- Дата и час: 29 Ное 2024, 00:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
има ли безработица за юристи
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
има ли безработица за юристи
Здравейте!
Работя в кантора, занимавам се с наказателно право и ми търсят колега.
И не мога да си обясня защо не могат да ми намерят.
Идват юристи, които казват, че искат да се занимават с наказателно право, но като ги попиташ какво е за тях наказателното право и те не знаят, че всъщност това са съдбите на живи хора. Не са чели една съдебна практика и си мислят, че просто защото е по - лесно да четеш 2 закона, отколкото 102 от гражданско -правната материя и затова наказателното право повече ги привличало.
Други работят самостоятелно, мизеруват като си докарат 800-1000лв. чисто след разноските, но смятат, че няма нищо по-хубаво от това да нямаш шеф на главата си и да не спазваш работно време.
Имате ли този проблем? Търсите ли и да не можете да намерите подходящия човек?
Когато аз си търсех работа смятах, че няма работа за адвокати, а сега си мисля, че няма адвокати, на които им се работи.
Иначе се оплакват, че работодателите имали 1000 изисквания, искали езици и прочие.
Ето ние не искаме - искаме перфектен български и хъс за работа и пак не можем да намерим човек.
Най-трудното за един специалист на свободна практика е да си намери клиенти - ние и това осигуряваме. И пак не попадаме на подходящия човек.
Започвам да си мисля, че дори на юристите не им се работи. Явно си мислят, че като са завършили право и парите сами ще валят - джипове, къщи, почивки в чужбина. Да, ама не. Това трябва да се заработи. Аз събота и неделя си тръгвам с лаптопа. А колегите искат в 18,00 да са отвън.
Има ли някой в този форум, на който да му се работи или който да ми подскаже къде да търсим. Писна ни да пускаме обяви в нета - едни и същи хора си пускат автобиографиите всеки път. Видели сме се в чудо с шефа.
Работя в кантора, занимавам се с наказателно право и ми търсят колега.
И не мога да си обясня защо не могат да ми намерят.
Идват юристи, които казват, че искат да се занимават с наказателно право, но като ги попиташ какво е за тях наказателното право и те не знаят, че всъщност това са съдбите на живи хора. Не са чели една съдебна практика и си мислят, че просто защото е по - лесно да четеш 2 закона, отколкото 102 от гражданско -правната материя и затова наказателното право повече ги привличало.
Други работят самостоятелно, мизеруват като си докарат 800-1000лв. чисто след разноските, но смятат, че няма нищо по-хубаво от това да нямаш шеф на главата си и да не спазваш работно време.
Имате ли този проблем? Търсите ли и да не можете да намерите подходящия човек?
Когато аз си търсех работа смятах, че няма работа за адвокати, а сега си мисля, че няма адвокати, на които им се работи.
Иначе се оплакват, че работодателите имали 1000 изисквания, искали езици и прочие.
Ето ние не искаме - искаме перфектен български и хъс за работа и пак не можем да намерим човек.
Най-трудното за един специалист на свободна практика е да си намери клиенти - ние и това осигуряваме. И пак не попадаме на подходящия човек.
Започвам да си мисля, че дори на юристите не им се работи. Явно си мислят, че като са завършили право и парите сами ще валят - джипове, къщи, почивки в чужбина. Да, ама не. Това трябва да се заработи. Аз събота и неделя си тръгвам с лаптопа. А колегите искат в 18,00 да са отвън.
Има ли някой в този форум, на който да му се работи или който да ми подскаже къде да търсим. Писна ни да пускаме обяви в нета - едни и същи хора си пускат автобиографиите всеки път. Видели сме се в чудо с шефа.
