- Дата и час: 25 Ное 2024, 13:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с овърдрафт
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с овърдрафт
Здравейте, имам следния случаи на овърдрафт. Моя позната получава съобщение от банка, че дължи две вноски в размер на 120 лв. въз основа на овърдрафт. Тя не е теглила кредит и е смутена от факта, че дължи пари на банката. Обажда се по телефона в банката и те и казват, че има овърдрафт на дебитна карта, по която и се превежда заплата. Въпросът ми е следния: възможно ли е нейния работодател да злоупотребява със заплащането на заплатите на работниците, като те мислейки че получават работната си заплата, всъщност получават кредит от банката? На това ме навежда мисълта, че след като е подала молба за напускане и е напуснала работа, този овърдрафт по който дължи вноски е именно поради това, че нейния работодател не и е превел последната заплата и тя теглейки я тя всъщност тегли кредит.
- randm
- Младши потребител
Re: Проблем с овърдрафт
Така нареченият "овърдрафт" кредит не възниква автоматично, а по силата на сключен договор между ползвателя (кредитополучателя) и банката. Вашата позната да не се помайва, а директно в банката да се осведоми дали такъв договор е налице или не, ако да с оригинала при адвокат незабавно.
- fani_i
- Потребител
Напълно съм съгласна. Но по скоро мен друго ме интересуваше. Установи се, че работодателя на въпросната ми позната е предложил той сам да уреди издаването на дебитни карти, по които работниците да получават заплатите си. Явно при получаването на дебитните карти те са подписали договор с банката, но не са го прочели. Та се запитах дали техния работодател не получава някаква комисионна от банката за уредените кредити? То е ясно, че ще си платят вноските в банката. Получава се следното: работниците доволни от хубавите заплати, доволни и от щедрият работодател, до момента в който не решат да напуснат. Не е ли това едно голямо прецакване?
- randm
- Младши потребител
не, не е прецакване. мисля че не разбирате за какво става въпрос.
не разбирате смисъла на овърдрафта.
не разбирате смисъла на овърдрафта.
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|