- Дата и час: 24 Ное 2024, 07:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Право на строеж
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Право на строеж
Здравейте Въпроса ми е следния :имам закупен апартамент и съм си взела готовия нотариален акт.В него ми е вписано и право на строеж.Искам да попитам възможно ли е строителят да ме задължи да си закупя земята при положение,че аз не желая?Благодаря предварително!
- gecuhkata
- Нов потребител
Re: Право на строеж
По принцип не. Но трябва да си погледнете "предварителния" договор, който вероятно сте сключили със строителя, там няма ли клауза за прехвърляне, съответно заплащане на ид. част от собствеността върху земята.
- system
- Активен потребител
Благодаря!Ще погледна отново предварителния договор,но доколкото си спомням нямаме подобна клауза за земята.Точно затова исках да попитам на какво основание може да ме задължи да я закупя
- gecuhkata
- Нов потребител
Не купувайте земята, няма смисъл от една гола собственост, разбира се ако няма изрично задължение в тази насока в предварителния договор.
- capitanstanev
- Младши потребител
Стига да я продава изгодно-винаги е по-добре да притежаваш и земята, на която е жилището.
- gecuhckata
- Младши потребител
И дано не падне сградата ....
- tany_ivanova
- Потребител
Здравейте,
По повод на последния отговор ще отбележа, че дори и "сградата да падне", носителят на правото на строеж, си запазва възможността да построи отново същия имот при същите параметри, защото собственикът на земята трябва да търпи тази "тежест" - правото на трето лице да строи в имота, освен ако изрично не е уговорено друго.
УСПЕХ !
По повод на последния отговор ще отбележа, че дори и "сградата да падне", носителят на правото на строеж, си запазва възможността да построи отново същия имот при същите параметри, защото собственикът на земята трябва да търпи тази "тежест" - правото на трето лице да строи в имота, освен ако изрично не е уговорено друго.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
Едно малко въпросче
Имам имот, който е общинска собственост и в него е построена семейна къща за която имам нотариален акт. мога ли да направя пристройка към къщата или трябва да си купя земята и тогава могат да ми издадат разрешително за строеж. как се определят цените на парцелите.
- yazata75
- Нов потребител
Ако правото на строеж е учредено в пълен обем и сте го реализирали с изградената сграда - не можете да строите, ако не сте го реализирали в пълен обем трябва да видите колко още можете да изградите по ПУП. Ако не е учредено в пълен обем трябва да се учреди право на строеж за новата сграда, като пак имат значение параметрите по ПУП.
- latina
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|