актосъставителя няма да помнят казуса , и че всичко ще приключи за 7 минути
Според мен , ще му пусна пълномощно , прибирам парите , отивам в 11 без 15 , преглеждам НАХ-то и решаваме делото, или искаме време да ангажираме доказателства и нова дата за разпит на свидетеля , когото сме превозвали в багажника , или изискваме технологична спецификация на алконала/ дрегера, или там кое каквото е/
После вие тъжно се потите във вашия офис по шорти , невзел хонорар , а аз отивам да си купя едни сандалки от мола , за да съм неотразима и утре. Е?
- miriam
- Потребител
Стига, никой няма да се върже на това... 343б и НАХД- абсурд след 13.10.2006г..
Опитай с друго..
Поздравления за краткия разказ.
Опитай с друго..
Поздравления за краткия разказ.
- Гост.
- Старши потребител
казваш..няма кой да клъвне
- miriam
- Потребител
При сегашната конкуренция, да откажеш на клиент, ми се струва щедро.
Като гледам как затварят едни след други разните агенции за имоти и доста фирми, май кризата ще бъде сериозна.
Но, в 50 % от случаите хората не знаят, че имат сериозен проблем - например, някой ти се обажда в последния момент - но не знае за адвокатска стая, за тридневния срок в който съдията чете делото.
Да не говорим, че при средно темпо, няма как да не си вършиш работата в последния ден.
Винаги съм се проклинал за неорганизираност, че върша в последния ден работа, но пък в 90 % от случаите, бързата кореспонденция се е оказвала прибързана.
Както и да го опитваш - и да получаваш всички призовки само в сряда, ти се натрупва работа.
Като гледам как затварят едни след други разните агенции за имоти и доста фирми, май кризата ще бъде сериозна.
Но, в 50 % от случаите хората не знаят, че имат сериозен проблем - например, някой ти се обажда в последния момент - но не знае за адвокатска стая, за тридневния срок в който съдията чете делото.
Да не говорим, че при средно темпо, няма как да не си вършиш работата в последния ден.
Винаги съм се проклинал за неорганизираност, че върша в последния ден работа, но пък в 90 % от случаите, бързата кореспонденция се е оказвала прибързана.
Както и да го опитваш - и да получаваш всички призовки само в сряда, ти се натрупва работа.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Вече не правят обувки като на Остап Бендер, но никога не е късно да станеш за смях, с едни крокодилски чепици.
и с неподготвени изказвания
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
хубава темичка стана
Относно облеклото: Определено трябва да има някаква граница, но много се дразня на колеги които само външният си вид гледат, включително да си сложат очилца/без да имат нужда/ за респект и за да си спретнат един такъв по "хинтелигентен" вид , щото и такива познавам.
И аз като Калахан2008 или Ковачев - не помня кой от двамата го написа, наричам костюмите - униформа. Определено предпочитам по спортен стил. Така, че за мен няма значение как е облечен колегата, но съм била свидетел как една съдийка направи остра забележка на колежка, която беше с потник с деколте, вярно е, че беше жега ама...
Относно облеклото: Определено трябва да има някаква граница, но много се дразня на колеги които само външният си вид гледат, включително да си сложат очилца/без да имат нужда/ за респект и за да си спретнат един такъв по "хинтелигентен" вид , щото и такива познавам.
И аз като Калахан2008 или Ковачев - не помня кой от двамата го написа, наричам костюмите - униформа. Определено предпочитам по спортен стил. Така, че за мен няма значение как е облечен колегата, но съм била свидетел как една съдийка направи остра забележка на колежка, която беше с потник с деколте, вярно е, че беше жега ама...
- marsidi
- Потребител
Какво виждат очите ми?!Ох ох ох , на двоен чаршаф от спалня ми е писал , Ковачев:)))
Така сте се впрегнал , че орете баирите вече?!
И какви са тия персонални намеци и натвърди , които си позволявате? Напоследък, като чета тук стигам до извода , че на няколко човека чувството ви за хумор отдавна е погинало и то безвъзвратно. Той се бил занимавал с делби , О! , които видиш ли били нещо толкоз сложно , че трябвало да се поръча проучване на документацията и снимки на НАСА от спътник , за да се обхване естеството на всеки казус в неговата дълбочина, така ли колега? Пък милиционерските преписки -рахат локум. Да , ама при вегетарианското право най много да опуснеш да прецакаш брат си със 7 кв.м люцерна , а при някои наказателни /милиционелски/ дела хората могат да си загубят главите и свободите.
И господ не е нито мъж нито жена , ако и някои да мислят обратно
Колега , вие сте буквалист, досаден и адски скучен днес , и за в бъдеще ще ви внимателно и фукливо заобикалям-в случай, че е заразно....
Така сте се впрегнал , че орете баирите вече?!
И какви са тия персонални намеци и натвърди , които си позволявате? Напоследък, като чета тук стигам до извода , че на няколко човека чувството ви за хумор отдавна е погинало и то безвъзвратно. Той се бил занимавал с делби , О! , които видиш ли били нещо толкоз сложно , че трябвало да се поръча проучване на документацията и снимки на НАСА от спътник , за да се обхване естеството на всеки казус в неговата дълбочина, така ли колега? Пък милиционерските преписки -рахат локум. Да , ама при вегетарианското право най много да опуснеш да прецакаш брат си със 7 кв.м люцерна , а при някои наказателни /милиционелски/ дела хората могат да си загубят главите и свободите.
И господ не е нито мъж нито жена , ако и някои да мислят обратно
Колега , вие сте буквалист, досаден и адски скучен днес , и за в бъдеще ще ви внимателно и фукливо заобикалям-в случай, че е заразно....
- miriam
- Потребител
elibor, опитвам се да ви изпратя нещо на лични, но незнайно защо ми се появява този текст:
Някой от потребителите не могат да бъдат добавени, защото са изключили личните си съобщения.
Бихте ли ми писали на лични...имам какво да споделя. Но не ми се иска това да е във форума. Имам си причини.
Някой от потребителите не могат да бъдат добавени, защото са изключили личните си съобщения.
Бихте ли ми писали на лични...имам какво да споделя. Но не ми се иска това да е във форума. Имам си причини.
- alissa
- Потребител
Искрено, ама съвсем искрено, разсмяхте ме
-
Melly - Старши потребител
|
|