- Дата и час: 25 Ное 2024, 10:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
мога ли да си потърся правата по съдебен път?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
мога ли да си потърся правата по съдебен път?
Инвалид съм с 100% инвалидност.При съкращение шефа ме попита съгласна ли съм да мина на тр.договор -4 часа и на половин заплата .Естественно нямах др.избор и се съгласих.На следващия ден Личен състав ми напечата една молба от мое име ,че искам да премина на 4 часа тр.договор и да работя с половин заплата без да се уточнява ,че това мое желание е поради здравословни причини .След това с допъл.тр.споразумение, съгласно чл.119 от КТ ми промениха договора за неопределено време .Подписах и двете !!Няма да крия -заболя ме ,просто решението уж е мое , а ми помагат да го взема .Според вас това законно ли е и мога ли да ги съдя и в какъв срок.Зная ,че молбата може да не е саморъчно написана , но пък е подписана , така ,че няма как да се докаже принуда .А и при пълен трудов договор и при договр на 4 часа -пак си изпълнявам същата работа като обем , тогава откъде следва че трябва да ми намалят заплатата на половина ? Чрез съда -най -малкото искам да докажа,че молбата не е съморъчно написана подсказва ,че става въпрос за решение под натиск!!да не говорим ,че след този случай бях толкова разлюляна психически , че вече месец и половина съм в болнични с психическо разстройство !!ПИШЕТЕ МИ МОЛЯ ВИ ,НО ПО-БЪРЗО !!
- toni_723
- Нов потребител
Re: мога ли да си потърся правата по съдебен път?
Да бяхте потърсили мнение преди да подписвате. В момента шансовете ви за успех са повече теоретични, отколкото реални. Все пак - психическото разстройство, за което говорите - преди или след подписването е болничният лист за него?
- Ntriple
- Младши потребител
Ами прав си е колегата по-горе. Вече сте подписали и сега е малко късничко..трябваше да потърсите съвет преди това.
Това че молбата не е написана саморъчно е без значение, след като вашия подпис стои отдолу. Полагайки подписа си сте показали воля, че приемате съдържанието на документа, без значение е дали то е напечатано, дали е напечатано от някой друг или от вас.
Това че молбата не е написана саморъчно е без значение, след като вашия подпис стои отдолу. Полагайки подписа си сте показали воля, че приемате съдържанието на документа, без значение е дали то е напечатано, дали е напечатано от някой друг или от вас.
- barri
- Потребител
Разсъждавайки теоретично - когато решението е по взаимно съгласие, не е важно коя е страната, която е поела инициативата да направи предложението. Това не може да се тълкува като натиск.
Малко ми е неясно как можете да изпълнявате същата като обем работа и за 8 часа и за 4 часа. Не изключвам че има и такива дейности, но тогава какво сте правили през останалите 4 часа досега? Разбира се това е без да се отчита инвалидността, възможно е и тя да има отношение.
Малко ми е неясно как можете да изпълнявате същата като обем работа и за 8 часа и за 4 часа. Не изключвам че има и такива дейности, но тогава какво сте правили през останалите 4 часа досега? Разбира се това е без да се отчита инвалидността, възможно е и тя да има отношение.
- SashkoS
- Потребител
че и уж 100% инвалид пък бачка яко по 8 часа/е работа за 4 /
- vetre
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|