- Дата и час: 28 Ное 2024, 02:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ
|
|
Re: КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ
Колега, vesko_1979, защо така за Шумен?
- tsveti_d
- Младши потребител
Колеги, съвсем искрено ще ви упътя да си прочетете наредбата за провеждане на конкурса. Там е обяснено всичко, което ви интересува. Имате да се снабдите с 2 документа - св. за съдимост и удостоверение от психично заведение. Останалото е по образци, които се намират в сайта на ВСС - раздел Конкурси.
Задавате елементарни въпроси.
Задавате елементарни въпроси.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Благодаря, DEKAN! То е от еуфорията!
- tsveti_d
- Младши потребител
Цвети ти погледна ли декларацията изобщо?
Д Е К Л А Р А Ц И Я
по чл. 195 от Закона за съдебната власт
Долуподписаният/ата .................................................................................................., ЕГН.........................., живущ/а ................................................................................................., л.к. № ...................................., издадена на ....................... г. от МВР – ................................
Д Е К Л А Р И Р А М, Ч Е:
(1) Ако бъда избран/а за “младши съдия” или “младши прокурор” , докато заемам длъжността си няма да:
1 заемам длъжността народен представител, кмет или общински съветник;
2. заемам длъжност в държавни или общински органи, както и в институции на Европейския съюз;
3. упражнявам търговска дейност или да бъда съдружник, управител или да участвам в надзорни, управителни съвети или съвети на директорите или в контролни органи на търговски дружества, кооперации или юридически лица с нестопанска цел, които осъществяват стопанска дейност, с изключение на тези на професионалните сдружения на съдии, прокурори и следователи;
4. получавам възнаграждение за извършване на дейност по договор или по служебно правоотношение с държавна, общинска или обществена организация, търговско дружество, кооперация, юридическо лице с нестопанска цел, физическо лице или едноличен търговец, с изключение на научна и преподавателска дейност, участие в изработването на проекти на нормативни актове, които са възложени от Народното събрание или органите на изпълнителната власт, както и за упражняване на авторски права;
5. упражнявам свободна професия или друга платена професионална дейност;
6. членувам в политически партии или коалиции, в организации с политически цели, да извършвам политическа дейност, както и да членувам в организации или да извършвам дейности, които засягат независимостта му;
7. бъда член на синдикална организация извън системата на съдебната власт.
Известна ми е наказателната отговорност, която нося за деклариране на неверни данни по чл. 313 от Наказателния кодекс.
…………………… Декларатор:
Гр. ................... ..............................
Д Е К Л А Р А Ц И Я
по чл. 195 от Закона за съдебната власт
Долуподписаният/ата .................................................................................................., ЕГН.........................., живущ/а ................................................................................................., л.к. № ...................................., издадена на ....................... г. от МВР – ................................
Д Е К Л А Р И Р А М, Ч Е:
(1) Ако бъда избран/а за “младши съдия” или “младши прокурор” , докато заемам длъжността си няма да:
1 заемам длъжността народен представител, кмет или общински съветник;
2. заемам длъжност в държавни или общински органи, както и в институции на Европейския съюз;
3. упражнявам търговска дейност или да бъда съдружник, управител или да участвам в надзорни, управителни съвети или съвети на директорите или в контролни органи на търговски дружества, кооперации или юридически лица с нестопанска цел, които осъществяват стопанска дейност, с изключение на тези на професионалните сдружения на съдии, прокурори и следователи;
4. получавам възнаграждение за извършване на дейност по договор или по служебно правоотношение с държавна, общинска или обществена организация, търговско дружество, кооперация, юридическо лице с нестопанска цел, физическо лице или едноличен търговец, с изключение на научна и преподавателска дейност, участие в изработването на проекти на нормативни актове, които са възложени от Народното събрание или органите на изпълнителната власт, както и за упражняване на авторски права;
5. упражнявам свободна професия или друга платена професионална дейност;
6. членувам в политически партии или коалиции, в организации с политически цели, да извършвам политическа дейност, както и да членувам в организации или да извършвам дейности, които засягат независимостта му;
7. бъда член на синдикална организация извън системата на съдебната власт.
Известна ми е наказателната отговорност, която нося за деклариране на неверни данни по чл. 313 от Наказателния кодекс.
…………………… Декларатор:
Гр. ................... ..............................
-
Вече да, благодарение на теб!
- tsveti_d
- Младши потребител
Моля. На изпита ще те намеря да почерпиш едно кафе.
