начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Изтекъл трудов договор по чл. 114 КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изтекъл трудов договор по чл. 114 КТ

Мнениеот vasil56 » 11 Фев 2009, 14:27

Здравейте!
Работя на трудов договор по чл. 114 от КТ като въоражена охрана от 2005 год. (пенсиониран служител на МВР съм и съм на 52 години).Когато изтече трудовият ми договор в началото на 2006 г. ми беше предложено да подпиша анекс към него за срок от една година, като това се случи последователно 3 пъти. Последният ми анекс изтече на 10.01.2009 г. От този момент аз продължавам да се явявам на работа, но никой не ми е предлагал да подписвам нов анекс или нов трудов договор.
Въпросите ми са, на какъв трудов договор работя в момента, имам ли въобще такъв, какви права имам( не са ми изплащали трудови възнаграждения за няколко месеца) и мога ли да ги претендирам по съдебен път?
Благодаря Ви!
vasil56
Нов потребител

Re: Изтекъл трудов договор по чл. 114 КТ

Мнениеот punisher » 15 Фев 2009, 12:36

От този момент аз продължавам да се явявам на работа, но никой не ми е предлагал да подписвам нов анекс или нов трудов договор.

Че днес е месец и повече по-късно.Защо сега се сещате,при положение,че сте подписвали на три пъти анекси???
Хипотеза 1-Вижте ги последният аникс,дали в него не е уреден въпрос за автоматично продължаване срока на договора с още една година,извън тази,която вече е изтекла.Ако няма такава клауза,вие сте вече без качеството работник по трудово правоотношение и нямате право на претенции за трудово възнаграждение.
Хипотеза 2-Вие сте задължително за адвокат,който по съдебен ред да търси отговорността на работадателя.Но не очаквайте оттук това да стане.
punisher
Потребител

Назад към Трудово право