начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Особен казус по отдаване под наем (устен договор)

Казуси за недвижими имоти

Re: Особен казус по отдаване под наем (устен договор)

Мнениеот kalahan2008 » 15 Окт 2008, 00:19

rexlegis написа:Но престани да се зимаш прекалено на сериозно. Ако ще ти олекне - може би знам по-малко от теб!

Аз - да се вземам насериозно :shock: :lol: За мен форумът служи просто за бъзик и чат - пат да се включа в някоя по-смислена дискусия, да си почеша езика, да поспамя, да пусна някой фитил и да си ходя. :lol:
Във форума съм от една година и общо взето рядко ми се е случвало някой да ми помогне с нещо - колко пъти съм пускал теми, в които или никой не се е включвал, или просто ставам обект на "унищожителна критика" :lol: Помагала ми е най-много portokal, както и kpavlova, признателен съм и на bebitor и cruel_la, че са се опитвали да помагат, gudio също чат-пат в зависимост от настроението...от system, hasplu, karanedeff и prof_prof съм получавал главно морална подкрепа (която също е много важна), но като цяло форумът не е място за кой знае какъв висш пилотаж в юридическата мисъл. Трябва да пусна някой път одисеята около едно изп. дело (днес постъпи 4-та жалба и за пореден път умувах над сложните дебри на чл. 63 ГПК :mrgreen: ) , да видите какво е "истинско право" :mrgreen:
Затова сега главно си трая и спамя на воля - а и модераторите проявяват учудващ толеранс към мен :wink: (не съм с връзки, въпреки че работя съвсем близо до офиса на lex.bg :wink: )
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот rexlegis » 15 Окт 2008, 11:38

от kalahan2008 на 14 Окт 2008 11:19 pm
Трябва да пусна някой път одисеята около едно изп. дело (днес постъпи 4-та жалба и за пореден път умувах над сложните дебри на чл. 63 ГПК ) , да видите какво е "истинско право".

Грабна ми интереса! Ако ще пускаш такава тема давай. Ще е интересно. Пиши за какво става вапрос!
Аватар
rexlegis
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Дек 2008, 11:15

Никой не отговори на човека, а то трябваше да му се каже, дали да води дело, дали да симулира нещо, за заповед за изпълнение по новия ГПК.
Самоуправството е доста често наказуемо напоследък, а и вече водят при разбиване на имоти и полицаи, интересно колко им е тарифата, във Военна прокуратура искат да знаят.
Но, този човечец ще има да върти и да проклина съд, адвокати и всякакви поне една година.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот tarboxx » 10 Дек 2008, 18:21

Имаше подобна тема и един колега написа, че един от най сигурните начини да се "освободиш" от нежелани наематели е да им спреш тока. Ако партидата се води на името на наемодателя , не заплаща в срок, остават без ток и напускат. Аз го предложих на мои клиенти и знаете ли ...действува безотказно! Към този съвет и малко повече относими действия според случая - предупреждавате в чез, еон и т.н монополист където заплащате, така и така..служителките обожават клюки особено сутрин, украсявате малко, може да подадете и една молбичка така за всеки случай - в качеството на собственик ...Рискувате си мисля 20 лв. беше за повторно включване след като се изнесат и така. При моите клиенти се получи. И сега благодаря на колегата който предложи този сигурен и бърз вариант, не че не вярваме на съдебната система.......Поздрави!
tarboxx
Потребител

Мнениеот Melly » 10 Дек 2008, 20:28

А дали мислите, че обикновен човек не би могъл да се сети да спре подаването на ток? :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот tarboxx » 10 Дек 2008, 21:08

Практично е затова просто споделих, естествено че всеки може би се е сещал за това, като практика действа. Защо ми се струва, че горния пост е леко заядлив? Съжалявам, че се включих.
tarboxx
Потребител

Мнениеот Melly » 10 Дек 2008, 21:45

Съжалявам, ако сте се засегнал tarboxx - не съм целяла този резултат, но съгласете се, че ежедневно сме подложени на всевъзможни въпроси, повечето от които не са от правно естество. Само дори прочитът им е натоварващ в известна степен. Ще онагледя с пример. Когато телевизор/печка/пералня и т.н в къщи изведнъж престане да работи, първо проверявам бушоните, защото житейски логично е да има изгорял такъв. Следващата ми стъпка е да потърся техник, а не да питам във някой форум как да си отстраня повредата. Но с един въпрос няма да реша проблема. Ще последват още и още и още въпроси. Да не говорим пък да ми се повреди колата, пак отивам във сервиз.
Най-голяма част от въпросите тук са поставени, едва когато положението е вече "сгафено". А питащите отказват да разберат, че проблемите им са сериозни. И наивно очакват решаването им да стане тук - на сляпо!
Ами хора, опомнете се най-накрая - това е Вашият интерес. Е каква цена ще платите от "мечешката услуга", която в повечето случаи ще получите тук от всякакви индивиди.
Икономисвайки, рискувате да платите после скъпо и прескъпо.
Това се опитвам да Ви кажа.

Надявам се да съм разбрана.
Лека вечер!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 11 Дек 2008, 11:14

Колеги, благодаря ви за темата. Смях се от сърце.

:mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси