Здравейте искам да ви попитам нещо - от близо 6 м. работя като счетоводител в една фирма. Трудов договор не са ми дали, доколкото знам от момичето, което се занимава с ТРЗ имам договор регистриран в НОИ, но аз не съм подписвала и получавала нищо.
Искам да попитам имам ли право да напусна без едномесечно предизвестие?
Много благодаря за помоща и се извинявам за безпокойството!
Поздрави!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 13:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имам ли право.....
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Имам ли право.....
Не може да имате договор,регистриран в НОИ и съществременно да не подписвала нищо.Не се връзва.Абсолютно ли сте сигурна ,че не сте подписвали договор??
Ако не сте,получавахте ли възнаграждение?
Ако нямате договор,може преустановите да работите веднага.
Ако не сте,получавахте ли възнаграждение?
Ако нямате договор,може преустановите да работите веднага.
- punisher
- Потребител
Знам че имам регистриран в НОИ договор, тъй като ми се плащат осигуровки, но аз не съм получавала трудов договор, а и не съм подписвала нищо. Заплатата ми се плаща на ръка.
Благодаря ви за отделеното време и внимание!
Благодаря ви за отделеното време и внимание!
- adeliade
- Нов потребител
Ох, това е стара практика, някой Вие е подписал значи!
Щом не сте подписвали можете да напуснете без предизвестие, друг въпрос е обаче, как ще се оправите със заплащането и трудовата книжка. Допускам, че работодателя Ви осигурява на минимална.
Щом не сте подписвали можете да напуснете без предизвестие, друг въпрос е обаче, как ще се оправите със заплащането и трудовата книжка. Допускам, че работодателя Ви осигурява на минимална.
- laridii
- Потребител
Аз не съм юрист или счетоводител, но на прима виста мога да Ви кажа от собствен опит,че сте станала жертва на недобросъвестен работодател.... като се замисля на ваше място бих направила опит да ги съдя за подправяне на документ, пропуснати ползи,престъпление срещу личността и каквото друго му хрумне на адвоката ми . А и замислете се - Вие сте била "в кухнята" на тази фирма! Защо не ги изнудите знаете за черната им каса... за плащането под масата, предполагам имате и контакти със служители в Данъчното ... помислете само... та дори не отхвърляйте варианта за извън-съдебно споразумение в присъствието на адвоката Ви.
Успех и задължително се консултирайте с правен специалист!!!
Успех и задължително се консултирайте с правен специалист!!!
- vesinka
- Младши потребител
Има така наречения подпис на потвърждение - уговарям с някого да го подписвам или устно, че действам от негово име, като после действията ми ще бъдат потвърдени с обратна сила от самият упълномощител.
Макар и рядко, такава формула е приложима, а особено у професионалните занаяти.
Но в случая мисля, че не може работодателя (работополучателя) да подпише служителя (работника), това си е ачик-ачик фалшименто.
Макар и рядко, такава формула е приложима, а особено у професионалните занаяти.
Но в случая мисля, че не може работодателя (работополучателя) да подпише служителя (работника), това си е ачик-ачик фалшименто.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Господине предролагам ,че доринямате екземпляр от ТД , та един съвет я поискайте да си видите трудовото досие и договора ,който се намира в него и тогава ни пишете и кажете какво видяхте там.
- donna
- Старши потребител
Все пак писмената форма на трудовия договор е условие за действителност- справка чл.62, ал.1 КТ. Щом не е подписван договор няма и трудово правоотношение. Това че е изпратено уведомление до НОИ не променя фактите.
Така че всички останали отношения ще се решават според правилата за гражданските договори-в това число и прекратяването им.
Така че всички останали отношения ще се решават според правилата за гражданските договори-в това число и прекратяването им.
- dask
- Потребител
Помислете си дали си заслужава заради едното напускане да загубите 6 месеца стаж - този стаж е свързан и с правото на отпуск, на получаване на "класове", със осигуряване - и здравно и пенсионно. И защо винаги трябва да се върви по най-трудния начин - ами поискайте да Ви освободят по взаимно съгласие.
- chima
- Потребител
Попитах за трудовото досие, оказа се че нямам, говорих с познати и ме посъветваха, ако не се съгласят да напусна на основание че нямам договор, да го направя, на такова че работя извънредно - събота, неделя и след работно време без да ми се заплаща, а и преди месец ни преместиха от офиса, който беше в центъра на София във фабриката която се намира до Кремиковци, а в кодекса има вариант за напускане без предизвестие при смяна на работното място. Утре смятам да говоря със собственика. Дано няма проблем....
- adeliade
- Нов потребител
Жена ми работи в строителна фирма.Работодателят я накара да си вземе целият платен отпуск а сега я накара да излезе 30 дни неплатен отпуск.Предлага и работа като склададжия на по-ниска заплата и длъжност(сега е технически ръководител) на друг поотдалечен обект.Тя не е съгласна. Казва и да си подаде молба за напускане.Не иска да я съкрати.Казва и че за нея няма работа ида си търси.Казва че тя не може да му поставя условия.Какво трябва да се направи в случая?
- krdt19
- Нов потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|