- elibor
- Младши потребител
Re: има ли безработица за юристи
Предполагам, че става въпрос за София, където би трябвало да има доста безработни "юристи". Слагам го в кавички, защото куцо и сакато завършва прово в тая държава...това, разбира се, не означава, че няма доста кадърни новозавършили юристи. За съжаление се връщаме до изначалния въпрос за прием, факултети и др. За мен лично, наблюденията ви, въобще не ме учудват. 90% от завършващите в днешно време, първо въобще не знаят за какво живеят, защо са учили право, а камоли пък да имат някакви интереси в областта на правото, освен тоя изпит лесно ли се взима, на кой да платя и т.н. Тази голяма част от контингента не става за работа различна от сервитьорки и бармани /не че имам нещо против този труд, срамен труд няма, просто всеки трябва да си преценява възможностите/. Но като се замисли човек не са виновни те, а тоя който им е дал дипломите, защото той ги лъже, /а те разбира се гордо вярват/ че срещу хартийката наречена диплома стои някакъв обем знания в главите им. И разбира се си търсят работа в съответствия със специалността...което щеше да е съвсем нормално...ако държавата беше нормална.
Стана май дългичко, ама извода е, че човек като не се е възпитал на труд и интерес в професията си още в университета от къде ще има желание за сериозна работа и развитие след завършването.
Вие обаче не се отчайвайте, има малко, но нахъсани, мотивирани и трудолюбиви новозъвършващи юристи във всеки факултет, не всичко е черно все пак
Стана май дългичко, ама извода е, че човек като не се е възпитал на труд и интерес в професията си още в университета от къде ще има желание за сериозна работа и развитие след завършването.
Вие обаче не се отчайвайте, има малко, но нахъсани, мотивирани и трудолюбиви новозъвършващи юристи във всеки факултет, не всичко е черно все пак
- ragazo
- Потребител
За да допълня, ще Ви напиша, че наистина става въпрос за София, но ние нямаме нищо против и човек от провинцията да дойде - всички сме от провинцията. Ако там има кадърни безработни юристи, да заповядат.
За всичко останало сте напълно прав.........за съжаление.
За всичко останало сте напълно прав.........за съжаление.
- elibor
- Младши потребител
del
Последна промяна enter на 25 Мар 2009, 10:57, променена общо 1 път
- enter
- Потребител
Моля Ви, не превръщайте темата в повод за заяждане. Не това имах в предвид.
- elibor
- Младши потребител
Проблемът е сложен. От една страна стои позицията на работодателите, според които да си тръгнеш навреме в края на работния ден (в 17-18 часа) е кощунство и показва липса на желание за работа. От друга страна стои Кодексът на труда и това, че всъщност работното време по трудов договор е 8 часа, а извънредният труд се заплаща двойно. Само че аз много рядко съм чувал някой работодател да ти плаща за това, че стоиш до 9-10 часа вечерта и работиш по 10-14 часа на ден.
Има го и този момент, че много от колеги не им се работи наистина, предпочитат там - кафенцето, цигарките, лафче, ала-бала, а като работиш серизно и колегите не гледат с добрто око на теб. А шефът пък те товари все повече и повече и в един момент просто ти идва в повече работата и напрежението. Но работодателите обикновено са слепи за това и само искат още и още.
Има го и този момент, че много от юристите са с прекалено високо самочувстие, а покритието го няма. Има и още много неща, но не ми се обяснява.
За съжаление наказателното право не ми е интересно, иначе като слушам, че 1000 лв. била мизерна заплата, и се позамислих
Има го и този момент, че много от колеги не им се работи наистина, предпочитат там - кафенцето, цигарките, лафче, ала-бала, а като работиш серизно и колегите не гледат с добрто око на теб. А шефът пък те товари все повече и повече и в един момент просто ти идва в повече работата и напрежението. Но работодателите обикновено са слепи за това и само искат още и още.
Има го и този момент, че много от юристите са с прекалено високо самочувстие, а покритието го няма. Има и още много неща, но не ми се обяснява.
За съжаление наказателното право не ми е интересно, иначе като слушам, че 1000 лв. била мизерна заплата, и се позамислих
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Колега, може ли да ми пишете на v7777@mail.bg. Имам няколко въпроса към предложението Ви по същество.
Благодаря
Благодаря
- v7777
- Младши потребител
Писах Ви колега v7777, но може би не сте получили писмото ми.
