начало

Какво (не) знаем за Шенгенската система Какво (не) знаем за Шенгенската система

ТРЯБВА ЛИ ДА ПЛАЩАМ НОТАРИАЛНИЯ АКТ

Казуси за недвижими имоти

ТРЯБВА ЛИ ДА ПЛАЩАМ НОТАРИАЛНИЯ АКТ

Мнениеот mici1981 » 31 Яну 2009, 20:43

Здравейте , на място на баба ми се строи стрещу обезщетение в момента обезщетяват я с 2 апартамента и 2 магазина тя ли трябва да си плаща нотариалните актове. :|
mici1981
Нов потребител

Re: ТРЯБВА ЛИ ДА ПЛАЩАМ НОТАРИАЛНИЯ АКТ

Мнениеот Melly » 31 Яну 2009, 20:54

Погледнете в Предварителния договор за учредяване право на строеж какво е записано срещу разходите по прехвърляне на правото.
Обикновено тези разходи се уговарят в тежест на строителя и при сключване на окончателния договор във форма на нотариален акт, същите се дължат от него.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот mici1981 » 31 Яну 2009, 21:21

*Такстите за отстъпено право на строеж от собсвениците -на фирмата, се заплащат от фирмата и от собствениците.
Така пише като имате в предвид ,че мястото е на баба ми и на леля ми и уж ни го строи строителна фирма и тя ни обезщетява а всъщност инвеститора е леля ми,но ние " не знаем''.
mici1981
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Фев 2009, 00:39

Не цитирате точно договора - таксите трябва да са описани точно като нотариални такси.
Какъв е спора - обикновено строителите плащат всичко, Вие плащате на практика със земята. И да мрънкат, това е положението. Има значение, че строителя не е заинтересован и от един ден бавене - защото бърза да приключи и да вземе пари (съответно да може да работи с обекта).
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Имотни казуси