- Дата и час: 25 Ное 2024, 10:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля,помогнете-работодател съм и ме съдят
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Моля,помогнете-работодател съм и ме съдят
Здравейте!Работодател съм и скоро разбрах,че моя бивша служителка ме е осъдила за неправомерно дисциплинарно уволнение.Въпросът ми е какъв точно е реда за връчване на призовката,защото аз такава не съм получила или разписала.Оказва се,призовкар е ходил до адреса по съдебното ми решение,който е валиден,но в момента не е открил никого.Разбрах,че по някакъв член това се води за редовно връчена призовка и повече никой не ме е търсил по никакъв повод.Въпросът ми е аз какви права имам-ако съм отишла до банката например,значи ли това,че на адреса няма фирма и повече не са длъжни да ме търсят,не се ли залепва уведомление или нещо друго?Защото ако знаех,че се води дело,с документитекоито имам,никога нямаше да ме осъдят,но уви!Моля,помогнете!
- vavani
- Нов потребител
Re: Моля,помогнете-работодател съм и ме съдят
Много моля да се наясно-НЕ търся безплатни съвети!Вече се консултирах с трима адвокати.За съжаление, и вярвате или не,и тримата имат различно мнение по въпроса-двамата казаха(макар и с различни думи),че трябва да се примиря и да платя обещетение,защото има решение на съда и "вече е късно,то не се отменя",а третия- евентуално може да се търси начин за връщане на делото в съда на база на това,че не съм редовно призована,но ''нямам големи шансове".Според Вас,колко юридически консултации трябва да заплатя,за да съм наясно?Не останах с впечатление някой от тримата да се опита да защити моите права и интереси-коментираха какво е станало вероятно,но не и какво мога да направя от тук нататък.Обърах се към този форум,защото търпението на съпруга ми се изчерпа и според него няма смисъл да търся четвърти адвокат,който "пак да ми каже,че нищо не мога да направя"(все пак мина месец в носене на делото по адвокати,чакане да го прегледат в съда,чакане за отговор и тнт).Може и да е прав,но аз искам да ме убедят категорично,защото отговори "може ама ..." не ме устройват!
- vavani
- Нов потребител
А на мен защо пък ми се струва, че нещо спестявате от истината?
"Ходил призовкар ,но не ме намирил?" И какво изял е призовката ли?
Най-елементарното вижте на кого е връчена тогава?
Или по всяка вероятност , сте отказали да я получите, като си мислите ,че това решава проблема?
"Ходил призовкар ,но не ме намирил?" И какво изял е призовката ли?
Най-елементарното вижте на кого е връчена тогава?
Или по всяка вероятност , сте отказали да я получите, като си мислите ,че това решава проблема?
- sunrise
- Активен потребител
Никой не е изяждал призовката. Според чл. 51, ал. 4 от стария ГПК и чл. 50, ал. 2 от новия призовките до търговци и юридически лица, неоткрити на адреса си, вписан в регистъра, просто се прилагат към делото и се смятат за връчени. Не се връчват чрез съседи, още по-малко чрез домашни (каквито ЮЛ и без това нямат ).
На мен ми се струва, че има шансове за отмяна по чл. 231 от стария ГПК и там който се пада от новия. Според мен да се сметне, че си напуснал адреса, само защото в един единствен момент е нямало никой там, си е чисто нарушение на процесуално правило. Ясно, че на адреса на търговеца или юридическото лице по принцип трябва да има някой, нормално е да се изисква да има, ама чак пък абсолютно всяка секунда... Работа на призовкаря е да се поосведоми малко повече кога лицето или негов представител може да бъде намерено. Може и да греша, разбира се. А и дори да не греша, под въпрос е какво може да се докаже.
На мен ми се струва, че има шансове за отмяна по чл. 231 от стария ГПК и там който се пада от новия. Според мен да се сметне, че си напуснал адреса, само защото в един единствен момент е нямало никой там, си е чисто нарушение на процесуално правило. Ясно, че на адреса на търговеца или юридическото лице по принцип трябва да има някой, нормално е да се изисква да има, ама чак пък абсолютно всяка секунда... Работа на призовкаря е да се поосведоми малко повече кога лицето или негов представител може да бъде намерено. Може и да греша, разбира се. А и дори да не греша, под въпрос е какво може да се докаже.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Да, прав си, че са две, но все пак...
А за ходенето по няколко пъти - аз приех идеята на питащата, че призовкарят не се е постарал изобщо. Не си помислих за рушвет, а по-скоро за мързел. Каква е истината, не знаем.
А за ходенето по няколко пъти - аз приех идеята на питащата, че призовкарят не се е постарал изобщо. Не си помислих за рушвет, а по-скоро за мързел. Каква е истината, не знаем.
-
portokal , прави си за това ,как е по новия ГПК, но явно на мен ми липсва вяра в бързината на процеса и затова реших ,че ще е по стария. За 9м. да го заведат, да го насрочат, да го решат , че и да влезе в сила ми звучи много оптимистично .Дано да греша !
- sunrise
- Активен потребител
Може би е по стария ГПК.
-
Аз пък дълбоко се съмнявам че на адреса на седалището има някой ,в НАП е декларирала някакв др. адрес за кореспонденция -това за НАП може да ,но за съда това не важи
Ако си е била на адрес днес как не е видяла съобщението на др. ден на 100%, как така в дните когато е връчвано съобщението и книжата по делото , когато е връчвано определението по 131 ГПК и призоката за делото ,разбирам ,че била и осъдена мисля си че решението е влязло и в сила ...и комай е неприсъствено ...е на това му се вика хитраат сврака с двата крака .
Сори за тона ,но не сте единствен случай с такова поведение !
Ако си е била на адрес днес как не е видяла съобщението на др. ден на 100%, как така в дните когато е връчвано съобщението и книжата по делото , когато е връчвано определението по 131 ГПК и призоката за делото ,разбирам ,че била и осъдена мисля си че решението е влязло и в сила ...и комай е неприсъствено ...е на това му се вика хитраат сврака с двата крака .
Сори за тона ,но не сте единствен случай с такова поведение !
- donna
- Старши потребител
Има си такъв член и в стария ГПК. При това по стария ГПК нищо не се лепи.
Вместо да се караме, дамата да каже кога е заведено делото, след което, естествено, да си избере един от адвокатите, до които се е допитала.
51. ...
(4) Търговец или юридическо лице, които са вписани в съответния регистър, се призовават на последния посочен в регистъра адрес. Ако лицето е променило адреса си, без да е изпълнило задължението си за вписване на това обстоятелство, всички призовки и книжа се прилагат към делото и се смятат за редовно връчени.
Вместо да се караме, дамата да каже кога е заведено делото, след което, естествено, да си избере един от адвокатите, до които се е допитала.
51. ...
(4) Търговец или юридическо лице, които са вписани в съответния регистър, се призовават на последния посочен в регистъра адрес. Ако лицето е променило адреса си, без да е изпълнило задължението си за вписване на това обстоятелство, всички призовки и книжа се прилагат към делото и се смятат за редовно връчени.
-
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|