- elibor
- Младши потребител
Просто не мога да повярвам, че не можете да откриете подходящ човек. При такова бълване на юристи, и то в София. Да не би възнаграждението да е малко или натоварването прекалено голямо?
- juliet
- Младши потребител
elibor написа:...мизеруват като си докарат 800-1000лв. чисто след разноските...
Уау, небрежно демонстрираме колко голяма работа сме?
Ама това съвсем не било бисер № 1 в темата!
enter написа:Това, че вие сте провинцията не означава, че всички са от провинцията. Колкото и да завиждате има немалък брой софиянци, които произхождат от стари софийски родове.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
И как можем да кандидатстваме за работа във вашата кантора?
- urist80
- Младши потребител
Според мен са Ви много високи претенциите. Има толкова нахъсани младежи. По - добре им дайте малко повечко първоначална и ще видите как работата ще заспи.
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
- ralitsa
- Потребител
Ако желаете можем да се свържете с мен на имейла ми Zhb_66@abv.bg и да поговорим за юрист -адвокат по наказателни дела във адвокатската Ви кантора в гр. София. Имам необходимия стаж, но ако проявите интерес можем да си поговорим. В момента работя в нотариална кантора, но не на юридическа длъжност, а иначе имам юридически стаж 4,6 години, като дознател в МВР, пом.следовател съм бил 5 години, адвокат малко и юрист в комисията Кушлев.
- zhb_66
- Нов потребител
Колега, гова което сте написали ме заинтересува. Ако все още търсите човек Ви моля да ми пишете на kantora.2006@abv.bg
- michael71
- Нов потребител
По повод бълването на юристи ще кажа, че явно точната дума е бълване. Ако не беше бълване - щеше да има повече доказали се и мнението ми за предлагането на млади и нахъсани хора щеше да е на доста по-високо ниво.
Възнаграждението, което предлага шефа, не знам какво е, но със сигурност мога да Ви кажа, че както всички работодатели, така и той, пита какво очаквате и какво бихте искали да получавате и се съобразява с това. Ако човекът се докаже, от опит мога да гарантирам, че ще остане прекалено доволен. Аз, колкото и да Ви е странно, започнах на 500лв., но ми беше казано, че заплатата ще зависи от резултатите. И наистина е така.
Не съм искала да предизвиквам нападки от сорта на колко голяма работа сме - не сме. Просто не мисля за нищо от типа на наеми, сметки, заплати на служители и получавам повече от доста от тези, които трябва да мислят и за това. Не мога да си представя как бих се чувствала, ако този месец нямам приходи, а ми виси наемът например, който в центъра на София е доста солидна сума.
Ако искате да кандидатствате, изпратете CV на law_ad@abv.bg
Възнаграждението, което предлага шефа, не знам какво е, но със сигурност мога да Ви кажа, че както всички работодатели, така и той, пита какво очаквате и какво бихте искали да получавате и се съобразява с това. Ако човекът се докаже, от опит мога да гарантирам, че ще остане прекалено доволен. Аз, колкото и да Ви е странно, започнах на 500лв., но ми беше казано, че заплатата ще зависи от резултатите. И наистина е така.
Не съм искала да предизвиквам нападки от сорта на колко голяма работа сме - не сме. Просто не мисля за нищо от типа на наеми, сметки, заплати на служители и получавам повече от доста от тези, които трябва да мислят и за това. Не мога да си представя как бих се чувствала, ако този месец нямам приходи, а ми виси наемът например, който в центъра на София е доста солидна сума.
Ако искате да кандидатствате, изпратете CV на law_ad@abv.bg
- elibor
- Младши потребител
Прав сте колега. Много сте прав. Няма нищо по-хубаво от свободата. Но все пак си мисля, че има доста свободни птички сред адвокатите, които са зверски кадърни, но ева успяват да си платят сметките, просто защото нямат шанс. В свободната професия колкото и да си кадърен е без значение, ако нямаш клиенти. Аз имам хиледи лични причини да предпочитам да залагам на сигурно и затова съм избрала да съм зависима от шеф, но свободна от към други притеснения.