-
Здравейте колеги!Има ли някой представа за актуалния конспект за конкурса,тъй като в страницата на VSS няма актуален?И някои ,ако има готови материали,от който да се чете, моля да ми ги изпрати на мейла nikitaani@abv.bg .Благодаря предварително!!!
- nikitaani
- Младши потребител
Имам и още един въпрос,надявам се някой да може да ми отговори...Дали на изпита ще има 10 казуса или ще се теги казус с 10 въпроса,тъй като 4часа е доста малко време за 10 казуса,но просто никъде в ЗСВ не намирам ясна информация
- nikitaani
- Младши потребител
Спрете земята - искам да сляза!
Не мога повече....
Не мога повече....
-
Ще се тегли 1 казус от общо 10.
Някой знае ли дали ще има въпрос по административно право на устния изпит?
Някой знае ли дали ще има въпрос по административно право на устния изпит?
- violletta
- Младши потребител
Колеги някой има ли информация кога и при какво разпределение ще бъде обявен конкурс за районни съдии чрез конкурс за първоначално назначение. Протоколът от заседанието от 7 януари все още не е публикуван. Има ли някой актуална информация. Благодаря Ви.
- triangle
- Нов потребител
И аз бих въздънала като DEKAH.
Колеги още веднъж ще ви кажа въпроси от Административно правните науки няма да има, но четете и гражданско и наказателно право и за двата вида конкурс та даже и за първоначално назначаване, нека да има само 3 г. юридически стаж.
А за конкурса за първоначално назначаване ми се струва, че ще се позабави първо да мине този по атестация, ама нали готвят промени и за атестацията в ЗСВ, така че всичко е възможно.
Колеги още веднъж ще ви кажа въпроси от Административно правните науки няма да има, но четете и гражданско и наказателно право и за двата вида конкурс та даже и за първоначално назначаване, нека да има само 3 г. юридически стаж.
А за конкурса за първоначално назначаване ми се струва, че ще се позабави първо да мине този по атестация, ама нали готвят промени и за атестацията в ЗСВ, така че всичко е възможно.
- sladkische
- Младши потребител
Колеги, може ли някой да подскаже документите подават ли се в администрацията на съответния съд, за който се кандидатства или се подават лично във ВСС?
- zzzzz
- Потребител
Документите се подават лично или чрез упълномощено (нотариално пълномощно) лице в администрацията на ВСС
- sladkische
- Младши потребител
zzzzz написа:Колеги, може ли някой да подскаже документите подават ли се в администрацията на съответния съд, за който се кандидатства или се подават лично във ВСС?
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ , колеги прочетете си най-после тая Наредба , ако не Ви се чете Наредбата , поне настоящата тема прочетете.Извинявайте ама 3 страници технически въпроси ми идват в повече........
- REVOLUTION
- Активен потребител
Добро утро!Колеги,някой намери ли актуалния конспект???Ако го има,моля да год побликува във форума или да ми го изпрати на пощата nikitaani@abv.bg.THANKS
- nikitaani
- Младши потребител
Вчера се обадих във ВСС и ми казаха, че конспект все още няма. Чакат допълнителна информация от Комисията по атестиране. Но засега можело да четем по конспектите за първоначално назначаване.
- violletta
- Младши потребител
Като чета някои постове, се чудя, как е възможно това. Ако не знаете да четете нормативните текстове, къде тръгвате?!
Днес ходих да си вадя медицинското и психиатърът ми каза, че сигурно имам откронения, щом ще участвам в подобен конкурс. Препоръча ми да внимавам с психичното здраве, защото имало доста представители на юридическата гилдия посещаващи психеатричните заведения. Даже ми цитира имената на един адвокат и един прокурор. Единият бил с доказано психично заболяване, а другият имал особено поведение
Напред, колеги, към лудницата!
Днес ходих да си вадя медицинското и психиатърът ми каза, че сигурно имам откронения, щом ще участвам в подобен конкурс. Препоръча ми да внимавам с психичното здраве, защото имало доста представители на юридическата гилдия посещаващи психеатричните заведения. Даже ми цитира имената на един адвокат и един прокурор. Единият бил с доказано психично заболяване, а другият имал особено поведение
Напред, колеги, към лудницата!
- ivankavrakov
- Потребител
Колега sladkische, откъде съдите, че пълномощното трябва да е с нотариална заверка на подписа? В наредбата пише: "от надлежно упълномощен негов представител", което според мен означава пълномощно в писмена форма. Може и да греша, разбира се. Ако някой има друго мнение, моля да сподели!
- nevena_kovacheva
- Младши потребител
|
|