начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

има ли безработица за юристи

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: има ли безработица за юристи

Мнениеот kalahan2008 » 22 Фев 2009, 15:40

след които още повече ми писна да оправям бакиите /и така вместо да ми помагат ми отварят повече работа/ ....Няма да говоря, че се излагаме пред клиентите, пред колегите и пред съда.

До болка познато... :(
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот miriam » 22 Фев 2009, 15:40

и аз да съм на шефа на мястото и аз няма да предлагам голяма стартова заплата от вратата, защото и на него му писна само да плаща в изпитателния срок и то за нищо

хм , а защо не успявате да намерите човек с потенциални качества ? дори да няма толкова стаж и умения , че да кандиса на ниско възнаграждение , то ако му сече пипето и вдява бързо -това не само че личи , а и не може да се скрие , по моето скромно мнение.... :)
впрочем , има си специални приоми и методики, с които се правят интервюта за работа и се сортират явилите се кандидати по съответните желани / нежелани критерии, но това вече пък изобщо не е по темата... Успех :)
miriam
Потребител

Мнениеот goldangel » 22 Фев 2009, 15:56

Никога не са ме питали харесвам или не даден колега в кантората в която работя.Подбора на юристи във всички кантори в които съм кандидатствал е правен само и единствено от съдружниците по техен критерий,който НЕ включваше учебно заведение и причини за завършването му, родно място,постоянен адрес, среден успех от следването и продъжителност на следването,стаж.Качествата на кандидатите се оценяваха по компетентност,адекватност,начин на изразяване и представителна външност.Всичко останали би подронило авторитета на кантората,ако желаят да има такъв.
goldangel
Нов потребител

Мнениеот elibor » 22 Фев 2009, 16:45

И мен не ме питаха харесвам или не даден колега, но все пак последствията се изсипват преди всичко върху мен от лошия подбор. И накрая успях да си извоювам определено участие - затова и два дни следя темата, защото ми е интересно какво мислят останалите. И при нас критерият не е нито учебното заведение, нито родно място, а още по-малко успех. Не искаме и стаж - готова съм да обуча всеки, който си заслужава. Аз лично, обаче, имам едно много важно изискване, за което говорите и Вие - goldangel и то е представителна външност. Не мога да се примиря с кандидати, след които офисът не може да се проветри половин час, които не са си рязали ноктите от 1 седмица, жени с неоформени вежди от доста повече, по дънки и по маратонки - как ще влезеш така в съдебна зала. Може, но не и от наше име. Като наш представител. Може да ме освирите затова мое мнение, но ............. съжалявам. Аз държа и на това.
elibor
Младши потребител

Мнениеот goldangel » 22 Фев 2009, 17:07

Това с ноктите и веждите не смяташ ли ,че не прекалено?А за дънките и маратонките с които лично аз предпочитам да бъда когато и където пожелая , никога не ми е пречило да да посещавам сградите на Съдебните палати в България.Важно е излъчването на личността и всичко друго ме убеждава в тесногръдието на събеседника ми.
goldangel
Нов потребител

Мнениеот elibor » 22 Фев 2009, 17:54

И аз обичам дънките и ходя с дънки не само в петък, за да копирам практиката в големите западни компании. Никой не говори и за риза, вратовръзка и мастити адвокати. Аз предпочитам поло под сакото - доста по-стилно е и не е толкова взискателно. Но все пак не мислите ли, че за да всеем респект и уважение към професията е необходимо да сме спретнати и чисти. Все пак не сме ватмани или строителни работници - не че имам нещо против ватманите
elibor
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Фев 2009, 18:00

Или аз нещо не разбирам.. или има проблем по веригата./ това не ми пречи да се развеселя за боксерите- със или без :lol: :lol: - добре, че не ни проверяват и за това :lol: :lol: /.
Извън кръга на шегата- без да се извинявам, но има нейде проблем- дали в кантората диреща колега пеналист, или в кандидатите. Склонна съм да повярвам в първото. И ако темата продължава да подскача, както твърди Ковачев, да не се окаже, че на дамите се проверяват и телесата- ходи ли на кола маска, за бога?!?!

Отявлен противник съм да имам шеф, държа на свободата си, но да ме прощавате- като как ги оценявате тези кандидати? На модно ревю?

Не искаме и стаж - готова съм да обуча всеки, който си заслужава.

Дефинирайте, моля - който си заслужава? 8) Колко време го проверявате или му дарявате, за да разберете за заслугите му? И не смятате ли, че ако са ви поверили тази важна задача- някъде грешката е и двустранна. Защото твърдите, че първото сито иде от знанията, проверени лично от шефовете ви.