Просто ми се иска да се намери един свестен колега, който не може да успее сам не защото е некадърник и го мързи да гледа, а защото няма контактите и нужния брой клиенти всеки месец, за да живее нормално.
Благодаря Ви, че уважихте добрия тон.
Просто ми се иска да се намери един свестен колега, който не може да успее сам не защото е некадърник и го мързи да гледа, а защото няма контактите и нужния брой клиенти всеки месец, за да живее нормално.
Благодаря Ви, че уважихте добрия тон.
- elibor
- Младши потребител
Ааа, аз познавам поне един такъв колега от тези, които "които са зверски кадърни, но едва успяват да си платят сметките, просто защото нямат шанс".
Сега е прокурор, и то пак от кадърните
Сега е прокурор, и то пак от кадърните
- ykovachev
- Активен потребител
Елибор-това е проблема на мен като юрист.Аз съм разследващ полицай,но поради факта че като адвокат не съм сигурен доколко ще мога да си осигуря клиенти не се вписвам като адвокат.Все пак съм в провинциален град,който не е от най-малките ,но доста са адвокатите.Колкото до качествата-след като имам 6 години стаж по почти всеки член от НК/говоря за действителните,а не за мъртви текстове като престъпления против мира и човечеството/ мисля че знам къде мога да наблегна на грешки в разследването.Но често казано при наказателните адвокати голяма роля играят актьорските им качества.Много често те лъжат клиентите,че са постигнали това или онова по делото,а всъщност не са направили нищо.Понякога производството се прекратява поради различни причини и някои адвокати го изтъкват като тяхна заслуга,без изобщо да имат такава.или пък се повдигне обвинение за по.леко наказуемо престъпление и пак адвоката казва на клиента,че той го е постигнал.Но когато се съберат достатъчно доказателства и най-добрия адвокат може само да търси намаляване на размера на наказанието.
- sokrat
- Младши потребител
Поради свещеното право на почивка не бива да обременяваме темата излишно, но все пак.
Колега, не си обременявайте почивните дни с лаптопа.
Дори и в Евангелието, което не съм чел, но бащата на един мой познат е гледал как го четат, е даден 7-дневен срок (преклузивен) за завършване на Земята, Небето и всичко останало.
Този дневен ритъм е оптимален, не - случайно всички цивилизации го спазват.
Сега, не сме в Китай - по-добре качествен продукт, но здрав работник.
Почивайте си - инфарктът идва бързо, но винаги е следствие на умора, стрес и така нататъка.
Иначе - какви са тези цифри 500 лева? Аз съм работил като стажант (съдебен кандидат) за 75 лева?
Пак не стигаха, но като си направиш сметката, няма да ходиш на скъпи места, малко лишения и работата потръгва.
Иначе, сте прав - и аз забелязвам вакуум в правната мисъл напоследък. Чудя се, като се обезцени окончателно правната ни мисъл, особено младежта, как ще тълкува след време законите.
Например, липсва кадър като професора Ненов. Доколкото става ясно е починал и професора Михайлов.
А това създаваше кадрите в бранша - брилянтната юридическа мисъл, анализът.
Особено в Наказателното право дефицита е огромен - разбира се, в момента лъвовете са добре - сити и силни.
Но, доколкото разбирам ги няма младите лъвове.
Впрочем, работата на адвоката е почти равна на лекаря, но погледнато през призмата на социалното (на който думата социално е неприятна, да се чете "интерекстраполарното").
Малко луди се хващат на хорото - сутрин ставане в 6.00 (колко се оказа прав чичо ми, като казваше - не си ли станал в 5.30, не си станал човек), блъскане щанги, зобене на анаболи, закуска, след това сваляне килограми (адвоката трябва да е гъвкав), изстрелване към съда, кафенце, разбира се "Лаваца" с късметче и бакшиш, симулация на съставяне на дневна програма, задълбочено втренчване в една точка, един вид - обмисляне на нова тактика, последващо подмоткване в съда - няма съд, който да отвори преди 9.00, но и освен това на съда трябват 30 минути за загряване - така, че внимателно трябва да обиколиш коридорите, следват уговорки с клиенти, броене на пари, едрите банкноти ги отделяш за данъци, ако ти стиска не ги отделяш, имаш един час свободно време на обяд, разбира се пържола с пълнеж от сметана и топено сирене (винаги трябва едно топло ядене), дошло е време за следобедна дрямка - избираш си най- удобното кресло в офиса, отваряш дясното и затваряш лявото око, светкавично отпускане, без прохъркване - след малко ставаш, преглеждаш папките отгоре - отгоре, станало е време за прибиране и гевезлъци - това е въртележка от която няма излизане.
Разбира се, това може да си го позволиш на практика, ако осигуриш правилния ход на делата още в началото им - иначе изкривена работа, колкото и да я огъваш наобратно, не става.
Колега, не си обременявайте почивните дни с лаптопа.
Дори и в Евангелието, което не съм чел, но бащата на един мой познат е гледал как го четат, е даден 7-дневен срок (преклузивен) за завършване на Земята, Небето и всичко останало.
Този дневен ритъм е оптимален, не - случайно всички цивилизации го спазват.
Сега, не сме в Китай - по-добре качествен продукт, но здрав работник.
Почивайте си - инфарктът идва бързо, но винаги е следствие на умора, стрес и така нататъка.
Иначе - какви са тези цифри 500 лева? Аз съм работил като стажант (съдебен кандидат) за 75 лева?
Пак не стигаха, но като си направиш сметката, няма да ходиш на скъпи места, малко лишения и работата потръгва.
Иначе, сте прав - и аз забелязвам вакуум в правната мисъл напоследък. Чудя се, като се обезцени окончателно правната ни мисъл, особено младежта, как ще тълкува след време законите.
Например, липсва кадър като професора Ненов. Доколкото става ясно е починал и професора Михайлов.
А това създаваше кадрите в бранша - брилянтната юридическа мисъл, анализът.
Особено в Наказателното право дефицита е огромен - разбира се, в момента лъвовете са добре - сити и силни.
Но, доколкото разбирам ги няма младите лъвове.
Впрочем, работата на адвоката е почти равна на лекаря, но погледнато през призмата на социалното (на който думата социално е неприятна, да се чете "интерекстраполарното").
Малко луди се хващат на хорото - сутрин ставане в 6.00 (колко се оказа прав чичо ми, като казваше - не си ли станал в 5.30, не си станал човек), блъскане щанги, зобене на анаболи, закуска, след това сваляне килограми (адвоката трябва да е гъвкав), изстрелване към съда, кафенце, разбира се "Лаваца" с късметче и бакшиш, симулация на съставяне на дневна програма, задълбочено втренчване в една точка, един вид - обмисляне на нова тактика, последващо подмоткване в съда - няма съд, който да отвори преди 9.00, но и освен това на съда трябват 30 минути за загряване - така, че внимателно трябва да обиколиш коридорите, следват уговорки с клиенти, броене на пари, едрите банкноти ги отделяш за данъци, ако ти стиска не ги отделяш, имаш един час свободно време на обяд, разбира се пържола с пълнеж от сметана и топено сирене (винаги трябва едно топло ядене), дошло е време за следобедна дрямка - избираш си най- удобното кресло в офиса, отваряш дясното и затваряш лявото око, светкавично отпускане, без прохъркване - след малко ставаш, преглеждаш папките отгоре - отгоре, станало е време за прибиране и гевезлъци - това е въртележка от която няма излизане.
Разбира се, това може да си го позволиш на практика, ако осигуриш правилния ход на делата още в началото им - иначе изкривена работа, колкото и да я огъваш наобратно, не става.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Ами вместо да се оплаквате организирайте си конкурс за назначаване и това е.
- sarbijanac
- Активен потребител
|
|