п.п. Апропо, четейки, във форума, постове на колеги от София- 1000лв. са хонорар само за едно брачно дело, да не отварям дума за наказателни такива. :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот enter » 22 Фев 2009, 18:02

del
Последна промяна enter на 25 Мар 2009, 10:59, променена общо 1 път
enter
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 22 Фев 2009, 18:29

Уважаема колежке,

Ако толкова държите на представителност в съда следва и Вие,и останалите съдружници от кантората Ви в съдебно заседание следва да влизат облечени с тога,колкото и неприятно да изглежда.
Много жалко,че се набляга при Вас приемуществено на външния вид.Приказката по дрехите посрещат,а по друго изпращат явно трябва да си я припомните.
Пфу,направо ми се гади като чета тия писания.Софийски изгъзици.....
Що не дойдете малко да поработите при нас в дълбоката провинция...Където клиента изобщо няма да Ви гледа костюмчето ,а ще Ви зададе два съществени въпроса:

- Ще ми свършите ли исканата услуга ? и
- Колко ще ми струва

Струва ми се,че тука няма да оцелеете и седмица,и ще Ви домъчнее бързо-бързо за жълтите павета. :lol: :lol: :lol: :lol:

Никога не съм носил костюм,а и не мисля,че това е условие № 1 за да си адвокат.В залата съм с "попското расо",а в офиса си - както си искам.И като съм се явявал на изпит за адвокат,и след това никой не ми е държал сметка и не ми е изисквал топ-облекло.
Ставате направо смешна.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот elibor » 22 Фев 2009, 18:35

Никой не говори за грозен. Някъде да съм използвала тази дума.
А щом имаме проблем, не споря, че може и ние да имаме вина.
Държа да припомня, че аз не участвам в подбора, а изискванията за спретнат /това съм използвала, а не грозен/ са мои, за да ми допадне колегата, с когото да работа, което означава, че това не е проблем на кантората, а мой. Но аз така мисля, че е редно - един адвокат да бъде чист и спретнат. Независимо за каква заплата. Но не виждам защо се засягате. Това не е ли важно за всеки човек. Верно, че нацията ни е доста нечистоплътна, но трябва ли да ме нападате, че не мога да се примиря с това.
НИКЪДЕ НЕ СЪМ ГОВОРИЛА ЗА ГРОЗЕН.НИКЪДЕ.
elibor
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Фев 2009, 18:56

Ако можете, извинете колегата, изказването му е в леко грубоват тон. :oops:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 22 Фев 2009, 19:06

Някак си ми изглежда, че Гошо е бил сериозно тормозен от кофти клиент или клиенти през седмицата. Иначе не се пали толкова, доколкото го знам :wink: И е много свестен колега, от мен да го знаете.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот elibor » 22 Фев 2009, 19:24

И колега само да Ви кажа, че работя в цяла България. Пътувам непрекъснато и се прибирам в София понякога само за да преспя. В съд в София влизам почти само на втора инстанция и във ВКС. Така че повярвайте ми не ми се е доплакало досега за жълтите павета. Но не си мислете, че клиентите от София не питат какво ще им свършим и колко пари ще им вземем. И повярвайте ми тук е още по-трудно, защото изборът на адвокати е голям. Но това между другото, защото имаме малко клиенти от София и не мога да съм сигурна в това, което написах. При колегите може и да не е така.
И знаете ли - попаднах на тема, в която човекът, който я е пуснал, се оплакваше от отношението във форума и съжаляваше, че се е включил. Негов приятел му бил казал да не си губи времето, защото тук нямало да получи съвет, а само нападки и заяждания. /или нещо подобно/
Започвам да си мисля, че част от участниците намират във форума отдушник на натрупана през седмицата енергия и място, където спокойно и анонимно да се заяждат с колегите си. На яве, очи в очи, в гилдията никога не биха си позволили да се озъбят на колега дори и за да защитят правата и позицията си.
Но пожелавам Ви успех.
Аз съм за малко и се надявам темата да ми е полезна за това, за което я пуснах.
А Вие си се заяждайте на воля.
Аз от утре отново ще бачкам за двама, докато ми намерят колега и няма да имам време за нападки.
И все пак Ви благодаря за гостоприемството.
elibor
Младши потребител

Мнениеот elibor » 22 Фев 2009, 19:29

Забравих да Ви кажа да изпратите много поздрави на двамата чичковци, които не излизат от съдебните зали на ОС - Шумен и отразяват делата в местните вестици.
Нищо, че не знаете от кого.
elibor
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Фев 2009, 19:44

Колега, съжалявам, че сте останали с такова впечатление от краткия си престой във форума. Никой не се заяжда/ колегата наистина е готин, като човек и е профи/- опитваме се да дефинираме проблема, за да помогнем. Виждам да сте разрешили частично същия, събирайки достатъчно CV-та. Дано намерите подходяща кандидатура, знам какво е да ти идва в повече работата.
Успех!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kpavlova » 22 Фев 2009, 19:56

elibor, темата Ви взе да се изражда в лоши посоки.Извлечете ползата от посоките.
Имате конкретен проблем, няма да изправяте дефицитите на българската образователна система, нито ще превъзпитавате българската младеж, нито правите социологическо проучване за невежството после следването.Други институции се занимават с това.
Деленията на тоя ВУЗ и оня ВУЗ...
Има презумпции в полза на едно -две висши училища.Важат до установяване на противното.
Има презумпции във вреда на други училища - и те важат до доказване на противното.
Преценявате риска в двата случая чрез комплексна оценка :)
Калахан Ви е посъветвал най-разумно.Предварителния кастинг трябва да го проведе някой, който разбира от това, по занятие...така, че да не Ви са налага да се оглеждате сама, а да подбирате вече подбрани.Задайте само критерии.
От тук нататък е права Мириам, изборът се прави лице в лице.
Делението на провиниция и София е смешно/ което всъщност нямахте предвид, но остана такова впечатление/, така че разберете колегата :oops: .Хората с наказателноправни проблеми искат едни и същи неща навсякъде под слънцето :)В София просто са повече хората, които искат, както и тези , които предлагат.
Това с веждите се надявам да не е било сериозно.За боксерките на ykovachev дано е било сериозно :D
Няма пречка да внушите / да убедите/ млад човек, когото сте харесали, кое е приемливо в обличането и кое не в последствие ....ако по "западен образец" така трябва да ви бъде устроен офиса :) .Човек трябва да се чувства в кожата си.Където е въпрос на "етикет", е неизбежно да му се натрапи "втора кожа", но с етикетирането не може да се прекалява- не навсякъде,не във всичко.Външният е продължение на вътрешния в някаква степен, и ако никак не се продължават едно друго, смешка се получава. :) "Лъскавинята" понякога пречи на комуникацията, понякога е самоцел
С дрехи не се внушава респект, с килограми също :) Моженето е важно, другото подлежи на изправяне/ щом трябва да се внушават разни неща на клиентите :) /.Ако човекът може ,ще преглъщате, че не е избръснат от миналия понеделник, докато не почне да ви нанася непроправима морална вреда.Или ще му намекнете :)
Хигиенните навици мисля да се подразбират, но тука сигурно сте попреувеличили- за миризмите.
Дано от пишещите тук млади хора някой отговори на очакването ви.Успех :)
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот miriam » 22 Фев 2009, 20:17

абе...по повод дънките има разни специфики... :?
хората ни наемат за да им прилеем акъл , имидж , убедителност и надмощие -неща , които към момента на клиентите им липсват в определен аспект.
Та , прекрасно е да се изсулиш по дънки , и аз го правя чат пат като няма съдебни заседания , ама е добре да се избягва....Тук на Балканите все още хората се влияят много от външния вид, не знам някой дали ще го оспори това;
Приемам че не спорите! :mrgreen: Та , казвам , че за да си позволиш дънките , та макар и като няма заседания-значи трябва да си адски убедителен във всичко останало и да имаш нелош публичен имидг на юридическа акула. Иначе е добре да се избягват спортните облекла. Пък и кой от нас знае в коя минута ще нахлуе окъснял зорлия-паралия и ще иска да влетите в залата след 1 час? И какво? Той с дънките и аз с дънките ,и добре че е тогата, да даде малко позиция по каква работа съм ?! И зарежете тия песни либовни , как видиш ли той бил скромен и оплакнат като Радж Капур , направо бил закърпен но чист , и изведнъж като си отворил устата с ония юридически мисли и бисери и помел конкуренцията: глупости на търкалета , тва става само в анимационните филми....
Абе обличайте си се , айде да не е с костюми всеки ден , ама поне спортно-елегантно да е-професията го заслужава :D Еле като ще сте по дънките , турете един кат за кисел случай в офиса , адвокатът трябва да е гъвкаво шимпанзе , това му е работата :D
miriam
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 22 Фев 2009, 20:24

Аз пък си ходя с дънки-потънки от праз :wink: Само на описи ходя с униформата (костюма, демек), да всявам респект и уважение/дълбоко преклонение към моята значима особа, а и към профешъна въобще :mrgreen:
Гъдьо измайстори някакъв Етичен кодекс на ЧСИ, съгласно който трябва да съм с представително облекло :? Де е Караджата, да го питам аз оти го тури т'ва чудо там :?:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 22 Фев 2009, 20:42

Ааахахаха, :lol: :lol: е направо ме разплакахте от смях :( . Благодаря ви!
Имате прекрасно чувство за хумор. :lol:

Всичко е добре, когато завършва добре. :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот miriam » 22 Фев 2009, 20:43

:D :D :D :D да , колежке....
miriam
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии